Demontaż tunelu środkowego i mieszka zmiany biegów. |
Autor |
Wiadomość |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-04-2016, 00:57
|
|
|
hombre, dobra, dobra... obrączkę posiałeś
Jest albo pod tunelem, albo pod szynami fotela - zrób haczyk z jakiegoś drutu i połów trochę
Rozpiske jak montowany jest tunel masz tu:
http://mitsubishi-motors....sub_group%3D080
Zanim zaczniesz rozbierać, a połowy nic nie dadzą, weź odkurzacz, naciągnij jakąś rajstopę na rurę i zasysaj.
W większości przypadków da się odnaleźć nawet mniejsze przedmioty bez demolki wnetrza. |
|
|
|
 |
hombre
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer '09 1.8
|
Wysłany: 25-04-2016, 09:50
|
|
|
Obrączki na szczęście są, jej obrączka również uczestniczyła w "wypadku" ale upadła grzecznie pod fotel i od razu się znalazła, ten drugi jest problemem...
Świetny hint z rajstopą na odkurzaczu, dzięki, sprawdzę Rozciąłem nawet podłogę pod wycieraczkami z tyłu żeby było łatwiej pogrzebać ręką, żero efektów. |
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lip 2013 Posty: 422 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-11-2016, 12:36
|
|
|
podepnę się pod temat.
Czy ktoś wie jak zdemontować plastik za tunelem? Trzeba zdemontować cały tunel czy jest szybszy sposób? Cel to montaż dodatkowego gniazdka zapalniczki pod schowkiem pasażera - chcę podpiąć się pod pierwotną zapalniczkę. |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 30-11-2016, 12:44
|
|
|
lurek napisał/a: | Czy ktoś wie jak zdemontować plastik za tunelem? | Który plastik |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-11-2016, 16:22
|
|
|
przy lewej nodze pasażera |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-11-2016, 20:56
|
|
|
Podziękował
Z tego co widzę jest szansa demontażu tylko tego elementu. |
|
|
|
 |
Jurgen
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer CX_A
|
Wysłany: 25-07-2017, 10:26 Samodzielna wymiana podłokietnika
|
|
|
Witajcie, to mój pierwszy post na forum - mam nadzieję, że w odpowiednim dziale. Nie znalazłem takiego tematu, więc zakładam nowy. Jeśli jednak już był, to proszę o przekierowanie. :)
Chciałem wymienić podłokietnik, a konkretnie tylko jego klapę, z materiałowego na skórzany. Na Allegro znalazłem cały tunel ze skórzanym podłokietnikiem właśnie. I tutaj moje pytanie: czy jako kompletny laik będę w stanie zdemontować starą klapę i założyć nową (wcześniej wyjąwszy ją z kupionego tunelu)? Czy da się to ogóle zrobić czy trzeba np. wymienić cały tunel albo jakiś jego większy fragment? Czy poza śrubami są tam jakieś inne elementy mocujące albo inne utrudnienia?
Aha, i jak wygląda kwestia kompatybilności? Mój Lancer to Sportback z 2009 r., a ten tunel na aukcji nie jest szczegółowo opisany. Na oko różnią się tylko materiałem wykończenia, ale wiadomo - „na oko to chłop w szpitalu umarł”. :P |
|
|
|
 |
|