Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sigma do oceny
Autor Wiadomość
Pablostan 
Nowy Forumowicz

Auto: Citroen c5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-10-2017, 12:23   

Najgorsze jest to, że najbardziej podoba mi się deska i kierownica z wersji bez poduszek :) . Takie skrzywienie i sentyment do mojej poprzedniej sigmy. Stary klimatronik też mi przeszkadzał.

Ogólnie cały czas prowadzę walkę wewnętrzna czy kupno Sigmy jako samochód codziennego użytku to dobry pomysł. Najgorsze jest to że nawet żona chce sigmę hehehe wiec nie mam przeciwwagi do dyskusji.

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 24-10-2017, 20:26   

Na codzień sigma jak najbardziej spoko, tylko trzeba ją doprowadzić do stanu użyteczności. Z początku są to kolasalne sumy, w miarę urzytkowania różnica zanika.

dawid12 
Nowy Forumowicz

Auto: Daewoo Lanos
Wysłany: 24-10-2017, 23:38   

Cześć!

Jestem nowy na forum, ponieważ zainteresowała mnie oferta kolegi z Radomia. Czy mógłbym Was prosić o jakiekolwiek opinie na temat wystawionej Sigmy? chodzi mi przede wszystkim o cenę. Wizualnie prezentuje się bardzo ładnie, w środku też wydaje się bardzo zadbana i dopieszczana przez właściciela, ale czy jest warta takiej sumy? proszę o opinie, będą bardzo pomocne ;)

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 26-10-2017, 13:21   

dawid12 napisał/a:
Cześć!

Jestem nowy na forum, ponieważ zainteresowała mnie oferta kolegi z Radomia. Czy mógłbym Was prosić o jakiekolwiek opinie na temat wystawionej Sigmy? chodzi mi przede wszystkim o cenę. Wizualnie prezentuje się bardzo ładnie, w środku też wydaje się bardzo zadbana i dopieszczana przez właściciela, ale czy jest warta takiej sumy? proszę o opinie, będą bardzo pomocne ;)

Jes to Sigma EXE 12V czyli w zasadzie bazowy model po liftingu z dorzuconymi gadżetami oraz przodem z modelu 95 (występował w samochodach od 06.94 i tylko z silnikiem 24V).
Sam posiadam identyczny egzemplarz tyle że zrobiłem przekładkę silnika na 24V ;-) .

Co do samego egzemplarza, może właściciel będzie w stanie coś więcej powiedzieć.
Dla mnie za wysoka cena jak za kilka dodatków w postaci lotki, zegarka i uchywtu na kubki ;-)

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

dawid12 
Nowy Forumowicz

Auto: Daewoo Lanos
Wysłany: 26-10-2017, 18:13   

Łukasz dzięki za odpowiedź! Dzwoniłem do właściciela, twierdzi, że wszystko prócz tłoczka hamulcowego z przodu (nie pamiętam czy lewy czy prawy) działa bez zarzutu. Dowiedziałem się też, że zajął się solidnie "rudą" na nadkolach i podwoziu (podobno było tylko kilka bąbli). Korozja to jedyna w sumie rzecz, z którą nie umiałbym sobie poradzić, ale tak czy siak uważam, że masz rację - cena jeszcze za wysoka. Poczekam aż może trochę spadnie i znów zakręcę się wokół tego egzemplarza, jeśli wciąż będzie na sprzedaż :P

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 11-11-2017, 13:59   

Mysle że powinienes zapytac wlasciciela o dodatki i cene - dodam ze sam rozgladam sie za tym autkiem i nic ciekawego nie ma a ceny zaniedbanych egzemplarzy to cena od 500 euro gdzie silnik odpala czyli 2000 tys. niestety do tego dojdzie rdza , renowacja lakieru , uszczelnienie silnika , skrzyni bo automat z góry założe ze nie bedzie dzialal prawidlowo a skrzynia manual dostepna jest tylko w 12v tez moze byc w rozsypce i mase innych pierdol w zawieszeniu ..... wszytko to zlozy ci sie w cene ,której pozalujesz wyjąć z portfela i napewno dopicowanie sigmy za 500 eurasow nie wyniesie 10 000zł tylko 2 razy tyle - foteli w skorze w stanie jak te z radomia nie znajdziesz w zadnej za 500 euro - sama blenda bez lakieru to ok 100 dolarów ...listwa wysowana na kubki - bezcenna jak i zegarek...
niestety sigma nigdy nie bedzie takim klasykiem jak niemieckie auta bo na te auta nie ma parcia - ale jest to ladny egzotyk ....bardzo ladny i osobiscie wolalbym kupic ladne auto naet za ladna cene i dorzucic jeszcze pare grosza niz fure grosza to dziada ktory i tak bedzie dziadem

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Wysłany: 12-11-2017, 20:42   

Nie wiem czy się powinienem chwalić...

https://1drv.ms/a/s!Ag_TrF7rSgzwiIYbM17XKjqPZw9VKg

Zbyszek, zgadnij ile wyniosły koszty zakupu tej Sigmy?

Jest to 24V 91 AT, wszystko prócz skóry i poduszki (szkoda).
Samochód ma niecałe 100 tysięcy przebiegu, w 2014 roku miał 80 tysięcy.

Oczywiście miała/ma troche mankamentów, niektóre oczywiste jak otarcia zderzaka z przodu, inne mniej jak np. uszkodzone ECU (niestety dość powszechne dla
aut '91) czy uszkodzony komputer TCLu. Natomiast dla mnie elektryka to nie jest duży problem, liczy się że buda jest w idealnym stanie blacharskim a wnętrze ma jeszcze zapach nowego samochodu, wiec tych 99990 jestem pewien...

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)

manzanillo
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2017, 00:05   

Cześć,

zbyszek05 mówiąc blenda masz może na myśli ten spoiler krawędziowy ?
Wiesz może gdzie taki dostać, bo za 100 dolarów bez lakieru, to sam wezmę :)

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 13-11-2017, 22:32   

zbyszek05, idealny egzemplarz dla Ciebie.
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDpZmM3.html

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 14-11-2017, 17:56   

No...wiec, ze zdjęć zauważyłem ze jak na 100k to fajera wyslizgana..
Pokrywa pod korkiem zapocona, cyferki w liczniku równo nie stoją.. pedal hamulca tez jak na 100 nie wyglada...
Braki w konsoli. . . Ponadto kolektor ssacy powinien mieć przy takim przebiegu powłokę ....Ale ja się nie znam na zdjeciach . Dla mnie to nie okazja...jak i ta kolekcjonerska która nie może się sprzedać od 3 lat.Każdy ma inne spostrzeżenia i każdy inaczej wydaje swoje pieniadze. Ponadto zauważyłem tez ze takie 3.0 szału nie robi, tyle że jest bardzo wygodne i bardzo elastyczne...
A jedyne co urzeka w tym aucie to rzadkość i ciesze sie równieæ z twojego nabytku bo kazda napotkana sigma na drodze powoduje u mnie przyspieszone bicie serca.
Pozdrawiam

Ponadto dodam ze za kwote ok .5000 euro mozna kupic kia opirus od 2007 roku w góre z motorem 3.8 v6 - bazuje na mitsubishi sigma :mrgreen:

http://www.autoscout24.pl...zarny-330563758

przemkoarczeski 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma 24v
Wysłany: 23-11-2017, 08:28   

Powiedz odrazu, ze cie nie stac na taki wydatek i na ten egzemplarz zamiast pisac farmazony i produkowac bezpodstawnie swoja wiedze na jego temat.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 24-11-2017, 18:18   

Słuchaj cwaniaku od liczenia pieniędzy w nieswoim portfelu... To czy kogoś stać czy nie to nie to zasr.....interes. Dla mnie to możesz wystawić cenę za te cudo kolekcjonerskie jaka chcesz. Prawda jest taka ze to nigdy nie będzie klasykiem i nikt o zdrowym rozumie tego nie kupi. I nawet gdyby to było w manualu to każdy ściągnie to sobie z raichu znawco... I czytaj dokładnie co kto pisze a jak nie to do logopedy
Napisałem wyraźnie na temat. .....Nie pozdrawiam

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Wysłany: 24-11-2017, 21:49   

zbyszek05 napisał/a:
Słuchaj cwaniaku od liczenia pieniędzy w nieswoim portfelu... To czy kogoś stać czy nie to nie to zasr.....interes. Dla mnie to możesz wystawić cenę za te cudo kolekcjonerskie jaka chcesz. Prawda jest taka ze to nigdy nie będzie klasykiem i nikt o zdrowym rozumie tego nie kupi. I nawet gdyby to było w manualu to każdy ściągnie to sobie z raichu znawco... I czytaj dokładnie co kto pisze a jak nie to do logopedy
Napisałem wyraźnie na temat. .....Nie pozdrawiam

przemkoarczeski napisał/a:
Powiedz odrazu, ze cie nie stac na taki wydatek i na ten egzemplarz zamiast pisac farmazony i produkowac bezpodstawnie swoja wiedze na jego temat.

Chłopcy! Proponuje jednemu i drugiemu kubeł zimnej wody na uspokojenie.

Przemek - Zbyszek komentował także "moją" Sigmę. Fakt że jeśli ktoś nie widział na żywo to nie powinien się wypowiadać, natomiast z drugiej strony bądźmy realistami i miejmy swiadomość jakie są realne ceny tego samochodu, nawet w bdb stanie.

Z drugiej strony i to mówię w kierunku Zbyszka - kto sieje wiatr ten zbiera burzę.
Poprzednim postem postanowiłeś wsadzić kij w mrowisko wiec doczekałeś się reakcji.
Ja też mogłem się bardzo obruszyć że piszesz bezpodstawnie rzeczy o moim samochodzie którego nie widziałeś.
Jakkolwiek jestem w stanie zrozumieć że nie każdy może wspominać dobrze czas kiedy był posiadaczem Sigmy.
I to że może mieć z tego powodu traume lub nawet uraz do całej marki. Natomiast nie rozumiem po jaką cholerę wracać do czegoś co jest już zamkniętym rozdziałem?
Temat zamknięty, nie ma potrzeby komentować. Jeśli jeden lubi zbierać znaczki a drugi wymieniać silniki w Sigmach to niech to robią wedle swoich upodobań. Jeśli tobie nie pasuje to przejdź obok a ewentualnymi przemyśleniami podziel się wśród swoich znajomych.

Reasumując powiem tylko tyle że żadnego przymusu posiadania Sigmy nie ma i nigdy nie było. Jeśli ktoś obecnie ma chcęć na żeby posiadać taki samochód to powinien dobrze przemyślec swoją decyzję. Nie, to nie jest Golf IV lub Astra II w kwestii dostępności i cen części.

mmatulek 
Mitsumaniak

Auto: Sigma sedan '93 A/T
Wysłany: 28-11-2017, 19:28   

Nie rozumiem, po co tyle emocji.... przemkoarczeski, zapraszam na zlot, spot to zobaczymy Twoje piękne auto. Zbyszek też możesz wpaść i odnowić starą znajomość z MitsuManiakami, a przy okazji lepiej się przyjrzeć sigmie z pod Pułtuska.

pozdrawiam

SLAW205 
Forumowicz

Auto: Sigma
Wysłany: 12-12-2017, 20:00   sigma

Ta Sigma z Pułtuska jest warta swojej ceny z tego co widać po fotkach i wbrew opinii za kilka lat te auta będą jeszcze droższe bo zwyczajnie zostanie ich mała ilość

Odpowiedz do tematu