|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie wiem jakiego Mitsu szukam.... |
Autor |
Wiadomość |
Mavic
Nowy Forumowicz
Auto: Franzucy...jeszcze
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2017, 23:02 Nie wiem jakiego Mitsu szukam....
|
|
|
Cześć
Mam pod domem jeszcze Cytrynę C5 w kombi, którą generalnie lubię i szanuję, bo to dobry samochód jest, ale po 15 latach jeżdżenia mam ochotę na coś innego.
Waham się między Galantem VIII a Outkiem I. W zasadzie bardziej Outek, ze względu na 4x4. Wolałbym automat, a podobno INVECS II jest dobrą konstrukcją (?).
Pytania mam następujące:
- jakie są czułem punkty w Galantach VIII czy Outkach I? Na co zwracać uwagę przy oględzinach?
- jak wygląda sprawa wyposażenia dodatkowego? Które wersje są bogate? Czy w Outku I jest jakiś np komputer spalania?
Na początek to tyle....
Wybaczcie, ale jestem totalnym abnegatem w tej materii |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
|
Wysłany: 19-11-2017, 08:24
|
|
|
Witaj.
Czułe punkty obu modeli to rdza. Przed zakupem musisz obowiązkowo je dokładnie obejrzeć. Gdzie? Tego dowiesz sie w encyklopedii wiedzy czyli dziale Galant i Outlander I gen.
W galantach oczywiście pomijając VR4 najlepsza jest wersja Avance. W outlanderach najbogatsze to wersje Turbo oraz z wolnossących wersje Dakar. Komputer spalania jest w outku ale tylko średniego. Nie pokazuje chwilowego. Jak będziesz zainteresowany outlanderem zapraszamy do czytania działu I gen i zadawania pytań w odpowiednich tematach. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
|
Wysłany: 19-11-2017, 09:58
|
|
|
Nie zgodzę się z Tobą Bzyk_R1, Avance zazwyczaj wychodziły z najgorszymi fotelami jakie widziały Galanty, plastiki też mają średnio ładny wzór. Według mnie brać to co się podoba, z zewnątrz Avance góruje nad Elegance ale Elegance łatwo przerobić na Sporta i mamy według mnie najlepszy wygląd jaki można osiągnąć, bo sam taki mam
Jak miałeś C5 to zmiana na Mitsu nie wyjdzie Ci na dobre, bo poznasz co to jest rdza i jak przykro ogląda się swoje auto gdy jest powoli zjadane |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
|
Wysłany: 24-11-2017, 10:19
|
|
|
Ja miałem gala którego zmieniłem na C5 teraz mam ponownie gala
Jednak powrót do gala nie był w żaden sposób podyktowany przez cytrynę
Dla mnie C5 to naprawdę super auto
Jeśli ja bym miał doradzać
Gal do tylko 2,5 V6 i tylko w automacie po lifcie takie rozwiązanie zapewni ci przyjemność i bezawaryjność
Zgadzam się że szmaty w avanca to jakieś nieporozumienie jednak czarny lub kremowy środek jest dla mnie dużą zaletą bo nie lubię szarego wnętrza w autach.
Osobiście brałbym a właściwie sam takiego wyszukałem dla siebie
Avance 2,5V6 w automacie w skórach
Co do O1 to sam się nad nim zastanawiałem, a nawet szukałem takiego tyle że tam mi zależało na mocy i jedyny jaki brałem pod uwagę to 2,0 turbo, dodatkowym plusem jest jego wyposażenie np. fotele pół skóry
Niewątpliwym minusem mitsu jest rdza, ja po zakupie zrobiłem co było do zrobienia, zakonserwowałem i mam spokój |
|
|
|
 |
DonVito
Forumowicz
Auto: Pajero III long
|
Wysłany: 09-12-2017, 21:49 Re: Nie wiem jakiego Mitsu szukam....
|
|
|
Mavic napisał/a: | Cześć
Mam pod domem jeszcze Cytrynę C5 w kombi, którą generalnie lubię i szanuję, bo to dobry samochód jest, ale po 15 latach jeżdżenia mam ochotę na coś innego.
Waham się między Galantem VIII a Outkiem I. W zasadzie bardziej Outek, ze względu na 4x4. Wolałbym automat, a podobno INVECS II jest dobrą konstrukcją (?).
Pytania mam następujące:
- jakie są czułem punkty w Galantach VIII czy Outkach I? Na co zwracać uwagę przy oględzinach?
- jak wygląda sprawa wyposażenia dodatkowego? Które wersje są bogate? Czy w Outku I jest jakiś np komputer spalania?
Na początek to tyle....
Wybaczcie, ale jestem totalnym abnegatem ( IGNORANTEM !!!!! ) w tej materii |
Jesteś pewien że abnegatem ??
Słowo abnegat posiada 41 synonimów w słowniku synonimów. Synonimy słowa abnegat: flejtuch, niechluj, brudas, bałaganiarz, kocmołuch, kopciuch, lump, glajda, fuszer, flądra, fleja, antypaństwowiec, antydemokrata, ...
https://synonim.net/synonim/abnegat |
|
|
|
 |
|
|