Spalanie Outlander III 2016, benzyna 2.0, automat |
Autor |
Wiadomość |
tomoman
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2017, 20:32
|
|
|
Kurde, zaczął mi się podobać czerwony Dobra fota! |
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 30-07-2017, 21:33
|
|
|
Na zdjęciu tego nie widać, ale był cały w białym pyle który pokrywa drogi na Kamenjaku. Po autach od razu widać kto tam był
Co do spalania to i ja jestem zadowolony. Zarówno autostradowo jak i w mieście. |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
|
Wysłany: 31-07-2017, 07:33
|
|
|
Wczoraj pokonałem trasę ok. 800 km w słońcu przy temp. autostrady dochodzących do 52 stopni, potem w deszczu i gradzie i przy porządnie załadowanym bagażniku plus pełniutki box i dwa rowery na dachu. Klimatyzacja na mocnych obrotach całą drogę.
Prędkości do 140 km/h
Spalanie <10.
à propos wycia:
obroty daleko od czerwonego pola i nie potrzeba interkomu do prowadzenia rozmów. |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 20-08-2017, 13:49
|
|
|
artisan napisał/a: | 10 l/100 przy tak załadowanym aucie i na autostradzie uważam za b. dobry wynik.
Miłego wypoczynku ! |
Już w domu, 52 stopnie to była temp przy autostradzie w tamtą stronę. Było morze nasze i kawałek zachodu. Powrót dzisiaj w nocy spalanie (bo to temat główny) utrzymane na podanym wcześniej poziomie. Jak dla mnie też zadowalający wynik, chociaż jakby palił więcej to szybciej zebrałbym naklejki na Shellu na beemki dla dzieciaków
Wzorem kolegów tomoman, i Tafla wrzucam też jedno wakacyjne ujęcie
W trakcie urlopu zostałem namierzony przez forumowicza jaromir, Spotkanie samochodów pod sklepem udokumentował fotką, ale nie zamieszczam żeby nie naruszać jego praw autorskich. Potem mieliśmy okazję spotkać się jeszcze kilka razy, bo nieświadomie wkroczyłem na teren jaromira. To było bardzo sympatyczne spotkanie |
|
|
|
 |
jaromir
Forumowicz
Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Paź 2016 Posty: 41 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 20-08-2017, 20:43
|
|
|
To prawda, spotkanie sympatyczne i niesamowita historia jednocześnie. W zeszłe wakacje, kiedy już myślałem o zakupie Outlandera, pierwszym jaki podziwiałem na żywo był własnie ten należący do SK666 i do głowy by mi nie przyszło, że poznamy się na forum, a potem spotkamy w realu. Magia Mitsubishi
A poniżej wakacyjne zdjęcie z Bieszczad. Przejechaliśmy 2180km, spalanie na poziomie 9,78l/100km
 |
Ostatnio zmieniony przez jaromir 20-08-2017, 21:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 20-08-2017, 21:30
|
|
|
jaromir napisał/a: | To prawda, spotkanie sympatyczne i niesamowita historia jednocześnie/.../ |
Warto odnotowywać takie spotkania, może za rok ktoś dojedzie do nas, bo my już jesteśmy umówieni
- no i żeby po lekturze fotek nie było dociekań, żaden z nas nie nosi koszuli w kratę |
|
|
|
 |
Andreas34
Nowy Forumowicz brum-brum
Auto: Outlander
|
Wysłany: 23-08-2017, 08:31
|
|
|
Fajne zdjęcia !
Widać różnicę w wysokości zawieszenia, pomimo dachowego bagażnika u SK666 ...
Pozdrawiam kolegów ! SK666 - musisz pomysleć o wykupieniu specjalnej tablicy rejestracyjnej, nie będziesz musiał zamalowywać tych następnych cyferek co to nie pasują zupełnie |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 29-08-2017, 22:22
|
|
|
Andreas34 napisał/a: | Fajne zdjęcia !
Widać różnicę w wysokości zawieszenia, pomimo dachowego bagażnika u SK666 ... |
To chyba różnica wzniesień. Ja byłem całkiem na pusto, bez żadnego balastu i uzbrojony jedynie w fabryczne sprężyny.
Jaromir raczej też nie obniżał prześwitu, więc to tylko złudzenie apteczne
no i żadnych cyferek nie zamazuję
Koniec wakacji ale coś słabo na forum Outków trzecich. Może jesienne wieczory przyciągną wpisywaczy. |
|
|
|
 |
Andreas34
|
Wysłany: 31-08-2017, 15:20
|
|
|
Słyszałem teorie że prawdziwe i kultowe Mitsu to tylko Lancer i Galant ...
Na profilu FB tylko krytyka "nowych" modeli.
Cięgi jakie zebrała premiera nowego Eclipse Plus i narzekania że teraz to już niebo na pewno runie na głowę sprawiają zapewne że ni ma co gadać ...
Ciekawe jak na Zlotach jest gdy podjeżdza się Outlanderem ? |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
|
Wysłany: 01-09-2017, 13:09
|
|
|
Ja jeździłem Lancerem 7 lat i nie widzę w nim nic kultowego, dobry bezproblemowy samochód. Liczę na to, że za 7 lat będę mógł to samo powiedzieć o Outlanderze. Żeby jednak nie robić zupełnego off topic napiszę że ostatnio przejechałem 1400 km. Większość ekspresówki i autostrady, pełen bagażnik, dwoje dorosłych i dwoje dzieci, prędkości 110-140 km/ha, średnie spalanie 8-8,5 l. Wiele rzeczy zaskoczyło mnie pozytywnie ale najbardziej fotel kierowcy, Mam problemy z kręgosłupem a na tak długiej trasie jechało mi się super komfortowo, żadnych dolegliwości. Nie wiem w czym tkwi tajemnica bo fotel kierowcy wygląda zupełnie zwyczajnie, a robi wielką różnicę. Fotel w Lancerze miał dłuższe siedzisko i na pierwszy rzut oka wyglądał na lepszy. Jednak z Lancera po takiej trasie chyba bym wychodził na kolanach |
_________________ Blog turystyczny
http://misienarowerze.blogspot.com/
Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Andreas34
|
Wysłany: 01-09-2017, 13:47
|
|
|
Ja wybierałem Outlandera jako samochód z segmentu SUV.
Początkowo z żoną wytypowalismy Suzuki Vitarę ale finalnie po bezposrednim porównaniu w salonie w markach pod warszawą okazało się że Vitara jest strasznie malutka w porównaniu z Outlanderem ...
A żeby w temacie się wypowiedzieć to odbylismy już kilka tras po Polsce i w momencie gdy jedzie się na tempomacie zapiętym maksymalnie na 140 km/h to spalanie schodzi poniżej 10l na setkę. Jak na ten segment i jednak spore rozmiary uważam że nie ma co narzekac.
A co do foteli to także uważam że są bardzo wygodne, do tego fakt że podróżuje się siedząc wyżej uważam za dużą przewagę. Przecinaki do gonitwy na autostradzie mają "lepsze" osiagi i pewnie czasy przejazdu na trasie można polepszyć ale komfort jazdy moim zdaniem jest znacznie gorszy. |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
|
Wysłany: 03-09-2017, 00:02
|
|
|
Andreas34 napisał/a: |
A co do foteli to także uważam że są bardzo wygodne, do tego fakt że podróżuje się siedząc wyżej uważam za dużą przewagę. Przecinaki do gonitwy na autostradzie mają "lepsze" osiagi i pewnie czasy przejazdu na trasie można polepszyć ale komfort jazdy moim zdaniem jest znacznie gorszy. |
W zasadzie mi nie chodzi o to, że siedząc na tym fotelu czuję się jakoś szczególnie komfortowo. Jak dla mnie fenomen polega na tym, że po tak długiej trasie nic mnie nie boli. Może faktycznie jest to zasługa pozycji w jakiej się podróżuje w aucie typu SUV plus jakość samego fotela kierowcy. Znowu OT |
_________________ Blog turystyczny
http://misienarowerze.blogspot.com/
Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
|
|
|
 |
jaromir
Forumowicz
Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Paź 2016 Posty: 41 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 03-09-2017, 01:41
|
|
|
Często widuję go w Szczecinie. Malowanie.....bajka. Tak, on robi show z pewnością |
|
|
|
 |
|