Kamera cofania |
Autor |
Wiadomość |
FUJIJACK
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III gen 2,0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2017, 00:20
|
|
|
Niniejszym obwieszczam, że dzięki wsparciu merytorycznemu kolegów tokyo, enea i rajan udało się rozwiązać problem. Zakupione radio okazało się być identyczne z dotychczas zamontowanym i w pełni sprawne (tzn. działa moduł kamery cofania). Jedyny zauważalny mankament to niezbyt wyraźne zielone linie boczne na ekranie - wygląda jakby były dwie nałożone na siebie. Ale generalnie obraz jest wyraźny i radio w pełni sprawne.
Demontaż konsoli faktycznie bardzo łatwy. Wykorzystałem w tym celu plastikowe łyżki do zmiany opon w rowerze (do kupienia za parę złotych w każdym sklepie rowerowym).
Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc i życzę powodzenia innym forumowiczom,
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 29-09-2017, 05:39
|
|
|
to spox
zrob zdjecie ekranu przy wlaczonym wstecznym moze cos zaradzimy |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
|
Wysłany: 09-04-2018, 09:42
|
|
|
Witam
Od tygodnia nie mam kamery cofania a właściwie to nie załącza się przy wbiciu wstecznego...mam wersję bieda edyszyn z 5 biegową skrzynią ...działa światło wstecznego i działąją czujniki cofania tylko nie ma obrazu z kamey...natomiast kamera jest sprawna bo wchodząc do opcji kamery daję obraz...coś, ktoś?
aha w serwisie też mi powiedziano że kamera do wymiany bo sól,brd i auto już stare bo ma prawie 4 lata
Fotki z radia...nie mogę uruchomić jednej opcji w ustawieniach bo jest nie aktywna?
https://photos.app.goo.gl/iY2W2cZqafuttXxT2
P.S Tragicznie się tu wstawia fotki a taki prosty jest silnik tego forum?...zmieńcie to! |
_________________ Mój OIII
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=43874 |
|
|
|
 |
FUJIJACK
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III gen 2,0
|
Wysłany: 09-04-2018, 10:22
|
|
|
Kolego,
Dokładnie te same objawy występowały u mnie. Pomogła wymiana radia-ale skoro serwis twierdzi,ze to kamera to niech Ci ściągną i założą.Jak nie będzie efektu,to przynajmniej. Je będziesz musiał kombinować z oddawaniem kamery. Chyba,ze chcą za to "miliony" to kup radio uzywane,ale sprawne i załóż dla sprawdzenie (sama wymiana nie zejdzie Ci dłużej niż 15 min-dobrze gdybys miał takie plastikowe łyżki do zmiany opon w rowerze-znacznie ułatwiają prace Pozdrawiam i życzę powodzenia,
Jacek |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

|
Wysłany: 10-04-2018, 19:13
|
|
|
FUJIJACK napisał/a: | Kolego,
Dokładnie te same objawy występowały u mnie. Pomogła wymiana radia-ale skoro serwis twierdzi,ze to kamera to niech Ci ściągną i założą.Jak nie będzie efektu,to przynajmniej. Je będziesz musiał kombinować z oddawaniem kamery. Chyba,ze chcą za to "miliony" to kup radio uzywane,ale sprawne i załóż dla sprawdzenie (sama wymiana nie zejdzie Ci dłużej niż 15 min-dobrze gdybys miał takie plastikowe łyżki do zmiany opon w rowerze-znacznie ułatwiają prace Pozdrawiam i życzę powodzenia,
Jacek |
Dzięki FUJIJACK za wskazówki:)....dziś rozebrałem konsolę i odkręciłem radio,,,rzeczywiście bardzo proste za pomocą łyżek do opon rowerowy zakupionych za całe 5 pln....ale jak odłączyłem wszystkie kostki i ponownie załączyłem je po zmontowaniu całości nie mogę wywołać kamery z panelu Setting?...ani po wbiciu wstecznego?...czyli jest jeszcze gorzej?...jakieś wskazówki?...mam na oku radio i nie wiem co teraz?...kupować radio czy sprawdzać kable?
Zrobiłem fotki z demontażu i na jednej widać że nie jest aktywna kamera z wywołania?
https://photos.app.goo.gl/YneDBkyxHvHhR6JM2 |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-04-2018, 22:50
|
|
|
Napisałem PW - jak damy radę się złapać to możemy podpiąć moje radyjko 😀 |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

|
Wysłany: 11-04-2018, 09:49
|
|
|
rajan napisał/a: | Napisałem PW - jak damy radę się złapać to możemy podpiąć moje radyjko 😀 |
Odpisałem na PW:)
[ Dodano: 18-04-2018, 22:14 ]
Kupiłem nowe radio,ale po zamontowaniu niby jest ok,ale nie mam linii wytyczających obrys czyli zielonych i czerwonej?..mam tylko widok z kamery...niby mi nie przeszkadza ich brak,ale może ktoś coś podpowie?...jakiś soft inny czy co?
https://photos.app.goo.gl/hET6s39qj7tSE2Sv1 |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

|
Wysłany: 19-04-2018, 17:43
|
|
|
Fajny jest ten tryb serwisowy,ale i tak nie pokazały się linie:(...mimo to dzięki za link,będę cofać bez linii...choć swoją drogą to dziwne dlaczego ich nie ma? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
|
Wysłany: 28-04-2018, 08:11
|
|
|
wejdz w tryb serwisowy i zrob inicjalizacje stacji do trybu fabrycznego powinno zadzialac |
|
|
|
 |
chris_01
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander III
|
Wysłany: 10-06-2018, 12:52
|
|
|
Cześć,
mam ten sam problem - Outlander III 2013, automat i brak obrazu z kamery po wrzuceniu wstecznego - wchodząc w menu i settings obraz jest i można ustawić kontrast, jasność etc. ale nie działa przy wrzuceniu "R" - stało się tak na drugi dzień po umyciu samochodu.
Myślałem, że jakoś się wysuszy i przejdzie ale to już 5 dni i brak reakcji.
czy rozwiązanie problemu to tylko zakup nowego/używanego radia czy może ktoś rozwiązał problem w inny sposób?
dzięki za ewentualne podpowiedzi |
_________________ K.C |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
Wysłany: 11-06-2018, 12:59
|
|
|
chris_01 napisał/a: | czy rozwiązanie problemu to tylko zakup nowego/używanego radia czy może ktoś rozwiązał problem w inny sposób? |
Raczej tylko radio, chyba, że jakiś magik elektronik naprawi Twoje (jeżeli to w ogóle jest naprawialne). Fun miał chyba kombinować z naprawą starego radia, może go podpytaj o to.
Ja mogę Ci podpiąć moje radio dla sprawdzenia, czy to na pewno to. Jak coś, to wal na PW. |
|
|
|
 |
chris_01
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-06-2018, 16:20
|
|
|
rajan napisał/a: | chris_01 napisał/a: | czy rozwiązanie problemu to tylko zakup nowego/używanego radia czy może ktoś rozwiązał problem w inny sposób? |
Raczej tylko radio, chyba, że jakiś magik elektronik naprawi Twoje (jeżeli to w ogóle jest naprawialne). Fun miał chyba kombinować z naprawą starego radia, może go podpytaj o to.
Ja mogę Ci podpiąć moje radio dla sprawdzenia, czy to na pewno to. Jak coś, to wal na PW. |
Ok - odezwe sie jak tylko bede mial chwile czasu aby sie spotkac i pokombinowac - jestes gdzies w Warszawie? |
_________________ K.C |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
|
Wysłany: 20-06-2018, 02:28
|
|
|
jakie wyposazenie auta? |
|
|
|
 |
chris_01
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-06-2018, 12:31
|
|
|
tokyo napisał/a: | jakie wyposazenie auta? |
2.0 benz, automat cvt, radio rockford fasgate - nie wiem czy o to Ci chodziło
[ Dodano: 23-06-2018, 22:27 ]
tokyo napisał/a: | wejdz w tryb serwisowy i zrob inicjalizacje stacji do trybu fabrycznego powinno zadzialac |
mam pytanie - jakie dane / informacje samochód traci jeśli przywróci się ustawienia fabryczne w radio? |
_________________ K.C |
|
|
|
 |
|