|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wskazania zużycia paliwa |
Autor |
Wiadomość |
jan-stan
Forumowicz
Auto: Mistubishi Grandis 2.0 D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-12-2017, 22:57 Wskazania zużycia paliwa
|
|
|
Silnik po wymianie głowicy.
Silnik chodzi dobrze, przyśpiesza odpowiednio, nie ma niepokojących spalin, nie ubywa płynu chłodniczego, zużycie paliwa w normie ale są dwie drobne nieprawidłowości.
1. Średnie zużycia paliwa ( pod obciążeniem ) jest w normie ale jeśli wyrzucę na luz i chwilę tak jadę to wskazania zużycia paliwa wahają się od 1,2 do nawet 4,6 ( są sporadyczne momenty, że nawet ponad 20 ). Jeśli to prawda, że wskazania zużycia paliwa komputer podaje na podstawie czasu otwarcia pompowtryskiwacza ( tak wyczytałem w internecie ), to dlaczego te wahania są tylko dla pracy bez obciążenia ?
2. Silnik pali od razu jeśli jest to pierwsze uruchomienie po dłuższej przerwie, nawet niska temperatura nie przeszkadza. Wystarczy zaraz zgasić i spróbować jeszcze raz, wtedy musi solidniej zakręcić, tak około 2s. Wiem, że to mały problem ale ciekawi mnie co kryje się pod tą "zachcianką ". |
|
|
|
 |
|
|