Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
brak ciepłego powietrza
Autor Wiadomość
nekoashi 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Grandis
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2017, 21:43   brak ciepłego powietrza

Koledzy mam problem.
Cały czas dmucha mi z nawiewów zimne powietrze, tak samo jak ustawie 15st i 29st. czasem jak długo pobawię się pokrętłami załącza mi się gorące, ale działa 0 - 1. tj. od ok 24st wali gorące, poniżej zimne. Jeśli odpalam tylne nawiewy to przy zimnym powietrze wali tak że w samochodzie tworzą się wiry, a po przesunięciu na ciepłe nie wieje w ogóle, w tylu słyszę tylko jak (chyba) dmuchawa pracuje. Idzie zima i fajnie byłoby się ogrzać.
Pomożecie?

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Wysłany: 16-10-2017, 08:42   

Z tylnych kratek u góry, w podsufitce leci zimne, natomiast ciepłe leci tylko z kratek dolnych, pod fotelami 3 rzędu.

nekoashi 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-10-2017, 12:32   

Ok, już rozumiem. Ale pozostaje problem nie działającego nawiewu z przodu, tj albo tylko zimne na każdym ustawieniu temperaturze oraz prędkości, albo działa zero - jedynkowo. wali gorącym, żadnej kontroli nad temperaturą nawiewu. Ktoś może pomóc?

Lysolek82 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi grandis
Wysłany: 20-10-2017, 23:39   Re: brak ciepłego powietrza

nekoashi napisał/a:
Koledzy mam problem.
Cały czas dmucha mi z nawiewów zimne powietrze, tak samo jak ustawie 15st i 29st. czasem jak długo pobawię się pokrętłami załącza mi się gorące, ale działa 0 - 1. tj. od ok 24st wali gorące, poniżej zimne. Jeśli odpalam tylne nawiewy to przy zimnym powietrze wali tak że w samochodzie tworzą się wiry, a po przesunięciu na ciepłe nie wieje w ogóle, w tylu słyszę tylko jak (chyba) dmuchawa pracuje. Idzie zima i fajnie byłoby się ogrzać.
Pomożecie?

witam
ja mialem problem z nawiewem ,ale u mnie w ogóle cieplego nawiewu nie było.....
czas sie zajac silniczkiem sterujacym temperatura nawiewu.....znajduje sie po prawej stronie konsolety ....jak zdjemiesz schowek to po lewej stronie jest taka osłona trzeba ja wyłamac i dostaniesz sie do tego silniczka.......
jest rozbieralny wiec spokojnie mozna go oczyscic złozyc i bedzie hulać.....
no chyba ze to problem zwiazany z termostatem

nekoashi 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-10-2017, 08:19   

Dzięki, sprawdzę to dziś

Odpowiedz do tematu