|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oficjalne ceny Eclipse Cross |
Autor |
Wiadomość |
grabolo
Forumowicz
Auto: Outlander 2017 2.0 City Style,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2018, 18:56
|
|
|
artisan napisał/a: | @grabolo Może już odebrałeś nowego miśka ? |
Już zacząłem się lekko niepokoić ale dwa dni temu dostałem informację, że auta właśnie opuściły urząd celny. Teraz czekam tylko na tablice a z tym jak wiecie ostatnio nie jest łatwo. Mam nadzieję, że na początku przyszłego tygodnia wyjedziemy z salonuhttps://forum.mitsumaniaki.pl/images/smiles/icon_smile.gif
Zaraz go obfotografuję i coś tam pokażę.
Pierwotny termin był 29.12-03.01 ale chyba wybaczę im ten poślizg tym bardziej, że cały czas salon byli ze mną w kontakcie. |
_________________ grabolo,
Outlander, L200, Eclipse Cross |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-01-2018, 19:42
|
|
|
Na wszelki wypadek na odbiór zabierz miernik lakieru . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-01-2018, 19:51
|
|
|
Dostałeś na ten czas jakieś auto? - mi seat zaproponował zastępczego Toledo, 5800km miał jak wyjeżdżałem i 2 miesiące mogłem z niego korzystać bez limitu km. Przy odbiorze miałem sporo ponad pół baku i umówiłem się, że z takim stanem oddam. |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
|
Wysłany: 26-01-2018, 17:22
|
|
|
Cholera, napisałem się jak dziki a post wcięło! To teraz tylko w punktach:
-Eclips do odebrania we wtorek, jest zarejestrowany ale czyszczenie, zmiana opon itd. musi trwać
-auta zastępczego nie potrzebuję bo teraz jeżdżę Elkją Club Cab a z odbiorem Eclipsa żona odda Outlandera. Gdybym poprosił o takie auto w salonie nie przypuszczam, żeby były jakieś problemy. Polecam salon Mitsubishi w Bielsku Białej. Ja jestem zadowoly
-Mitsubishi ''wydymało'' mnie na ubezpieczeniu. W pakiecie promocji do Eclipsa było ''super tanie'' ubezpieczenie w PZU za jedyne 3,8% wartości. Wszystko fajnie, tylko w WBK Leasing mogłem dostać ubezpieczenie taniej o 2 ty. a zrezygnować w salonie nie można. Też mi promocja!!
Do zobaczenia we wtorek! |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-01-2018, 14:55
|
|
|
Ciekawe jak to wyjdzie - ja do Leona dostałem fajną walizkę, 2 kubki termiczne Seat, 4 czerwone czapeczki Seat, pełny bak, zimówki (bo normalnie jest na letnich) i jeszcze inne, pomniejsze gadżety.
Pisz na gorąco bo w nowym aucie to co rusz zaskakuje - czasem na minus jak u mnie piszczące hamulce po 2 dniach używania czy inne dziwne dźwięki. Na szczęście wszytko po jakimś czasie znika... |
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2018, 17:00
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Ciekawe jak to wyjdzie - ja do Leona dostałem fajną walizkę, 2 kubki termiczne Seat, 4 czerwone czapeczki Seat, pełny bak, zimówki (bo normalnie jest na letnich) i jeszcze inne, pomniejsze gadżety.
Pisz na gorąco bo w nowym aucie to co rusz zaskakuje - czasem na minus jak u mnie piszczące hamulce po 2 dniach używania czy inne dziwne dźwięki. Na szczęście wszytko po jakimś czasie znika... |
Za samo auto zapłaciłem 133 tys. Do tego dodali lakier strażacki ( chyba 4,5 tys. ) ''super tanie obezp. w PZU za 3,8% wartości ( tutaj Mitsubisho dodało od siebie 650PLN czyli za ubezpieczenie mam 4,7 tys.), alarm z najnowszym zabezpieczeniem które nie pozwala odpalić auta ''na przekaźnik'' i opony zimowe. Cała wartość tych dodatków to ok. 10 tys. A może trochę mniej. Nie wiem jakie opony dostanę. Pewno Yokohama. I nic do nich nie mam.
Muszę trochę zwrócić honoru Mitsubishi, bo po ich dopłacie do ubezpieczenia są tylko 1300 złotych drożsi od leasingu |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 29-01-2018, 09:35
|
|
|
też wybrałem najdroższy lakier - desire red, bo nie dość że najładniejszy to jeszcze powłoka zdecydowanie grubsza od pozostałych
ubezpieczenie kosztowało mnie rocznie 3800 zł, więc porównywalnie co do proporcji bo i kwota niższa (u mnie 100 tys bez paru zł) - mam jednak wykupioną tam opcję, że zawsze dostaję pełną kwotę nie uwzględniającą zużycia
na wstępie dostałem też 6% rabatu bo wyjściowa cena tego egzemplarza to było 109 tys. i potem - pomimo dołożenia kilku dodatków za parę tysi - dało się zmieścić w niecałych 100 |
|
|
|
 |
Zibi_74
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 11-02-2019, 11:42
|
|
|
Poważnie 3800 ubezpieczenie dla wersji kosztującej niecałe 100 tys zł?
Za swoje InStyle czyli topową wersję w panoramą, 4WD, CVT i innymi bajerami zapłaciłem 140 i ubezpieczenie z ochroną zniżek 3992 zł. Rolują Was panowie.
Na co dzień pracuję przy instalacjach przeciwpożarowych i czerwony aż mnie po oczach razi, wziąłem czarny |
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 21-02-2019, 12:17
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | desire red (…) powłoka zdecydowanie grubsza od pozostałych |
skąd takie info? |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 22-02-2019, 17:03
|
|
|
z salonu, to jedyny lakier 3 warstwowy w palecie seata
ponadto był mierzony różnymi miernikami i wg jednego grubość powłoki (miernik ASO) ma ok. 160um a wg amatorskiego ok. 300um przy czym na zwykłym lakierze seata jest to odpowiednio 120um i 200um |
|
|
|
 |
|
|