Pompka spryskiwacza |
Autor |
Wiadomość |
sobek4
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2018, 18:30 Pompka spryskiwacza
|
|
|
Witajcie. Mam problem ze spryskiwaczem. Chodzi o to że wszystko działało i dziś przestało . Myślałem że coś zamarzło i dla tego . Ale to nie to. Żona mi powiedziała że już miała taki przypadek że kilka razy nie chciało działać ale po chwili " załapało " i spryskiwacz działał. Teraz nie chce już " załapać " i nie działa. Od czego zacząć co by sprawdzać , podniosłem maskę ale nie widziałem żadnych przewodów które mógł bym sprawdzić i zobaczyć czy czasem styki nie zaśniedziały. Może bezpiecznik padł , ale też czort wie który to. Mógł by ktoś coś podpowiedzieć ?Był bym bardzo wdzięczny. |
|
|
|
 |
zet-em
Forumowicz Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Pomógł: 9 razy Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 428 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 21-02-2018, 13:20
|
|
|
Jeśli bezpiecznik to w kabinie po lewej stronie, nr bezp. 6.
A może pada pompka spryskiwacza,
( na dole pojemnika na płyn) dostęp niezbyt wygodny, najlepiej chyba od prawego przedniego nadkola po zdjęciu koła.
Pozdr; |
_________________ Auta:
FSO Warszawa 223 - 1982
Renault 5 TS - 1987
FSO Polonez 1500 SLE - 1992
Fiat Uno 1.4 Kat - 2006
Mitsubishi Space Star 1.3 GLX - 2011
 |
|
|
|
 |
sobek4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-04-2018, 08:18
|
|
|
Przepraszam że po takim czasie odpisuje ( nie miałem nawet chwili żeby zajrzeć ) Bezpieczniki sprawdzone i wszystko z nimi ok , pewnie silniczek padł. I kolejne pytanie czy one mają jakiś brzęczyk gdy po zgaszeniu silnika zostaną włączone światła? Żona już 3 razy zapomniała i aku padł hehe. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-04-2018, 08:33
|
|
|
Co do pompki to warto sprawdzić ją na krótko.
Cytat: | I kolejne pytanie czy one mają jakiś brzęczyk gdy po zgaszeniu silnika zostaną włączone światła? Żona już 3 razy zapomniała i aku padł hehe. |
Ma, sprawdź najpierw krańcówkę w drzwiach kierowcy . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
sobek4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-04-2018, 09:16
|
|
|
Właśnie dobry trop , bo podczas otwierania drzwi lampka rzadko się zapala i to może być wina . Co do pompki to na weekend planuję rozebrać i sprawdzić co ja boli.
[ Dodano: 21-08-2018, 12:07 ]
Krańcówka przeczyszczona i już piszczy , silniczek sprawny , okazało się że wtyczka która wchodzi do silniczka była cała zaśniedziała , przeczyszczone i działa. |
|
|
|
 |
|