Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie wiem jakiego Mitsu szukam....
Autor Wiadomość
Mavic 
Nowy Forumowicz

Auto: Franzucy...jeszcze
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2017, 23:02   Nie wiem jakiego Mitsu szukam....

Cześć
Mam pod domem jeszcze Cytrynę C5 w kombi, którą generalnie lubię i szanuję, bo to dobry samochód jest, ale po 15 latach jeżdżenia mam ochotę na coś innego.
Waham się między Galantem VIII a Outkiem I. W zasadzie bardziej Outek, ze względu na 4x4. Wolałbym automat, a podobno INVECS II jest dobrą konstrukcją (?).
Pytania mam następujące:
- jakie są czułem punkty w Galantach VIII czy Outkach I? Na co zwracać uwagę przy oględzinach?
- jak wygląda sprawa wyposażenia dodatkowego? Które wersje są bogate? Czy w Outku I jest jakiś np komputer spalania?
Na początek to tyle....
Wybaczcie, ale jestem totalnym abnegatem w tej materii :)

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 19-11-2017, 08:24   

Witaj.
Czułe punkty obu modeli to rdza. Przed zakupem musisz obowiązkowo je dokładnie obejrzeć. Gdzie? Tego dowiesz sie w encyklopedii wiedzy czyli dziale Galant i Outlander I gen.

W galantach oczywiście pomijając VR4 najlepsza jest wersja Avance. W outlanderach najbogatsze to wersje Turbo oraz z wolnossących wersje Dakar. Komputer spalania jest w outku ale tylko średniego. Nie pokazuje chwilowego. Jak będziesz zainteresowany outlanderem zapraszamy do czytania działu I gen i zadawania pytań w odpowiednich tematach.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 19-11-2017, 09:58   

Nie zgodzę się z Tobą Bzyk_R1, Avance zazwyczaj wychodziły z najgorszymi fotelami jakie widziały Galanty, plastiki też mają średnio ładny wzór. Według mnie brać to co się podoba, z zewnątrz Avance góruje nad Elegance ale Elegance łatwo przerobić na Sporta i mamy według mnie najlepszy wygląd jaki można osiągnąć, bo sam taki mam :mrgreen:

Jak miałeś C5 to zmiana na Mitsu nie wyjdzie Ci na dobre, bo poznasz co to jest rdza i jak przykro ogląda się swoje auto gdy jest powoli zjadane :doubt:

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 24-11-2017, 10:19   

Ja miałem gala którego zmieniłem na C5 teraz mam ponownie gala :D
Jednak powrót do gala nie był w żaden sposób podyktowany przez cytrynę
Dla mnie C5 to naprawdę super auto :)

Jeśli ja bym miał doradzać
Gal do tylko 2,5 V6 i tylko w automacie po lifcie takie rozwiązanie zapewni ci przyjemność i bezawaryjność

Zgadzam się że szmaty w avanca to jakieś nieporozumienie :? jednak czarny lub kremowy środek jest dla mnie dużą zaletą bo nie lubię szarego wnętrza w autach.

Osobiście brałbym a właściwie sam takiego wyszukałem dla siebie :mrgreen:
Avance 2,5V6 w automacie w skórach :)

Co do O1 to sam się nad nim zastanawiałem, a nawet szukałem takiego tyle że tam mi zależało na mocy i jedyny jaki brałem pod uwagę to 2,0 turbo, dodatkowym plusem jest jego wyposażenie np. fotele pół skóry :)

Niewątpliwym minusem mitsu jest rdza, ja po zakupie zrobiłem co było do zrobienia, zakonserwowałem i mam spokój :)

DonVito 
Forumowicz

Auto: Pajero III long
Wysłany: 09-12-2017, 21:49   Re: Nie wiem jakiego Mitsu szukam....

Mavic napisał/a:
Cześć
Mam pod domem jeszcze Cytrynę C5 w kombi, którą generalnie lubię i szanuję, bo to dobry samochód jest, ale po 15 latach jeżdżenia mam ochotę na coś innego.
Waham się między Galantem VIII a Outkiem I. W zasadzie bardziej Outek, ze względu na 4x4. Wolałbym automat, a podobno INVECS II jest dobrą konstrukcją (?).
Pytania mam następujące:
- jakie są czułem punkty w Galantach VIII czy Outkach I? Na co zwracać uwagę przy oględzinach?
- jak wygląda sprawa wyposażenia dodatkowego? Które wersje są bogate? Czy w Outku I jest jakiś np komputer spalania?
Na początek to tyle....
Wybaczcie, ale jestem totalnym abnegatem ( IGNORANTEM !!!!! ) w tej materii :)

Jesteś pewien że abnegatem ?? :roll:

Słowo abnegat posiada 41 synonimów w słowniku synonimów. Synonimy słowa abnegat: flejtuch, niechluj, brudas, bałaganiarz, kocmołuch, kopciuch, lump, glajda, fuszer, flądra, fleja, antypaństwowiec, antydemokrata, ...

https://synonim.net/synonim/abnegat

Odpowiedz do tematu