Grandis relingi dachowe i mocowanie bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
yoorek
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis oraz i-MiEV electric
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2017, 22:36
|
|
|
Ursusiak napisał/a: | Ale wszystkie te bagażniki są na śruby wkręcane w dach a tam jest tylko ta blaszka - zatem tylko oryginalny bagażnik z ASO
... kupiłem w końcu taki zakładany pomiędzy dach a drzwi ...
http://allegro.pl/bagazni...6745226934.html |
Ursusiak - czy możesz wrzucić zdjęcia jak zamontowałeś te belki? Jak się to trzyma? Ja właśnie montuję i ta belka z tyłu samochodu za Chiny nie chce się trzymać. Jak ustawiłeś odległości i kąty żeby to siedziało stabilnie? |
|
|
|
 |
Ursusiak
Forumowicz
Auto: Grandis
|
|
|
|
 |
rvlauren
Mitsumaniak LEMUR

Auto: GRANDIS 2.0 DiD 2006
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lip 2008 Posty: 123 Skąd: Sławno
|
Wysłany: 07-09-2017, 21:19
|
|
|
Gwoli wyjaśnienia:
Ten z ruskiego forum ma przykręcone belki w miejscu uszczelki to dość mocne miejsce bo lej jest w kształcie U z załamanymi do środka końcówkami, uszczelka w miejscu mocowania jest ucięta i dopasowana do wielkości mocowania. Mocowanie jest rozporowe na dwie śruby. Działa jak kołek rozporowy w ścianie. Łącznie śrub jest osiem czyli po cztery na belkę. Nośność 100kg. Szukam już takich belek jakiś czas. Moi koledzy Ukraińcy szukają u siebie bo na alegroszu nie ma tego typu rozwiązań. |
_________________ MUZYKA ZMIENI TWÓJ NASTRÓJ !
 |
|
|
|
 |
Anland
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2005
|
Wysłany: 17-07-2024, 12:21
|
|
|
kcn napisał/a: | Kiedyś widziałem grandisa z relingami ale rzeczywiście jest to unikat. Osobiście mam belki dedykowane do grandisa o takie belki dachowe |
Dzień dobry też jestem posiadaczką pięknego grandisa i szukam bagażnika mocowanego o brzeg dachu ale nic nie mogę znaleźć możecie mi pomóc? |
|
|
|
 |
Adko
Nowy Forumowicz
Auto: 2,4 Grandis PB Automat
|
Wysłany: 22-07-2024, 10:32
|
|
|
Właśnie jestem po montażu belek do fabrycznych zintegrowanych relingów. Kupiłem za 30zł belki z opla astry j obciąłem co nieco wywierciłem otwory i przymocowałem do relingów na nitowkrętach 6mm, trzyma się super. Roboty co prawda z tym jest ze 3-4 godziny ale warto |
|
|
|
 |
Anland
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2005
|
Wysłany: 22-07-2024, 10:59
|
|
|
Adko napisał/a: | Właśnie jestem po montażu belek do fabrycznych zintegrowanych relingów. Kupiłem za 30zł belki z opla astry j obciąłem co nieco wywierciłem otwory i przymocowałem do relingów na nitowkrętach 6mm, trzyma się super. Roboty co prawda z tym jest ze 3-4 godziny ale warto |
możesz wrzucić zdjęcia? |
|
|
|
 |
|