Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Niebieski Kraków
Autor Wiadomość
radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-09-2017, 21:08   

nie macie o co się spierać,nigdy kupujący z sprzedającym nie dojdzie do porozumienia,każdy ma swoje racje,rozlicza kupujący

guayre 
Nowy Forumowicz

Auto: Q5
Wysłany: 02-09-2017, 21:17   

Ty sobie żarty robisz? Czy tak serio? :mrgreen:
To wg Ciebie te straszne krętactwa?

Stan techniczny oferowanego samochodu w momencie sprzedaży będzie zgodny z opisem, a nawet lepszy. Ale ustaliliśmy juz, że wg ciebie to minus.

Miejscowość to Kraków, tu mieszkam, tu staram się trzymać auta. Korzystam z serwisu pod Krakowem, firmę mam zarejestrowana zgodnie z meldunkiem.

Rocznik - 1 rej. 11.2006, odprawa celna z tego co pamiętam ma wpisany rok 2006. Nie wpadłem na to, że zdekodowanie vinu da 2005. Taki ze mnie krętacz! Boje się w pierś. :roll:

[ Dodano: 02-09-2017, 21:19 ]
Jeszcze powiedz, gwoli ścisłości, przy którym z tych kretactw opadły ci ręce!

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 02-09-2017, 21:37   

guayre, nie czepiaj się słówek, bo nie o to chodzi.
Nie musisz się też tłumaczyć - tylko proszę nie zaklinaj rzeczywistości.

Jak już poświęcasz czas (na rejestrację i pisanie w tym temacie) to pisz tak jak jest, a nie tak jakbyś chciał, żeby było, bo jesteś na Forum Miłośników Marki i w farmazony typu "igła" "cukierek" w 12-letnim Miśku z dolnej grupy cenowej nikt tu nie uwierzy :wink:

Nie wiem po co się logowałeś - twoja reakcja była po "wadzie" w postaci braku liter (tylko to było bezdyskusyjne, bo jak widziałeś nawet stan tapicerki już nie był oceniony jednoznacznie).
Pisałem, żebyś więcej nie pisał - postanowiłeś pisać.
Napisałes, o zawieszeniu, o sprzęgle, o braku rdzy (jeżeli nie ma rdzy to na 100% jest odświeżany - pół roku szukałem OT i uwierz mi bez względu na to czy był wystawiony za 18 czy 32 każdy miał - ty piszesz o rantach - czyli komora tez ma - zwróć uwagę na profile przy kolumnach), o narodzinach syna... po co?
Masz auto, którego nie spotyka się na każdym parkingu i wcześniej czy później go sprzedasz (chociaż już ponoć miał być sprzedany, więc tym bardziej nie wiem po co ciągniesz temat).

Pisałeś o tym jak chcesz naprawiać "rynek" - zacznij od siebie!

guayre 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-09-2017, 22:19   

mkm napisał/a:
Jak już poświęcasz czas (na rejestrację i pisanie w tym temacie) to pisz tak jak jest, a nie tak jakbyś chciał, żeby było, bo jesteś na Forum Miłośników Marki i w farmazony typu "igła" "cukierek" w 12-letnim Miśku z dolnej grupy cenowej nikt tu nie uwierzy

Nigdy nie piszę takich rzeczy, więc nie przypisuj mi cukierków i igiełek, nie wkładaj w moje usta słów, które nie padły. Napisałem dokładnie co dolegało, dolega, gdzie dostrzegłem rdzę itp. Dalej nie mogę pojąć co by mi dało ukrywanie tego na forum, rzeczywistości by to nie zmieniło. Jestem obecny praktycznie na każdym forum, na którym pojawiają się moje auta. Bo na każdym znajdzie się taki ekspert, co ma rentgen w oczach i widzi na zdjęciach wszystko, łącznie z historią samochodu. Ja z tym walczę, wyjaśniam, tak sobie postanowiłem. Choć wydaje Ci się inaczej, to właśnie staram się naprawiać ten rynek i śmiem twierdzić, że każdy kto kupił ode mnie samochód to potwierdzi.

A co do zbędnej dyskusji na forum - wszystko tak naprawdę zaczęło się od Twoich bezsensownych tekstów dotyczących 'smalcowania' i przekonania, że na pewno auto nie jest w oryginale i raczej nie jest bezwypadkowe. Później było tylko gorzej. ;)

Wiem, że mam takie auto, uważam, że jest dobre, dlatego pozwalam sobie na dyskutowanie, a nie włażenie w tyłek chociażby Tobie. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i uważam, że warto rozmawiać.

Zaliczka wpłacona, po złożeniu samochodu i pomyślnej jeździe próbnej mam nadzieję finalizacja. Więc nie ciągnę tematu w celach komercyjnych, jak to sugerowałeś.

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 02-09-2017, 22:40   

guayre, w kórym miejscu pisałem, że nie jest bezwypadkowe? Pisałem, że ma więcej niż jeden element malowany i ty o tym wiesz.
O smalcowaniu napisałem specjalnie - jako wieloletni użytkownik KA powinieneś się mocno uderzyć w pierś, bo "przygotowanie do sprzedaży" poniżej krytyki.

Jak już tak mi jedziesz... Mam pytanie - ile Outlanderów turbo oglądałeś/miałeś na podnośniku/jeździłeś w ostatnim roku?

guayre 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-09-2017, 23:40   

mkm napisał/a:
guayre, w kórym miejscu pisałem, że nie jest bezwypadkowe? Pisałem, że ma więcej niż jeden element malowany i ty o tym wiesz.

No właśnie, a jedyne co ja wiem, to że miernik wszędzie pokazuje 'fabrykę'.

mkm napisał/a:
O smalcowaniu napisałem specjalnie - jako wieloletni użytkownik KA powinieneś się mocno uderzyć w pierś, bo "przygotowanie do sprzedaży" poniżej krytyki.

Czasem przygotowuję, czasem nie. Nie zawsze mam czas. Jakim cudem? Ano takim, że samochody to dodatek, a na co dzień normalnie pracuję. I nie uważam, żeby przygotowywanie do sprzedaży (w sensie kosmetycznym) było obowiązkiem.

mkm napisał/a:
Jak już tak mi jedziesz... Mam pytanie - ile Outlanderów turbo oglądałeś/miałeś na podnośniku/jeździłeś w ostatnim roku? Bo ja 12-oma z czego jeden został kupiony.

Co to ma w ogóle do naszej dyskusji? Znów nie odnosisz się do tego co piszę. Ale odpowiadając może 4? Może 5? Do 12-stu na pewno mi daleko. Sam zresztą przyznałem, że na pewno są więksi znawcy modelu niż ja. A jeśli oczekujesz ode mnie, że będę ekspertem od Outlanderów, bo takiego sprzedaję... No nie, to mój pierwszy Outlander, kiedy i czy się pojawi następny tego nie wie nikt. Przed oględzinami sprawdziłem sobie w necie co 'boli' ten model i zwróciłem na to uwagę, zazwyczaj tak robię. Tyle.

Ty rzucasz frazesami dotyczącymi ogółu mojej działalności, nie sprowadzaj tego do moich liczb związanych z Outlanderem. Więc jak chcesz się licytować, to w czasie kiedy Ty obejrzałeś te 12 Outlanderów, ja obejrzałem jakieś hm, 200 samochodów? A kupiłem pewnie około 20.

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 02-09-2017, 23:54   

12Outlanderów (w tym kilka- dwa :mrgreen: - forumowych na sprzedaż) w 11miesięcy - a Outlander nie jest moim ulubionym modelem :mrgreen:
Pytanie miało na celu rozeznanie czy to pierwszy strzał, bo mnie zarzucasz niewiedzę, a sam jak czytam zbyt dużej praktyki z tą marką nie masz :wink:
200? Różnych marek? Słabo - więcej oglądam w jeden weekend na giełdzie, więc proszę Cię :mrgreen:

[ Dodano: 03-09-2017, 00:17 ]
Ponieważ temat wg. mnie skończony - koniec mojego udziału w dyskusji.

Bzyk_R1, podjedzie w wolnej chwili i oglądnie sobie autko na żywo - jak nie da rady, a auto się nie sprzeda przez najbliższy miesiąc to podjadę ja.
Twoje posty spowodowały, że chciałbym trochę pofocić twoją szwajcarską zdobycz, żebyś mi już "szklanej kuli" nie zarzucał, bo uwierz mi - powstrzymywałem się w opiniach dotyczących tego Outka :biggrin:

pozdrawiam :wink:

guayre 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-09-2017, 11:17   

Zapomniałem dopisać zakończenie do tematu. Pewnie i tak teraz padnie zarzut, że ASO nic nie sprawdza, sprawdza źle itd. itp. :wink:

W piątek przed finalizacją odwiedziliśmy ASO Mitsubishi Moto-Krak. 2-godzinne oględziny zakończone opinią 'Gdyby wszyscy sprzedawali takie samochody, to świat byłby piękniejszy'.
I nie jest to opinia jednego mechanika, bo auto wzbudziło zainteresowanie całej firmy, ze względu na wersję i rzadko spotykany kolor.

Znalezione usterki - nie działa oświetlenie tablicy rejestracyjnej, kiepska instalacja i niewłaściwe podłączenie świateł do jazdy dziennej, w niedalekiej przyszłości trzeba będzie się przyjrzeć tylnym szczękom hamulcowym.

Oczywiście potwierdzona oryginalna powłoka lakiernicza i brak przeszłości wypadkowej.

p.s. W ogłoszeniu nie było, zapomniałem dodać - do auta dołączone były też ori felgi 17' z nowymi zimówkami Nokian (2016 rok, 8 mm bieżnika). Taki tam bonusik od typowego handlarza. :lol:

Z pozdrowieniami

Odpowiedz do tematu