Bezpiecznik do gniazda zapalniczki - osprzętu |
Autor |
Wiadomość |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 314 Skąd: Darłowo
|
Wysłany: 25-09-2014, 16:49 Bezpiecznik do gniazda zapalniczki - osprzętu
|
|
|
Wpadło mi 50 groszy do gniazda na zapalniczkę mieszczącego się na podłokietniku i nie mam zielonego pojęcia gdzie się znajduje bezpiecznik do tego gniazda. Szukałem ale chyba za słabo - będę wdzięczny za jakieś sugestie. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21017 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-09-2014, 21:53
|
|
|
Jedne bezpieczniki są pod maską a drugie powinny być przy kolanie kierowcy za schowkiem.
Tak przynajmniej mi się wydaje . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 25-09-2014, 22:03
|
|
|
Wyjmij zapalniczkę i rozbierz na części pierwsze. pomiędzy wpinką kabla a "plusem" jest topnik z izolatorami zabezpieczający przed pożarem (przy przegrzaniu). Taki stary japoński myk. Usuwasz ten topnik i izolatory i cieszysz się dalej zapalarką. Mnie też jaiś metal wleciał w zapalarkę i pół dnia spędziłem na szukaniu prądu. Znajomy leciwy elektryk kazał mi szukać właśnie w gnieździe zapalniczki i jak już znalazłem, to powiedział co to jest. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-09-2014, 23:58
|
|
|
Super ale na tym zasilaniu i tym kablu co idzie do tego gniazda mam wpięte też CB radio i niestety brak prądu na kablach idących do tego gniazda. Sprawdzałem zabezpieczenia tzn bezpieczniki te pod maską oraz te przy kolanach i nic nie widzę wszystkie są sprawne. Sam już nie wiem czy jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie w sporcie dla tych gniazd tzn gniazdo w podłokietniku oraz gniazdo w bagażniku bo to oba nie działają. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21017 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 26-09-2014, 07:17
|
|
|
Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki.
Od grzałki i gniazdek powinny być dwa różne . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
pio76
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2.5 TD 1999r.
|
Wysłany: 26-09-2014, 15:53 Re: Bezpiecznik do gniazda zapalniczki - osprzętu
|
|
|
banderas40 napisał/a: | Wpadło mi 50 groszy do gniazda na zapalniczkę mieszczącego się na podłokietniku i nie mam zielonego pojęcia gdzie się znajduje bezpiecznik do tego gniazda. Szukałem ale chyba za słabo - będę wdzięczny za jakieś sugestie. |
W moim Sporcie 99r. (nie wiem jaki rocznik masz) to jest jeden bezpiecznik od zapalniczki i elektrycznych lusterek...u mnie jest to mały bezpiecznik bodajże 15 (niebieski) i na pokrywie bezpieczników jest opisany jako zapalniczka, ikonka chyba z papierosem (to te bezpieczniki w kabinie pod lewym kolanem). Też jak go wypiąłem to myślałem, że jest OK, nawet prąd jakiś przez niego przechodził jak mierzyłem żarówką...podmieniłem na nowy i jest OK. |
_________________ Piotr. Mitsubishi Pajero 2.5 TD (99KM) 1999r. |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-09-2014, 00:01
|
|
|
Dzięki za chęci - kłopot rozwiązany - Jazzman dzięki ci. |
 |
|
|
|
 |
Misiek sport
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero sport
|
Wysłany: 06-05-2018, 22:32
|