|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprawdzenie numeru VIN |
Autor |
Wiadomość |
h1lux
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer IX, 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2017, 14:32 Sprawdzenie numeru VIN
|
|
|
Cześć wszystkim
Planuje zakup Lancera (IX, VIII) różnie są oznaczone na różnych serwisach, aczkolwiek tą wersję produkowaną od 2007 roku.
Znalazłem na Olx'ie całkiem niezłe ogłoszenie - 2009 rok, 170 000 przebiegu, 1.5, sprowadzony z Niemiec. Jednakże chciałbym sprawdzić autentyczność tego przebiegu, sprzedający podał mi numer VIN, którego wpisałem na Autodna - pokazało mi że jest 17 wpisów z historii pojazdu, koszt 15,90 - nie ma problemu, zapłacę. Aczkolwiek nigdy nie korzystałem z tego typu serwisów i nie chce wykupić jakiegoś raportu który mi pokaże rok produkcji i wyposażenie, czyli okaże się bublem.
Bardzo zależy mi na sprawdzeniu historii pojazdu - przebieg + czy miał wypadek.
Moglibyście polecić na którym serwisie wykupić taki raport? Czy jest może jakiś oficjalny portal Mitsubishi gdzie można to sprawdzić (taki raport może być po angielsku).
Czy lepiej podjechać do salonu Mitsubishi i liczyć że tam się czegoś dowiem? Choć pamiętam kilka lat temu jak kupowałem poprzedni samochód to chciałem Galanta i po rozmowie z konsultantem z salonu we Wrocławiu, dowiedziałem się, że nie prowadzą historii dla samochodów z roczników ~2001.
A wy jak sprawdzaliście przed kupnem swoje auta? |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 03-12-2017, 15:54
|
|
|
h1lux napisał/a: | Czy jest może jakiś oficjalny portal Mitsubishi gdzie można to sprawdzić |
Nie ma.
h1lux napisał/a: | Czy lepiej podjechać do salonu Mitsubishi i liczyć że tam się czegoś dowiem? |
Niczego się nie dowiesz bo nie ma takiej krajowej/unijnej/światowej bazy. Konkretne ASO ma w swojej bazie danych naprawy wykonane tylko w tym konkretnym ASO.
Poza tym, jakiekolwiek naprawy (jeśli były) niekoniecznie musiały być robione w ASO. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 04-12-2017, 01:58
|
|
|
h1lux, jedynie możesz zadzwonić do ASO w Niemczech gdzie auto było serwisowane. Telefon z pieczątki z książki serwisowej lub z sieci
Czy miał wypadek najlepiej sprawdzić na miejscu czyli podjechać do jakiegoś blacharza lub lakiernika |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21016 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-12-2017, 09:43
|
|
|
Dobry lakiernik powie bez miernika, które elementy były malowane . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
h1lux
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer IX, 1.8
|
Wysłany: 04-12-2017, 19:33
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi
No nic, będę musiał szukać jednak samochodu blisko miejsca zamieszkania aby podjechać z mechanikiem. |
|
|
|
 |
|
|