Oficjalne ceny Eclipse Cross |
Autor |
Wiadomość |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
Pomógł: 50 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 6077 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 30-10-2017, 09:12
|
|
|
Częsta przypadłość nowych aut. Z perspektywy użytkownika nic to nie zmienia - choć oczywiście jest to śmieszne.
|
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
Auto: Outlander 2017 2.0 City Style,
|
Wysłany: 13-12-2017, 23:16
|
|
|
No i pozamiatane! Dzisiaj podpisałem umowę z bankiem. Czekam tylko na autko. Śliczne, czerwone jak wóz strażacki na paradzie gejów! Tylko skóry nie będzie bo łączy się z szyberdachem a tego nie chciałem. Podobno dostawa będzie ok. 29.12-11.01.2018. Na razie czekam na jazdę próbną w sobotę 16.12. I tak po ptokach ale chętnie sprawdzę co kupiłem! A to moj drugi Misiek w tym miesiącu. Po raz pierwszy miałem okazję ( i panowie w salonie ) przejechać się L200 Club Cab. Super autko! Ale tylko do roboty. |
_________________ grabolo,
Outlander, L200, Eclipse Cross |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2017, 10:03
|
|
|
grabolo napisał/a: | Tylko skóry nie będzie | nie masz czego żałować - ja też zrezygnowałem ze skóry w nowym aucie bo teraz te skóry są tak niskiej jakości, że żal w ogóle dopłacać... |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
|
Wysłany: 14-12-2017, 22:41
|
|
|
grabolo napisał/a: | No i pozamiatane! Dzisiaj podpisałem umowę z bankiem. Czekam tylko na autko. Śliczne, czerwone jak wóz strażacki na paradzie gejów! Tylko skóry nie będzie bo łączy się z szyberdachem a tego nie chciałem. Podobno dostawa będzie ok. 29.12-11.01.2018. Na razie czekam na jazdę próbną w sobotę 16.12. I tak po ptokach ale chętnie sprawdzę co kupiłem! A to moj drugi Misiek w tym miesiącu. Po raz pierwszy miałem okazję ( i panowie w salonie ) przejechać się L200 Club Cab. Super autko! Ale tylko do roboty. |
Witamy pierwszego użytkownika Eclipse Cross !
Może ten wątek wypełni się po jakimś czasie merytoryczną treścią.
A na razie gratulacje i czekamy na opinie o nowym autku ! |
_________________ Blog turystyczny
http://misienarowerze.blogspot.com/
Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
|
Wysłany: 16-12-2017, 12:43
|
|
|
Merytorycznie już też można. Odbyłem właśnie pierwszą jazdę 1,5 benzyna, czyli taki jak zamówiony. Co prawda samochodem będzie jeździła małżonka ale jazda próbna trafiła się mnie Cichutko, mięciutko (tapicerka skórzana) jeszcze na niemieckich blachach. Po zajęciu miejsca- na mój tyłek trochę za wąskie siedzenia. Całe szczęście żona jest drobniejsza. Kokpit śliczny, zupełna odmiana po ASX i Outlanderze. Nie wspominając L200. Może za dużo srebrnych plastików. Pad do sterowania genialny w obsłudze i rewelacyjnie umieszczony pod ręką. Jeszcze więcej pochwał pod adresem HUD. Pierwszy raz z tym miałem do czynienia i myślę, że szybko można go uznać za niezbędny gadżet. Automat, jedziemy do przodu. Nie jest to wyścigówka ale daje radę. Wycie skrzyni CVT do zaakceptowania i nie różni się od zwykłej benzyny jeśli chcesz trochę popiłować. Widoczność super, podział tylnej szyby w niczym nie przeszkadza. Siedziałem niedawno w Mazdzie X5 i odpada. Nie żałuję wyboru. Poza tym przez parę lat będzie to autko rozpoznawalne na drodze. A wygląd? Z gustami się nie dyskutuje. A misiek (żaden) jeszcze mnie nie zawiódł.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-12-2017, 16:00
|
|
|
grabolo napisał/a: | Siedziałem niedawno w Mazdzie X5 i odpada. | próbowałem niedawno też mazdy, model 3 sedan i 6 kombi i też jestem rozczarowany - to był czarny koń zakupowy a z powodu hałasu (buczy wydech i słychać koła) i kiepskich silników (z automatem) oraz designu w stylu cyklop zamiast zegarów, odpadła całkowicie
naprawdę ciężko do fajne auto
eclipse cross jest brzydki, z zewnątrz strasznie paskudny, ale np. nissa kaszan też jest brzydki a na dodatek z automatem 1 żenujący silnik 115KM... za 120 tys. zł...
teraz kupując suv na 100% szedłbym w stronę grupy vw bo obecnie design mają najlepszy na świecie, auta są śliczne, środek klasyczny, normalne zegary, silniki mocne i ciche; np. seat ateca to mój typ |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
|
Wysłany: 16-12-2017, 20:48
|
|
|
Mnie Mazda CX 5 też rozczarowała chociaż była pierwszym wyborem, zaś co do niemieckiej motoryzacji chyba nigdy się nie przekonam, chociaż nowy Tiguan podoba mi się najbardziej (z wyglądu) w tym segmencie.
@grabolo po twoim opisie wyciszenia i komfortu zaczynam się zastanawiać czy nie trzeba było wstrzymać się z zakupem Outlandera i pomyśleć o Eclipse Cross |
Blog o małej Mitsu Bisi.
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2017, 19:53
|
|
|
@artisan
Wszystko zależy od tego, ile zapłaciłeś za Outlandera. Ja jeżdżę Outlanderem 2017 City Style. To 97k. Za Eclipse Cross zapłaciłem 130k To trochę różne kwoty. Ale City Style wziąłem świadomie. Wymieniłem licznik za 250 złociszy, wymieniłem radio za 1400, lusterka za 800 (na składane i z migaczami LED) plus sterowanie z Alibaby i przełącznik za 200 i jestem zadowolony. No i mam wersję która w cenniku Mitsubishi jest droższa o 10k. A nie chciałem ani diesel'a ani CVT. Prawdę mówiąc przed decyzją o zakupie Eclipse nawet nie pomyślałem o niemcach. Wybór był tylko między Mazdą, Lexusem ( za drogo!!) i Eclipse. Po przejażdżce uważam, że wybór był właściwy.
[ Dodano: 17-12-2017, 19:55 ]
No i zapomniałem o najważniejszym. Do mojego Outlandera ładuję paletę z materiałem i zasuwam do roboty. Więc tutaj nie ma alternatywy |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2017, 21:24
|
|
|
grabolo napisał/a: |
No i zapomniałem o najważniejszym. Do mojego Outlandera ładuję paletę z materiałem i zasuwam do roboty. Więc tutaj nie ma alternatywy |
No i wszystko jasne
Ja też za Outlandera zapłaciłem dużo mniej niż 130 tyś a mam prawie najwyższą wersję. A CVT chciała żona, tzn nie CVT konkretnie a po prostu automat. Jak na razie oboje jesteśmy zadowoleni a samo CVT zaskoczyło mnie pozytywnie, zwłaszcza po wszystkim co złego o tym "urządzeniu" przeczytałem.
No ale to temat na inny wątek. |
Blog o małej Mitsu Bisi.
|
|
|
 |
Jarl
Forumowicz
Auto: ASX 1,6
|
Wysłany: 19-12-2017, 16:47
|
|
|
Krzyzak napisał/a: |
teraz kupując suv na 100% szedłbym w stronę grupy vw bo obecnie design mają najlepszy na świecie, auta są śliczne, środek klasyczny, normalne zegary, silniki mocne i ciche; np. seat ateca to mój typ |
Nad dizajnem grupy VAG jako takiej aż tak bym się nie zachwycał.
Ale jest kilka jasnych punktów, przede wszystkim Tiguan II. Kwintesencja tezy, że prostota formy może dać dobry efekt estetyczny. Klasowy wygląd bez taniego efekciarstwa Zwraca uwagę fajny, nieprzekombinowany przód, gdzie można znaleźć rzadką dziś rzecz, regularne, zbliżone do prostokąta kształty reflektorów, bez tych wszystkich współczesnych brewek, łezek, plamek i zakrzywień, od których na mdłości już wzbiera.
Na tle takiego Tiguana Eclipse Cross wygląda niestety... tak jak wygląda. |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 19-12-2017, 18:08
|
|
|
Jarl napisał/a: | Nad dizajnem grupy VAG jako takiej aż tak bym się nie zachwycał | ja się zachwycam właśnie dlatego, że wreszcie jest coś co wyglądaj jak samochód a nie żelazko namalowane przez Picasso czy innego kubistę...
musiało minąć 20 lat od czasu stworzenia BMW 7 E38 czy Galanta EAx i przez te 20 lat stworzono głównie obrzydlistwa, żeby wreszcie zacząć się zachwycać tym, że samochód wygląda jak samochód, czyli normalnością |
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
Auto: focus
|
Wysłany: 24-12-2017, 13:16
|
|
|
Oprocz tego ze "fajnie" przyspiesza. Jest załosny, a no i touch pad mi sie podoba ;p |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
|
|
|
|