|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przepływomierz? |
Autor |
Wiadomość |
dadulek
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 140KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2017, 16:49 Przepływomierz?
|
|
|
Witajcie,
Ostatnio wracałem z gór nad morze i takie oto objawy mnie spotkały.
Najpierw przez pierwsze 200km wszystko ok. nagle autem szarpnęło i był brak mocy. tzn prędkość spadła tak do 120 i dalej nie szło się rozpędzić. żadnej kontrolki.
Zjechałem na parking, sprawdziłem wszystko ale nic nie znalazłem. Odpaliłem auto i wszystko było OK. Z tym, że przez jakieś 10 km. potem się powtórzyło i jeszcze zapaliła się kontrolka silnika. Innych objawów oprócz spadku mocy i max prędkości 120 nie było więc z żoną i 3 dzieci wróciliśmy te 400km do Gdańska.
I teraz moje pytanie: czy ktoś się orientuje co to może być (przepływomierz)? czy coś innego?
jeżeli tak to czy pasuje od VW czy Mitsu miała swoje? Jaki może być koszt?
Auto to Grandis 2,0 140KM z 2007r. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-07-2017, 20:31
|
|
|
Trzeba zrobić diagnoze ECU, dumać i wymieniąc w ciemno nie ma co, predzej podejrzewałbym problem z ciśnieniem doładowania |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
jogi_23
Forumowicz
Auto: grandis 2.0 did bsy
|
Wysłany: 30-07-2017, 21:34
|
|
|
przepływki pasują od vw. oryginalny kosztuje sam listek ok 500zł a z obudową z 600. chyba że masz jakieś zniżki to będzie taniej. |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
|
Wysłany: 25-08-2017, 22:15 Re: Przepływomierz?
|
|
|
dadulek napisał/a: | Witajcie,
Najpierw przez pierwsze 200km wszystko ok. nagle autem szarpnęło i był brak mocy. tzn prędkość spadła tak do 120 i dalej nie szło się rozpędzić. żadnej kontrolki.
Zjechałem na parking, sprawdziłem wszystko ale nic nie znalazłem. Odpaliłem auto i wszystko było OK. Z tym, że przez jakieś 10 km. potem się powtórzyło i jeszcze zapaliła się kontrolka silnika. Innych objawów oprócz spadku mocy i max prędkości 120 nie było więc z żoną i 3 dzieci wróciliśmy te 400km do Gdańska.
I teraz moje pytanie: czy ktoś się orientuje co to może być (przepływomierz)? czy coś innego?
Auto to Grandis 2,0 140KM z 2007r. | Witam czy doszedłeś co było z autem bo ostatnio miałem to sam co ty . |
|
|
|
 |
dadulek
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 140KM
|
Wysłany: 27-08-2017, 09:12 Re: Przepływomierz?
|
|
|
maniek68 napisał/a: | dadulek napisał/a: | Witajcie,
Auto to Grandis 2,0 140KM z 2007r. | Witam czy doszedłeś co było z autem bo ostatnio miałem to sam co ty . |
Tak, okazało się iż poprzedni właściciel skleił klejem czujnik ciśnienia doładowania (ale po co?) i wieczko, które było sklejone odpadło. Zakupiłem nowy czujnik Boscha i śmiga jak ta lala. |
|
|
|
 |
|
|