Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny, lusterka i klapa
Autor Wiadomość
Miciomix 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-08-2017, 14:30   Centralny, lusterka i klapa

Hej mitsumaniaki. Pojawił się u mnie dość dziwny problem. Tak nagle przestał mi działać centralny zamek (po wciśnięciu unlock mrugają tylko kierunkowskazy), do tego jednocześnie nie działa składanie lusterek ani otwieranie tylnej klapy. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Jakieś porady?

[ Dodano: 15-08-2017, 10:44 ]
Tak jeszcze pomyślałem że może jest jakiś przekaźnik, który odpowiada za te trzy elementy. O ile samo zamykanie auta nie jest aż tak bardzo uciążliwe to otwieranie bagażnika od środka już tak.

[ Dodano: 21-08-2017, 18:48 ]
Ok. Problem rozwiązany. Powodem była poluzowana nakrętka na klemie piro od przewodu odpowiedzialnego za te właśnie elementy.

Pojawił się natomiast kolejny problem, który już miałem wcześniej na chwile ale teraz jest dużo gorzej. Otóż znika mi ładowanie. Po odpaleniu wszystko jest w normie, ładowanie na poziomie 14,5V. Jak auto się rozgrzeje ładowanie spada do ok. 12,8V i tak zostaje. Kiedy odepnę wtyczkę od regulatora napięcia i podepnę ponownie, ładowanie wraca do 14,5V lecz po ok 30sek. spada stopniowo ponownie do ok. 12,8V. Tak się dzieje jak silnik jest rozgrzany. Kiedy jest zimny to ładowanie jest w normie póki się nie rozgrzeje. Podejrzewam szczotki lub regulator. Co Wy na to?

maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 21-08-2017, 21:56   Re: Centralny, lusterka i klapa

Miciomix napisał/a:
Hej mitsumaniaki. Pojawił się u mnie dość dziwny problem. Tak nagle przestał mi działać centralny zamek (po wciśnięciu unlock mrugają tylko kierunkowskazy), do tego jednocześnie nie działa składanie lusterek ani otwieranie tylnej klapy. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Jakieś porady?

[ Dodano: 15-08-2017, 10:44 ]
Tak jeszcze pomyślałem że może jest jakiś przekaźnik, który odpowiada za te trzy elementy. O ile samo zamykanie auta nie jest aż tak bardzo uciążliwe to otwieranie bagażnika od środka już tak.

[ Dodano: 21-08-2017, 18:48 ]
Ok. Problem rozwiązany. Powodem była poluzowana nakrętka na klemie piro od przewodu odpowiedzialnego za te właśnie elementy.

Pojawił się natomiast kolejny problem, który już miałem wcześniej na chwile ale teraz jest dużo gorzej. Otóż znika mi ładowanie. Po odpaleniu wszystko jest w normie, ładowanie na poziomie 14,5V. Jak auto się rozgrzeje ładowanie spada do ok. 12,8V i tak zostaje. Kiedy odepnę wtyczkę od regulatora napięcia i podepnę ponownie, ładowanie wraca do 14,5V lecz po ok 30sek. spada stopniowo ponownie do ok. 12,8V. Tak się dzieje jak silnik jest rozgrzany. Kiedy jest zimny to ładowanie jest w normie póki się nie rozgrzeje. Podejrzewam szczotki lub regulator. Co Wy na to?
regulator do wymiany.

Miciomix 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis
Wysłany: 22-08-2017, 07:25   

A wiesz może gdzie takowy kupić i jak samemu ściągnąć alternator?

Odpowiedz do tematu