Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] KIEROWNICA czy można założyć do MSS kierownicę
Autor Wiadomość
Tolkalen 
Forumowicz

Auto: Space Star Sport DID 2003 lift
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2018, 10:25   [MSS DID] KIEROWNICA czy można założyć do MSS kierownicę

Siema
Czy można złożyć do Space Stara DID 2003 po lifcie kierownicę drewnianą Nardi Torino z Carismy lub Galanta na zasadzie plug&play? Z całą poduszką oczywiście? Z góry dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 06-02-2018, 22:33   

W zasadzie wyglada to tak samo. Kumpel mial mi pomierzyc ale jakos zapomnial o mnie. Mysle ze wieloklin jest tego samego rozmiaru

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 06-02-2018, 22:39   

Trochę dziwne bo konsole przedlift i lewarek do MSS robili w plastykowym drewnie :mrgreen: .

Tolkalen 
Forumowicz

Wysłany: 06-02-2018, 23:09   

O Przyjaciele ode mnie zawsze macie +1 :lol:
Na taką wiadomość właśnie czekałem. Nikt tak nie kocha Space Mena jak Wy :lol: Wielkie dzięki! Lecimy dalej :mrgreen:

Paweł W. 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Wysłany: 06-02-2018, 23:34   

Witam,
Szczerze mówiąc, nigdy w salonie nie spotkałem się z drewnianymi(pseudo) konsolami ani drążkami zmiany biegów a pracowałem w salonie Mitsubishi ładnych parę lat. Jeżeli chodzi o drewno w MSS-ie, zdarzało mi się dość często oklejać drewnianymi- plastikofoliowymi okleinami, które kiedyś były w wielkim wyborze-" carbonowe, drzewniane, etc. Drążki zmiany biegów(gałki) można było kupić i "drzewniane" i "alukarbonowe" ale z tego co pamiętam-tylko do drążka z " normalnym" wstecznym.
Skórzana kierownica od Carismy jeździ w moim Spacku, fakt że od przed FL do przed FL, ale problemu żadnego z przełożeniem nie było.

Powodzenia i Pozdrawiam,
Paweł.
Aha, okleinę w czarno/grafitowo-srebrną krateczkę (ówczesny carbon)nieużywaną jeszcze gdzieś mam- nie ręczę za klej, oddam za koszt przesyłki.

Tolkalen 
Forumowicz

Wysłany: 06-02-2018, 23:46   

Hej Paweł!
Wielkie dzięki za fachową wiedzę. Bardzo mi zaimponowałeś. Czyli śmiało mogę montować kiere z Cari do MSS? Ramkę chętnie wezmę, podaj nr konta na prv to jutro wpłacam sos. Masz
coś jeszcze do MSS lub wiesz gdzie tego szukać? Interesuje mnie kompletne navi, nakładki czarne 3D progów, czujniki cofania, tylny spoiler na zderzak, wszystko w oryginale ;) świetnie, że się odezwałeś, dzięki nam Space nie zginie ;) pozdrawiam Cię serdecznie

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 07-02-2018, 00:05   

Paweł W. napisał/a:
Szczerze mówiąc, nigdy w salonie nie spotkałem się z drewnianymi(pseudo) konsolami ani drążkami zmiany biegów a pracowałem w salonie Mitsubishi ładnych parę lat.

Fotki z katalogu 8) .
Choć dla mnie drewno pasuje do jaguara a nie do miśka :doubt: .

Tolkalen 
Forumowicz

Wysłany: 07-02-2018, 00:14   

Dzięki Bizi :D
Taką gałkę mam, wkręcana, skrzynia od Renault DID 1.9 102KM 2003 polift, wsteczny w prawo i dół jak 6 bieg i powiem Ci Przyjacielu każdy kto to widział na "lajfie" zbierał szczenę z podłogi :wink: nawet mój sąsiad kochający i posiadający Passeratti :lol: pozdrawiam Was serdecznie!

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 07-02-2018, 09:19   

Zakładaj temat w naszych miśkach i się pochwal 8) .
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
Co do zdjęć to zaloguj się na jakimś hostingu (najlepiej płatnym) i wrzucaj na forum linki do fotek.

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2018, 09:58   

Witam,
Bizi, pod koniec lat 90-ych, kiedy miałem przyjemność pracować u dealera MMC, wszelkie oryginalne dodatki tj konsole w drewnie, drążki, etc- jeśli były, ich cena odstraszała. Jeśli aladrewniane dodatki MMC dostępne były za zł.3500,00 to okleina drewnopodobna w czterech wzorach produkcji niemieckiej kupić można było za zł. 500,00 +100,00 montaż- różnica zauważalna. Tuningowe dodatki made in MITSUBISHI MOTORS a nawet radioodtwarzacze PH były barrrdzo drogie, radioCD Mitsubishi- 2200,00zł. Zaznaczam że to był koniec lat 90-ych i za kwotę ok.2000,00zł można było kupić kpl.alufelg GEMINI TIPTOP Częstochowa- barrrdzo fajnych.
Dealerzy, owszem, sprowadzali katalogi, jednak obawiali sprowadzać się na własną ręké dodatków- bojąc się czy w ogóle sprzedadzą.
Pozdrawiam,
Paweł.

[ Dodano: 07-02-2018, 10:24 ]
Aha,
Tak po prawdzie mówiąc, strasznie cieszę się że można teraz kupić części z rozbieranych Spac-Star-ów. Gdyby nie to, nie kupiłbym zmieniarki (120,00zł. z przewodem) która w ASO jeszcze niedawno i sztowała ok.2500,00zł., skórzaną kierownicę za 100,00zł, w ASO jakieś chore pieniądz, etc,etc.
Piszę to, bo najlepiej(tak sądzę) szukać dodatków wszelakich w używanych częściach. Ostatnio znalazłem skórzaną tapicerkę na którą polowałem.
Serdecznie Pozdrawiam,
Paweł

Tolkalen 
Forumowicz

Wysłany: 07-02-2018, 11:12   

Hej Paweł,
Dzięki za info. Też już miałem ma oku skórzane fotele i kanapę, ale gamoń który to sprzedawał wstawił to do szopy i koty zrobiły swoje :/ W Gronowie w lubuskiem jest super szrot, facet ściąga Space'y z Reichu i Europy Zachodniej. Mam z nim układ i daje mi cynk jak jakiś się pojawi. Gdybyście potrzebowali coś szczególnego to piszcie. Mi osobiście podobają się te wszystkie srebrne ramki i dodatki typu (uchwyt na napoje, kratki boczne nawiewu, przyciski otwierania szyb itp.). Mam do Was jeszcze jedno pytanie w tym temacie... mianowicie znalazłem na aukcjach kompletną nawigację ze zmieniarką od Pajero Pin 2000 rok chyba, na oko wygląda identycznie jak do Space'a i w związku z tym, czy rzeczywiście będzie do niego pasowała? Klient chce 600 zł za wszystko. Ostatnio na olx uciekła mi taka za 250 zł :roll:
Paweł jestem zainteresowany tą carbonową ramką, napisz mi na prv koszt wysyłki.
Widzę że na fajną ekipę trafiłem :D :D trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wymianę kompletu sprzęgła z dwumasą :P pozdrawiam serdecznie

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2018, 11:18   

Aha,
Tak po prawdzie mówiąc, strasznie cieszę się że można teraz kupić części z rozbieranych Spac-Star-ów. Gdyby nie to, nie kupiłbym zmieniarki (120,00zł. z przewodem) która w ASO jeszcze niedawno i sztowała ok.2500,00zł., skórzaną kierownicę za 100,00zł, w ASO jakieś chore pieniądz, etc,etc.
Piszę to, bo najlepiej(tak sądzę) szukać dodatków wszelakich w używanych częściach. Ostatnio znalazłem skórzaną tapicerkę na którą polowałem. INNA SPRAWA, bez forum nic a nic nie zdziałałbym.
Serdecznie Pozdrawiam,
Paweł

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 07-02-2018, 11:57   

Navi jest nieprzydatną.
Stare mapy i brak aktualizacji.
Chyba że chodzi ci tylko o kolorowy wyświetlacz ;) .

Tolkalen 
Forumowicz

Wysłany: 07-02-2018, 12:08   

I tu mnie masz :wink:
Chodzi tylko o ten kolorowy wyświetlacz (wiem że navi sama w sobie jest bezużyteczna). To jest mój największy kaprys jeżeli chodzi o zmiany w Space Starze :mrgreen: tzn mam nadzieję, że największy bo może coś mi jeszcze podpowiecie :lol:

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 10-02-2018, 17:54   

Tolkalen, swap na 2.5 z gala :) albo 2.0 z fto :)

Odpowiedz do tematu