|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Filtr kabinowy |
Autor |
Wiadomość |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 06-02-2018, 17:56 Filtr kabinowy
|
|
|
Witam. Pytanie jest następujące. W którą stronę powinien być założony filtr kabinowy - kierunek powietrza (strzałka air flow) ma być skierowana do góry czy do dołu? Mam filtr który teoretycznie można założyć w dwie strony... A jak jest praktycznie tego jeszcze nie wiem I jeżeli chodzi o Grandisa to na co ewentualnie tam zwrócić uwagę przy wymianie? Pozdrawiam |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-02-2018, 18:49
|
|
|
Strzałki na dół, w instrukcji jest opisane
https://catalog.mann-filter.com/media/einbauanleitung/HBaU9QxS.pdf |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 06-02-2018, 21:57
|
|
|
Będzie zabawa... przejrzałem jeszcze raz filtry na intercarsie dla porównania i tak jak myślałem różnią się miejscem tego "daszka" z tyłu. Ten co kupiłem jest odwrotny a co fajne to to, że poprzedni właściciel kupił z jakiejś innej firmy też odwrotny i jeździł na odwrotnie włożonym. Wiedziałem że coś mi tu nie pasuje...Cóż, w Galancie zrobiłem filtr węglowy to i ten "daszek" przełoże na przeciwną stronę. Fajne to to, że te otwory obok wkrętów mam z dwóch stron, gdzie w większości w tych filtrach są z jednej... Dzięki za pomoc i jak nie chcecie się bawić to pamiętajcie że jak air w dół to otwór obok wkręta na dole i z tyłu ten daszek bądź ta jakąś gąbka co jest w niektórych filtrach też na dole... Pozdrawiam |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
|
|