|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
silnik dymi i przerywa z włączoną kimatyzacją |
Autor |
Wiadomość |
Hunter79
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3,2 Did krótki
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2017, 17:46
|
|
|
Michał_PIII napisał/a: | Na odległość można tylko strzelać i siać domysły. Najlepiej jakbyś podjechał do Warsztatu który ma MUTa żeby posprawdzać parametry silnika podczas włączonej klimatyzacji. Ogólnie niespotykana dolegliwość to można tylko strzelać
[ Dodano: 30-06-2017, 10:42 ]
a jeszcze mam 1 pytanie. Czy jak na włączonej klimie silnik tak się zachowuje na wolnych obrotach co się dzieje jak dodajesz gazu na postoju? Czy mocniej zaczyna go rzucać i jest mocniejszy dym z rury wydechowej czy wkręca się na obroty normalnie i przestaje dymić? | Jak dodawałem gazu to nadal dymił czy mocniej to trudno powiedzieć bo i tak nic nie było za autem widać i wyłączałem klimę, teraz minęło kilka dni i usterka nie występuje (?) jakby znaczenie miała temperatura zewnętrzna tj usterka wystąpiła przy upale blisko 30 st/c. |
|
|
|
 |
lukasz1991020
Nowy Forumowicz
Auto: pajero
|
Wysłany: 30-07-2017, 12:53
|
|
|
witam wszystkich
mam nadzieje, że dobrze trafiłem z moim problemem związanym z klimatyzacją otóż mam pajero 3,2 DID w automacie auto bardzo dobrze reaguje na pedał gazu przyspiesza i wkręca sie na obroty bardzo dobrze, nie dymi na żaden kolor ale problem zaczyna się w momencie gdy silnik jest ciepły i włączę klimatyzacje silnik nie może utrzymać wolnych obrotów na D i R po zatrzymaniu się obroty zaczynaja skakać z 700 na 600 lub poniżej i po chwili się normują na 700 ale też często silnik gaśnie w pozycji P i N obroty silnika przy włączonej klimie wynoszą 1000 obr/min gdy silnik jest zimny nie ma żadnych problemów z pracą silnika przy włączonej klimatyzacji problem zaczyna sie w momęcie rozgrzewania sie silnika. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 31-07-2017, 11:53
|
|
|
lukasz1991020 napisał/a: | witam wszystkich
mam nadzieje, że dobrze trafiłem z moim problemem związanym z klimatyzacją otóż mam pajero 3,2 DID w automacie auto bardzo dobrze reaguje na pedał gazu przyspiesza i wkręca sie na obroty bardzo dobrze, nie dymi na żaden kolor ale problem zaczyna się w momencie gdy silnik jest ciepły i włączę klimatyzacje silnik nie może utrzymać wolnych obrotów na D i R po zatrzymaniu się obroty zaczynaja skakać z 700 na 600 lub poniżej i po chwili się normują na 700 ale też często silnik gaśnie w pozycji P i N obroty silnika przy włączonej klimie wynoszą 1000 obr/min gdy silnik jest zimny nie ma żadnych problemów z pracą silnika przy włączonej klimatyzacji problem zaczyna sie w momęcie rozgrzewania sie silnika. |
Pompa wtryskowa do roboty. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|