Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY8A 2.0DID] Lancer 2.0 DID-brak mocy, problemy z silnikiem
Autor Wiadomość
karolczq 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer VIII sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2018, 14:40   

Witam, mam problem z moim samochodem (Lancer, 2.0 DiD sedan, 2008r). Jakiś czas temu po lekkim uderzeniu wróbla na Sce, zaczął zapalać mi się błąd z poduszką powietrzną (raz jest a raz go nie ma). Jeździłem jednak na nim, gdyż nic oprócz tego się nie działo. Od jakiegoś czasu jednak samochód zaczął tracić moc Dochodziło do 120km/h i nic. Po "resecie" wszystko grało. Później problem ustąpił aż do momentu, gdy parę dni temu nie dość, że moc odczuwalnie spadła to podczas jazdy powyżej 120 km/h czuć szarpanie jakby się dławił i oczywiście brak mocy. Dodatkowo, gdy wczoraj wracałem do domu (nie przeciągałem go oczywiście ze względu na szarpanie i brak mocy) postanowiłem go "zresetować". Niestety po zgaszeniu nie chciał odpalić. Jakby nie było iskry. Dodam ,że zawsze odpalał "na dotyk" nawet po całonocnym staniu w minusowej temp. Odpalił po paru minutach próbowania i jakoś się dokulałem na szarpiących obrotach i bez mocy. W czym może tkwić problem? Brak mocy i szarpanie to tak jak wyczytałem tutaj może być z paru przyczyn, ale dlaczego nie chciał odpalić? Wywaliła kontrolka akumulatora, ale możliwe żeby nagle z godziny na godzinę zdechł?
Pozdrawiam serdecznie

Edit:
Dzisiaj zgasł na krzyżówce. Już nie odpalił. :rolleyes: Po pewnym czasie jak kręciłem kluczykiem to odpalił, ale było słychać głośne stukanie jakby ktoś młotkiem pod maską walił i zaczął świrować obrotomierz więc zgasiłem i już tak go zostawiłem. Jutro albo we wt lawetą zaciągnę go do mechanika, zobaczymy co powie.

marbus-gd 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2018, 19:58   Lancer 2010 2.0 Diesel - brak mocy podczas mrozów

Witam.
Co może być przyczyną braku mocy podczas obecnych mrozów. Silnik 2.0 Diesel. Po rozgrzaniu się silnika powyżej 75 stopni problem ustępuje. Dodatkowo dzisiaj po wrzuceniu luzu auto zgasło i dopiero po kilku minutach udało się go odpalić. Sprawdziłem błędy na silniku i był jeden - brak zapłonu na 4 cylindrze. Auto po odpaleniu przejechało na spokojnie ok 5 km, osiągnęło temperaturę i powróciła moc, kolejne 50 km bez problemu.

Odpowiedz do tematu