|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY8A 2.0DID] Lancer 2.0 DID-brak mocy, problemy z silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
karolczq
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2018, 14:40
|
|
|
Witam, mam problem z moim samochodem (Lancer, 2.0 DiD sedan, 2008r). Jakiś czas temu po lekkim uderzeniu wróbla na Sce, zaczął zapalać mi się błąd z poduszką powietrzną (raz jest a raz go nie ma). Jeździłem jednak na nim, gdyż nic oprócz tego się nie działo. Od jakiegoś czasu jednak samochód zaczął tracić moc Dochodziło do 120km/h i nic. Po "resecie" wszystko grało. Później problem ustąpił aż do momentu, gdy parę dni temu nie dość, że moc odczuwalnie spadła to podczas jazdy powyżej 120 km/h czuć szarpanie jakby się dławił i oczywiście brak mocy. Dodatkowo, gdy wczoraj wracałem do domu (nie przeciągałem go oczywiście ze względu na szarpanie i brak mocy) postanowiłem go "zresetować". Niestety po zgaszeniu nie chciał odpalić. Jakby nie było iskry. Dodam ,że zawsze odpalał "na dotyk" nawet po całonocnym staniu w minusowej temp. Odpalił po paru minutach próbowania i jakoś się dokulałem na szarpiących obrotach i bez mocy. W czym może tkwić problem? Brak mocy i szarpanie to tak jak wyczytałem tutaj może być z paru przyczyn, ale dlaczego nie chciał odpalić? Wywaliła kontrolka akumulatora, ale możliwe żeby nagle z godziny na godzinę zdechł?
Pozdrawiam serdecznie
Edit:
Dzisiaj zgasł na krzyżówce. Już nie odpalił. Po pewnym czasie jak kręciłem kluczykiem to odpalił, ale było słychać głośne stukanie jakby ktoś młotkiem pod maską walił i zaczął świrować obrotomierz więc zgasiłem i już tak go zostawiłem. Jutro albo we wt lawetą zaciągnę go do mechanika, zobaczymy co powie. |
|
|
|
 |
marbus-gd
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,8 2014
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-03-2018, 19:58 Lancer 2010 2.0 Diesel - brak mocy podczas mrozów
|
|
|
Witam.
Co może być przyczyną braku mocy podczas obecnych mrozów. Silnik 2.0 Diesel. Po rozgrzaniu się silnika powyżej 75 stopni problem ustępuje. Dodatkowo dzisiaj po wrzuceniu luzu auto zgasło i dopiero po kilku minutach udało się go odpalić. Sprawdziłem błędy na silniku i był jeden - brak zapłonu na 4 cylindrze. Auto po odpaleniu przejechało na spokojnie ok 5 km, osiągnęło temperaturę i powróciła moc, kolejne 50 km bez problemu. |
|
|
|
 |
|
|