Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Różnica miedzy dyfrem E47D i E47C
Autor Wiadomość
kleryk-3kgt 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR-4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2017, 14:57   Różnica miedzy dyfrem E47D i E47C

Siemka.
Mam problem bo tylny dyfer strasznie huczy, oczywiście tylko jak naciskam gaz. Chce zmienić dyfer z E47D na E47C można tak bez żadnych konsekwencji? Będzie pasował PnP?

Michał_PIII 
Mitsumaniak

Auto: 2 x Pajero 3.2
Wysłany: 18-10-2017, 19:45   

Jeśli przełożenia są takie same to nie będzie żądnych konsekwencji, zmieniałem wiele mostów i patrzyłem tylko na przełożenia, dodatkowe oznaczenia mnie nie interesowały i oczywiście, bez zdziwienia, żadnych konsekwencji nie było :)

kleryk-3kgt 
Forumowicz

Wysłany: 18-10-2017, 20:24   

Mój ma 3.917 a tamten 4.100

Michał_PIII 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2017, 23:14   

Pasować jako pasować to będzie, ale będziesz miał różne przełożenia w przednim i tylnym moście. Więc zdecydowanie nie polecam robić coś takiego, będziesz mógł tak jeździć 2h ale na 4h będzie różnica w prędkości obu mostow, będzie blokowało napęd, reduktor a nawet skrzynie. Jak na 4h to jeszcze jakoś napęd się obroni, ponieważ jest mechanizm różnicowy pomiędzy przodem i tyłem ale na 4hlc to na 100 uszkodzisz układ napędowy.

Różnica w cenie zakupu tylnego mostu praktycznie znikoma 3.9 są nawet tańsze od 4.1. Zdecydowanie nie oszczędzaj kup most o takich samych przelozeniach, nie rób tandety.

kleryk-3kgt 
Forumowicz

Wysłany: 18-10-2017, 23:21   

Dobrze dobrze, tylko że właśnie szukam takiego mostu do siebie. Na allegro jest pare ale raz sprzedający to rasowy rozbieracz który sprzedaje jak leci i nie wie co, a drugi ma problem z wysyłką. Kfa pierdoły same a nie handlowcy :/
Plan jest zacny, kupić most sprawny i tanio, zamontować, polatać a stary most remontować w międzyczasie.

[ Dodano: 20-10-2017, 16:30 ]
Powiedz mi zacny człowieku Michał_PIII, Jaki olej wlać do dyfra i ile?

Michał_PIII 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-10-2017, 20:08   

Zacny człowieku kleryk-3kgt do tylnego mostu wchodzi ok. 1.6 litra
olej najlepiej jak fabryka przewiduje sae 90w lub 80w ale możesz wlać i 80w90, 75w90 nie zaszkodzi mu tylko GL 5

Łożyska do tylnego mostu są dość drogie. Dlatego rzadko się je remontuje, dużo taniej wychodzi kupić sprawny 2 most. A że ciężko się z handlarzami dogadać to nie musisz mi mówić :) Mosty 3.9 dostępne np. na all..gro, jak i większość części są z anglików. A jak wiadomo anglik nie lubi wymieniać olejów, ale do tej pory ( odpukać ) wszystkie jakie kupowałem były w bardzo dobrym stanie

Odpowiedz do tematu