Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprawdzenie numeru VIN
Autor Wiadomość
h1lux 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer IX, 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2017, 14:32   Sprawdzenie numeru VIN

Cześć wszystkim :)
Planuje zakup Lancera (IX, VIII) różnie są oznaczone na różnych serwisach, aczkolwiek tą wersję produkowaną od 2007 roku.
Znalazłem na Olx'ie całkiem niezłe ogłoszenie - 2009 rok, 170 000 przebiegu, 1.5, sprowadzony z Niemiec. Jednakże chciałbym sprawdzić autentyczność tego przebiegu, sprzedający podał mi numer VIN, którego wpisałem na Autodna - pokazało mi że jest 17 wpisów z historii pojazdu, koszt 15,90 - nie ma problemu, zapłacę. Aczkolwiek nigdy nie korzystałem z tego typu serwisów i nie chce wykupić jakiegoś raportu który mi pokaże rok produkcji i wyposażenie, czyli okaże się bublem.
Bardzo zależy mi na sprawdzeniu historii pojazdu - przebieg + czy miał wypadek.

Moglibyście polecić na którym serwisie wykupić taki raport? Czy jest może jakiś oficjalny portal Mitsubishi gdzie można to sprawdzić (taki raport może być po angielsku).
Czy lepiej podjechać do salonu Mitsubishi i liczyć że tam się czegoś dowiem? Choć pamiętam kilka lat temu jak kupowałem poprzedni samochód to chciałem Galanta i po rozmowie z konsultantem z salonu we Wrocławiu, dowiedziałem się, że nie prowadzą historii dla samochodów z roczników ~2001.

A wy jak sprawdzaliście przed kupnem swoje auta? :)

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 03-12-2017, 15:54   

h1lux napisał/a:
Czy jest może jakiś oficjalny portal Mitsubishi gdzie można to sprawdzić

Nie ma.
h1lux napisał/a:
Czy lepiej podjechać do salonu Mitsubishi i liczyć że tam się czegoś dowiem?

Niczego się nie dowiesz bo nie ma takiej krajowej/unijnej/światowej bazy. Konkretne ASO ma w swojej bazie danych naprawy wykonane tylko w tym konkretnym ASO.
Poza tym, jakiekolwiek naprawy (jeśli były) niekoniecznie musiały być robione w ASO.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 04-12-2017, 01:58   

h1lux, jedynie możesz zadzwonić do ASO w Niemczech gdzie auto było serwisowane. Telefon z pieczątki z książki serwisowej lub z sieci :wink:
Czy miał wypadek najlepiej sprawdzić na miejscu czyli podjechać do jakiegoś blacharza lub lakiernika :wink:

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-12-2017, 09:43   

Dobry lakiernik powie bez miernika, które elementy były malowane :wink: .

h1lux 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer IX, 1.8
Wysłany: 04-12-2017, 19:33   

Dzięki za odpowiedzi :)
No nic, będę musiał szukać jednak samochodu blisko miejsca zamieszkania aby podjechać z mechanikiem.

Odpowiedz do tematu