|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki akumulator |
Autor |
Wiadomość |
zet-em
Forumowicz Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 429 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 01-02-2018, 11:28
|
|
|
Ja jeżdżę już piąty rok na o wiele tańszym...
http://sklep.gazparts.pl/...d_premium-4185i
Kupiłem go za 215 pln, dwa kroki od domu w małym sklepiku motoryzacyjnym i spisuje się doskonale, dbam o niego i myślę, że jeszcze spokojnie 2-3 lata pojeździ |
_________________ Auta:
FSO Warszawa 223 - 1982
Renault 5 TS - 1987
FSO Polonez 1500 SLE - 1992
Fiat Uno 1.4 Kat - 2006
Mitsubishi Space Star 1.3 GLX - 2011
 |
|
|
|
 |
Paweł W.
Mitsumaniak
Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2013 Posty: 433 Skąd: z Warszawy
|
Wysłany: 02-02-2018, 19:27
|
|
|
Witam,
W momencie "padnięcia" akumulatora w moim "spacku" kupiłem za namową kolegi jeżdżącego również "spackiem" akumulator VARTA. Mój kolega jeżdzi na nim dobre pięć lat, w moim VARTA śmiga już trzeci i nigdy nie miałem żadnego problemu.
Miałem ostatnio okazję dłuższy czas rozmawiać z panem, który zajmuje się sprzedażą hurt- detal akumulatorów i on twierdzi że "CENTRA" nie jest już polskim producentem i produkuje fajans, że BOSCH to to, JENOX tamto. Nie wiem ile w tym prawdy a ile sympatii do tej firmy, która daje mu największą marżę bo przy mnie zachwalał akumulatory i Centry i Boscha. Trudno naprawdę teraz wybrać cokolwiek. Powodzenia.
Pozdrawiam,
Paweł. |
_________________ Pavcio SS1,6 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 02-02-2018, 19:55
|
|
|
Akumulatory Boscha wbrew obiegowym opiniom nie są takie złe, pod warunkiem, że nie kupuje się najtańszej serii S3, a S4 lub S5
http://www.akumulatorybos...ic_type_12.html
W każdym razie kilka lat temu kupiłem S4 74Ah/680A, jest 5 rok w Carismie, przedtem ok. półtora roku w Passacie, i nie miałem z nim dotąd żadnych problemów, nawet przy ubiegłorocznych mrozach (było przez kilka dni -30 stopni - moja Carisma była jedynym autem pod blokiem, które odpaliło )
Dodam, że akumulator jeszcze prostownika nie widział |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-02-2018, 20:07
|
|
|
Ja teraz wziąłem do testu akumulator Pioneer. Jak sprzedawałem Scenica to padał w nim aku i wsadziłem Yuase, której żałuję, ale nie mogłem przecież sprzedać padniętego auta, a w to miejsce kupiłem Pioneer - w tej chwili ma pół roku, zdam relację za parę lat jak się spisuje... |
|
|
|
 |
|
|