|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 07-03-2018, 15:51 |
Czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
potentator
Forumowicz
Auto: Mitsu
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2018, 18:56
|
|
|
Poszło w inne ręce. Ja się nadal rozglądam, nie śpieszy mi się bo mam czym jeździć szukam perełki. Dodam wam ze trzeba uważać bo znalazłem ogłoszenie ze mały przebieg i zadzwoniłem do Niemiec i co się okazało auto przeznaczone na żyletki ,kupił handlarz za 3 tyś euro a chce sprzedać za 7 tys euro W świetnym stanie :) Jeśli ktoś z was ma jakiś fajny egzemplarz na zbyciu z pewnego źródła mogę przejechać całą polske wzdłuż , bo outlander to moje marzenie i chciałbym nim sporo pojeździć. Szukam diesla 2.0 did z lat 2007,8,9. Nie nowsze bo się bardziej psują tak slyszałęm, i koszty utrzymania duże. Mnie nie przeszkadza kultura pracy 2.0 tdi... |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 12-03-2018, 06:48
|
|
|
potentator napisał/a: | można sprawdzić lakier |
Nie sugerujcie się lakierem!
To jest najprostsze oszustwo przy naprawie auta.
Albo szukasz elementów demontowanych w tzw. "kolor" - i najlepszy miernik ma odczyty fabryczne, albo malujesz "pod miernik" - najczęściej bez podkładu z wykończeniem agresywnym polerowaniem i 85% mierników widzi "oryginał".
Patrzcie "pod blachy" - mastyka, kompletność i oryginalność spinek, przelotek, wygłuszeń, spasowanie elementów, oryginalność (i stan) śrub.
Grubośc lakieru to najmniej istotny szczegół zwłaszcza przy specyficznym podejściu klienta na naszym rynku.
Zderzaki porysowane? Odpryski na masce? Wypiaskowane nadkola?
Nieee, auto nie było dbane.
Zderzaki pomalowane. Odpryski zaprawiane, spiaskowania zapylone.
Niee, musiało być bite. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 12-03-2018, 09:39
|
|
|
Tutaj się zgodzę z mkm. Malowany element to akurat najmniejszy problem w samochodzie. Musimy wreszcie otworzyć oczy i pomyśleć jak musi jeździć auto żeby przez 10-12 lat nic nie uszkodzić, nie mieć odprysków na masce czy malowanego zderzaka. Ostatnio moja mama wpadła w głęboką koleine przy dużym mrozie i pękł jej zderzak. Ona robi 7000km rocznie albo mniej. Oczywiście nie trzeba przesadzać w drugą stronę, centymetr szpachli to nie błahostka. Jednak jak auto ma 200 mikrometrów to po prostu jest grubiej pryśnięte a to już zaleta bo można sobie więcej pozwolić z polerką. Nowe mazdy 6 mają 60 mikrometrów !!! na wszystkich elementach. I weź tu zrób korektę. Auto ma być proste, kompletne i trzymać się kupy. Malowane poszycia po "kluczyku" czy parkingówce to pikuś. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
potentator
Forumowicz
Auto: Mitsu
|
Wysłany: 12-03-2018, 15:32
|
|
|
Mam upatrzonego krajówkę z przebiegiem ok 90 tyś km z silnikiem 2.0 did. Czy jest możliwość sprawdzenia samochodu po numerze vin w aso mitsu? Pisałem do tego ASO co było kupione ale nie udzielają informacji bez właściciela samochodu. Auto jest ode mnie 500km i nie chce nadaremna się przejechać. Mam go sprawdzonego w historia pojazdu i wydaje się w porządku. W sobotę kuzyn auto datailngowiec będzie go sprawdzał pod katem bezwypadkowości i stanu ogólnego. Rozrząd nie był robiony, tyle sie dowiedziałem. Gość jest po 60 i od zakupu przejechał 3 tyś km. Jest drugim właścicielem.
[ Dodano: 12-03-2018, 15:51 ]
Jeszcze jedna rzecz czy dojade do domu bo rozrzad jest nie wymieniony a powinien byc w 2014roku po 6 latach, chyba ze dziadek czeka az bedzie mial 120 tys km
[ Dodano: 16-03-2018, 13:59 ]
2009 Rok produkcji
06.11.2009
Pierwszy właściciel w Polsce
Właściciel: firma lub organizacja
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: dolnośląskie
10.11.2009
Pierwsza rejestracja w Polsce
31.12.2012
Zmiana właściciela
Właściciel: osoba fizyczna
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: dolnośląskie
15.02.2013
Badanie techniczne (ważne do 15.02.2014)
Rodzaj badania: okresowe
Wynik badania: pozytywne
27.06.2014
Badanie techniczne (ważne do 27.06.2015)
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 66 481 km
(Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014)
23.04.2016
Zmiana właściciela
Właściciel: osoba fizyczna
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: wielkopolskie
27.04.2016
Badanie techniczne (ważne do 27.04.2017)
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 81 680 km
27.04.2017
Badanie techniczne (ważne do 27.04.2018)
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 84 993 km
16.03.2018 13:48:10
Wygenerowanie raportu
Podsumowanie zdarzeń:
Właściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 3
Współwłaściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 0
Stan aktualny:
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: wielkopolskie
Polisa OC: brak informacji o aktualnej polisie
Badanie techniczne: aktualne
Liczba właścicieli: 1
Liczba współwłaścicieli: 0
co sądzicie? warto jechać czy nie zobaczyć? Martwią mnie te daty, ale może coś jest nie wbite w system jak myślicie? |
|
|
|
 |
|
|