Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam Wszystkich Sczęśliwych Posiadaczy GALANT'ÓW
Autor Wiadomość
rav
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 10:12   Witam Wszystkich Sczęśliwych Posiadaczy GALANT'ÓW

Witam chcaiłbym stać się posiadaczem wymazonego galanta ogolnie mam na oku galanta z 99 rok, 2.5 v6 pena opcja i pytanie na co zworcic szczegolna uwage(od str technicznej jak i ogolnie zewnetrznej) dokonujac zakupu takiego auta. Dzieki z gory za wskazówki

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-05-2007, 08:31   

Witam,

Przede wszystkim poczytaj forum dział Galant-chcę kupić ;)
W treści poszczególnych tematów jest dużo cennych wskazówek na co należy zwrócić uwagę jak np na :
-ogólny stan powłoki lakierniczej (czy nie ma przebarwień etc.)
-pracę silnika ( czy nie ma falowań)
-stan tylnych błotników (nadkoli- czy jest juz widac rdzę- niestety zdarza się :? )
-stan progów na drzwiach

Jedna z ważniejszych spraw- sprawdź na samym początku VIN - czy wszystko się zgadza (rok produkcji ;) ) Więcej na temat vin masz np TU

podro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 07-05-2007, 14:26   

roch_27 napisał/a:
Witam,
Jestem tu nowa mam Galanta 2,0V6-24V-150KM super chodzi żadnych ingerencji w silniku,leję Pb98, MOBIL1 5W50 żadnych wycieków, a co do paliwa to dowiedziałam się że PB95 są problemy z dolewaniem wody,czy mogę nadal wlewać 98
POZDRAWIAM CIĘ roch_27 czytam dużo postów na temat galantów.

Przede wszystkim poczytaj forum dział Galant-chcę kupić ;)
W treści poszczególnych tematów jest dużo cennych wskazówek na co należy zwrócić uwagę jak np na :
-ogólny stan powłoki lakierniczej (czy nie ma przebarwień etc.)
-pracę silnika ( czy nie ma falowań)
-stan tylnych błotników (nadkoli- czy jest juz widac rdzę- niestety zdarza się :? )
-stan progów na drzwiach

Jedna z ważniejszych spraw- sprawdź na samym początku VIN - czy wszystko się zgadza (rok produkcji ;) ) Więcej na temat vin masz np TU

podro
Renata
EA5W

Okiren
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 09:40   

Pamiętaj o podstawowych rzeczach: posłuchaj silnika czy nic nie stuka, czy nie ściąga w którąś stronę na prostej drodze, czy działa klima i takie tam inne. Najlepiej byłoby podjechać do jakiegoś mechanika od przeglądów. Jak się ładnie zakręcisz to za parę dych sprawdzi wszystko dokładnie.
Jak kupisz to daj znać:)

emiime
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 12:04   

tudzież jak masz znajomego mechanika to zabrac go ze sobą - nie ma jak fachowiec obok

dziejo
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2007, 11:37   

I naczelna zasada nie podejmowac decyzji na tak przy pierwszych ogledzinach.Ja przyjalem taka i nie raz uratowala mi tylek.

Odpowiedz do tematu