Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
OIII 2.0 CVT 4x4 benz kraj.1właś. 2012 i 115tkm
Autor Wiadomość
marioIII 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-02-2018, 23:09   OIII 2.0 CVT 4x4 benz kraj.1właś. 2012 i 115tkm

Od jakiegoś czasu chodził mi po głowie pomysł kupna auta z napędem 4x4, nowe w zasięgu to tylko duster lub vitara albo lepsze ale używane. Wychodzi, że najkorzystniej cena a jakość trafia na OIII,
a że w garażu mam już OII z 2012 benz 2WD od nowości to pomyślałem czemu nie miałbym z żoną eksploatować jednej marki...
No i dziś pojechałem obejrzeć wyszukanego OIII w benz 2.0 i upragnionym 4x4 do tego CVT.
Co na miejscu przebieg 110tys 1 włas i kraj serwisowany tylko w aso , ostatni przegląd w sierpniu 2017. Nie wiem co to za wersja wyposażenia ale na pewno nie Instyle, bo.... niema ksenon, clariona ani foresta, navi czy fotochr.. lusterka wewnętrznego ani też bezkluczykowego zapalania. Co ma: cały w oryginalnym lakierze, wypinany hak a tego potrzebuje bo wożę quada. odbyłem jazdę testową wszystko wydało się ok... Cena ubita na 53.000.zł
Co mnie niepokoi:
1.Widok spodu: sporo więcej rdzy niż w OII mojej żony,
2.Mocno zmechacone tyły foteli przednich w ich dolnej części.
3. Sporo smug podsufitka jakby rowery woził
4. Ślady na relingach po bagażniku i ruszający się 1plastik na relingu jakiś na załamaniu mocowany na wycisk
5. Mocno wytarty brzeg siedziska kierowcy chyba szyty
6. grubość lakieru 30 do 50 mikronów- polerka?
7. brak zimowek- jakie polecacie na jazdę w zasniezonych górskich drogach, musze szybko zamówić jeśli się zdecyduje na zakup.
8. Wymiana oleju w napędach i skrzyni dopiero przy 180tkm?
9. Założony nowy akumulator, już?

Pozytywy:
Brak odpryskow i mniej rys niż w żony OII
Skrzynia pracowała plynnie
Jest Ciszej niż w OII
Równe obroty silnika
Ładny lakier
Znana historia serwisowa w systemie i prowadzona książka
Osłona spodu silnika oryginalna w OII dokupowalem podróbke.

Doradzcie koledzy co dopytać? co olać? Co sprawdzić jeszcze?
Kanapa nieprzesuwna?
Co to za wersja wyposaż jaka jest jej specyfikacja?
Dzięki za każdą poradę! :wink:
Ostatnio zmieniony przez marioIII 07-02-2018, 07:19, w całości zmieniany 1 raz  

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 10-02-2018, 08:13   

Jak swój wrzucisz do polerowania, to też będzie miał mniej rys i ładny lakier. rdzę niby można wypiaskować i zakonserwować, ale jak blachy mają tendencję do rdzewienia, to bardzo trudno skutecznie rudą przegonić. Smugi na podsufitce i zmechacone siedzenia mogą świadczyć o bardzo intensywnym praniu przed sprzedażą.
Samochodów z 4x4 jest znacznie więcej niż w/w. Po Outku przejechałem prawie 200kkm kombi AWD, następne kupuję kombi - też AWD i z prześwitem 21cm ;) . Mnie się lepiej sprawdza ten typ nadwozia. Napęd 4x4 jest od Outka w opcjach - must have. nawet nie biorę pod uwagę 2WD.
Co do zimówek - polecam Continental TS850. Chyba najlepsze, jakie miałem do tej pory, a trochę się nazbierało przez ponad 2Mkm. Wada - drogie. po ok. 35kkm mają 5,5mm bieżnika. czyli zużycie w normie. Ciche i dobrze się prowadzą. Bardzo dobrze się spisywały również Micheliny Primacy Alpine, Dunlopy WR3, Nokiany już nie pamiętam jakie, ale jednak TS850 oceniam wyżej w całokształcie. Chwalą też Goodyeary Ultragrip - ale jakoś nie jeździłem do tej pory. Dębica Frigo była super na kopny śnieg, ale b. głośna i trochę śliska na mokrym i lodzie. Nie polecam Pirelli (chyba SnowControl) - nie byłem zadowolony.

marioIII 
Forumowicz

Wysłany: 11-02-2018, 20:22   

mitsu ktoś kupił, więc szukam dalej póki co mam na oku koleosa z 2013 4x4 150KM automat diesel na fulu krajowy... kto wie 3 renówki już miałem i było ok.

kruhy84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 11-02-2018, 20:54   

ale ten jest z Korei robiony przez samsunga :D

marioIII 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2018, 10:14   

wiem wiem to akurat na plus

doszła jeszcze kuga z 2011 2.0 TDCI titanum 1 wlas 75tkm krajowy
więc 40 tys mniej km ale 2 lata starszy i 5 tys droższy i zaś mam dylemat i koleos i kuga w automacie i skóra....

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 12-02-2018, 19:39   

marioIII napisał/a:
mam na oku koleosa z 2013 4x4 150KM automat diesel na fulu
Bardzo przyjemny samochód w/g mnie wielce niedoceniony. Zrobiłem nim parę tysięcy kilometrów.

Odpowiedz do tematu