[CY8A 2.0DID] Lancer 2.0 DID - szarpanie, dławienie silnika |
Autor |
Wiadomość |
Vega83
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2017, 05:59
|
|
|
Ja mailem elektrozawor turbo.. Co do szarpania takiego zrob sobie fote jak ida wezyki i podmien elektrozawory ten z turbo i klapami kolektora... Zobacz czy pomoze na szarpanie ialem identycznie |
|
|
|
 |
Magnus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X
|
Wysłany: 23-12-2017, 08:06
|
|
|
Mógłbyś podesłać zdjęcie? Nie wiem gdzie tego szukać nawet |
|
|
|
 |
Vega83
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 did
|
Wysłany: 23-12-2017, 10:48
|
|
|
Elektrozawory sa po prawej stronie jeden ma 3 wejścia na wężyk 2 jest bardziej schowany i ma 2 odłącz ten bliżej elektrozawor wypnij wężyk z elektrzaworu będzie mial mula do 2 tys bo kolektor będzie otwarty na maxa ale szprawdz czy szarpie jak cos znajdz grzegorza s na Messenger mam tam tor gokardowy na zdjeciu bedziesz wiedzial wysle zdjecia ogolnie ten silnik to jedno wielkie kino i najgorsze jest to ze kompem tylko serwis sie podepnie inni widza 8 paremetrow z tego 5 niepotrzebnych... |
|
|
|
 |
scotch99
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer '09 2.0 DID
|
Wysłany: 03-01-2018, 08:38
|
|
|
Witam,
Znalazłem przyczynę mojej usterki (niestety sam - wszystkie "serwisy" nie dały rady).
Okazało się, ze miałem luźną opaskę na wężu dolotowym za puszką filtra powietrza.
Przy gwałtownym przyspieszaniu rozszczelniało się to połączenie, silnik dostawał lewe powietrze za czujnikiem przepływu i głupiał.
Kilka miesięcy szukania przyczyny po serwisach a tu taki banał!
A swoją drogą to tylko pokazuje jakość pracy w/w.
Powodzenia w szukaniu przyczyn Waszych usterek - oby w Nowym Roku było ich jak najmniej. |
|
|
|
 |
Ponit
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 DI-D MR'08
|
Wysłany: 29-03-2018, 09:19 [CY8A 2.0DID] Szarpanie przy jednostajnej prędkości\Obrotach
|
|
|
Witam,
od niedawna jestem dumnym właścicielem Lancera, jednak po przejechaniu 500km (również na dłuższej trasie bez żadnych problemów) zacząłem wyczuwać szarpanie samochodu przy jednostajnej jeździe poza miastem na 5 i 6 biegu przy obrotach około 2-2,5. Na krótszych miejskich trasach samochód prowadzi się bardzo dobrze. Szarpanie to zdecydowanie spowodowane jest jakąś usterką w układzie napędowym bądź paliwowym (ostatnio samochód nawet "zakrztusił się" podczas jazdy i bardzo mocno zatrzęsło całym nadwoziem).
Czy ktoś z was miał podobny problem i byłby w stanie udzielić mi informacji czym może on być spowodowany? Bardzo byłbym wdzięczny za każdą podpowiedź. |
|
|
|
 |
Magnus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X
|
Wysłany: 09-05-2018, 09:59
|
|
|
Mam prawie że identycznie + czasami kulawa praca na biegu jalowym. Może gdzieś za miesiąc jadę na korektę wtryskow+ chip tuning może to coś da jeśli nie to wtryski do regeneracji |
|
|
|
 |
1lukaszp1
Forumowicz
Auto: lancer 2.0 DID
|
Wysłany: 18-12-2018, 09:06
|
|
|
w moim wozidełku przy obrotach od 1200 do 1500 czuć delikatne szarpanie czy to na postoju czy przy równej jeździe ,co go boli??
[ Dodano: 18-12-2018, 13:00 ]
Byłem już w 4 zakładach mechanicznych nikt nie jest wstanie sprawdzić mi korekty wtrysku żaden vag ani inny program nie widzi tej funkcji .Koledzy macie może taki program w okolicy Rzeszowa. Mielca chętnie podjadę w rozsądnej cenie serwis woła 150 zł ,rozmawiałem z koleśiem z Rzeszowa z serwisu i mówię co się dzieje i że korekty pompowtrysków chciałem sprawdzić A gość pyta czy to benzyna jest .
[ Dodano: 18-12-2018, 13:02 ]
A jeszcze jedno jeden fachman powiedział że sprawdzenie korekt jest małe dokładne i przełamują i że najlepiej wymontować i u fachmanów od regeneracji sprawdzić.??? |
|
|
|
 |
|