Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chce kupić Lancera
Autor Wiadomość
freddros 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2017, 10:18   Chce kupić Lancera

Witam

Co sądzicie o tym aucie?

https://www.otomoto.pl/of...t-ID6z4Qea.html

zbychu74 
Forumowicz

Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Wysłany: 22-12-2017, 12:58   

Auto fajne,dzwoń i pytaj o wszystko.
Kierownica tak wygląda u mnie po 270tyś

konradod 
Forumowicz

Auto: lancer sport kombi 1.6 2006r
Wysłany: 22-12-2017, 14:20   

Fajne sreberko ale kiera i gałka i mieszek troche za bardzo ztyrane jak na ten przebieg. Przynajmniej ja tak sądze.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 22-12-2017, 14:55   

To ogłoszenie przykuło wczoraj moją uwagę z jednego powodu:
2005 i polift ?
Z tego co wiem, to lift był w 2006.

FredPL 
Forumowicz

Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Wysłany: 31-01-2018, 23:05   

Podepnę się pod temat z takim o to ogłoszeniem https://www.otomoto.pl/of...c-ID6zxMDN.html

Auto stoi kawałek od mojego domu, byłem je oglądać dziś (co ciekawe nie zastałem nikogo na miejscu) i obejrzałem je z zewnątrz, na pierwszy rzut oka wydaje się być ok, jest małe ognisko rdzy przy wlewie paliwa (chyba ktoś uderzył pistoletem przy tankowaniu), brakuje też osłony prawego nadkola z przodu, tak poza tym nie rzuciło mi się nic w oczy. Na co powinienem zwrócić uwagę i o co powinienem pytać?

nubi 
Mitsumaniak
03556/KMM

Auto: czarny2
Wysłany: 01-02-2018, 01:56   

No nie wiem, trochę drogo mi się wydaje. Lepiej zacznij od oglądania od spodu i środka a nie że tam blacha stuknieta.
Podepnij ODBII i zaczytaj kody błędów. Jak miska olejowa? - cieknie? Ruda wcina podwozie? - konserwacja 1500+zł. Tarcze biją? Poduszki silnika (1000zł)? - szarpie ? Koła na zimę są? (1000+zł) ...

Gatka diagnosty przy przeglądzie - wylewny, nudzi mu się:
- Panie, patrz pan, nissan qashqai - wahacze gniją co 7 lat, 2400 za strone trzeba dać, a blacha z wierzchu? - piękna,
itd....
A i ... [prtzekleństwo] - co za popularny przebieg 167..168 kkm. No jak z reklamy komórek :)

[edit]
Tak jeszcze popatrzyłem. Osłona (jej wygląd) kolektora wydechowego dobrze rokuje. Silnik myty?. Hak z tyłu? - ciekawe czy często służył. Wypastowany jak pies - po kilkunastu deszczach pewnie "wypłowieje" np. przy lusterkach, i zobaczymy mrowie małych, białych odprysków (warto dokładnie sprawdzić rant maski, tak prawie z lupą). Kiera wygląda dobrze - o ile nie jest przypastowana (zmocz ręce i pomacaj). Opis samochodu jakiś optymistyczny - czujnik deszczu? (były?), oryginalne radio? - każde jest oryginalne :P Pierwszy właściciel - w Polsce? Wygląda ładnie (mój też tak wyglądał przy kupnie). Aha, wiesz że siedzisko pasażera jest bardzo niskie?

FredPL 
Forumowicz

Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Wysłany: 01-02-2018, 16:51   

Podjechałem dziś po pracy jeszcze raz go obmacać:
- wysokość siedzenia mi nie przeszkadza, mam 188cm i było ok
- silnik pracuje równo i jest czyściutki wiec raczej ktoś go przynajmniej przetarł
- nie wiadomo kiedy był wymieniony rozrząd więc trzeba się raczej liczyć z wymianą (brak FV, wpisu w książce serwisowej czy nalepki w komorze silnika)
- sądząc po karteczkach termin wymiany oleju minął we wrześniu 2017 (10W40)
- ostatni tłumik do wymiany (skorodowany)
- klimatyzacja działa (prędkości, regulacja temperatury, regulacja skąd ma dmuchać)
- zgasiłem auto, odpaliłem i check engine już nie zgasł
- koła z przodu zimowe, z tyłu wyglądają na letnie
- radio na pewno nie jest seryjne ;)
- nie ma rdzy przy wlewie paliwa
- prawy błotnik z przodu chyba był wymieniony (niby nic strasznego, sam mam oba z przodu wymienione)
- po otwarciu prawych drzwi na progu jest jakaś dziurka?

Na przejażdżkę nawet go nie brałem jak sobie policzyłem 10k za auto, 1k za rozrząd, 1k opony, mam wrażenie, że uda mi się coś znaleźć taniej. btw. warto brać lancera 2.0 ale nie Sporta? Stoi sobie w Dębicy i zastanawiam się czy nie podjechać obejrzeć ( https://www.otomoto.pl/of...v-ID6zu1eF.html ).

Na koniec parę zdjęć i Vin dla potomnych JMBLNCS9W4U002917.
https://imgur.com/a/Xc5CQ
Ostatnio zmieniony przez FredPL 13-02-2018, 09:16, w całości zmieniany 1 raz  

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 01-02-2018, 17:37   

FredPL napisał/a:
warto brać lancera 2.0 ale nie Sporta?

To rzadka w naszym kraju wersja, nawet nie wiem czy jest na forum jakiś posiadacz...

Odpowiedz do tematu