|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Plandeka - pokrowiec na auto |
Autor |
Wiadomość |
taju20
Nowy Forumowicz
Auto: INTENS+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2017, 11:08 Plandeka - pokrowiec na auto
|
|
|
Witam.
czy ktoś z szanownych forumowiczów, zastanawiał się nad plandeką- pokrowcem na auto ??
Osobiście poszukuje coś takiego.
Miałem na skodę yeti i jak dla mnie jest to bardzo wygodne zwłaszcza zimą. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-09-2017, 11:35
|
|
|
Mam 2 sztuki bo mam garaż tylko 2 stanowiskowy i trzymałem jeszcze 2 auta na zewnątrz. Faktem jest, że auta nie trzeba skrobać, nie trzeba śniegu zgarniać itd. jednak są pewne ale. Np. to że zimą się auto brudzi, plandeka od środka też. Jak auto mokre (a zimą ciągle jest mokre) to ciężko ją nałożyć. Wiatr mi ją zwiewał - trzeba było umiejętnie zakładać (w sensie, że zwiewał po założeniu) no i samo zakładanie podczas podczas wiatru w 1 osobę nie jest łatwe.
Generalnie jest to jakiś zastępnik garażu czy wiaty, ale w tym roku już zbudowałem wiatę i temat plandeki zarzucę...
Faktem jest, że kupiłem jakieś po 80zł a można też takie wielowarstwowe za 200zł i tam widziałem, że wewnętrzna powłoka wyglądała na filcową - może być warto się tym zainteresować. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 13-09-2017, 09:03
|
|
|
Dodam jeszcze, że na tej plandece jest masa brudu/piasku itd. Zakładanie i zdejmowanie jej codziennie niechybnie doprowadzi do zniszczenia lakieru i innych elementów. |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-09-2017, 11:12
|
|
|
A czy zimą taka plandeka nie przymarźnie do samochodu? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-09-2017, 13:07
|
|
|
zdarzało się, ale łatwo ją ściągnać, nie zrywa lakieru
Bzyk_R1 napisał/a: | strasznie podoba mi się taki mobilny garaż | ja bym położył nacisk na "strasznie" - wygląda jak robal, taka glizda z Diuny obrzydliwy jest, chociaż zdaję sobie sprawę, że praktyczny - jedyne czego się obawiam to zachowanie przy silnym wietrze |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 13-09-2017, 13:12
|
|
|
Walory estetyczne nie mają dla mnie takiego znaczenia w tym przypadku. Po prostu jest praktyczny i mobilny. Zachowanie na wietrze jest ważne na pewno chociaż u mnie stał by w zacisznym kącie na podwórku, pewnie solidne kotwy i te 160kg dałoby się przywiązać do ziemi |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
|
|