Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
29-04-2018, 13:17
[II 2.0 DID] Zakup Outlandera
Autor Wiadomość
asalok 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-04-2018, 12:47   [II 2.0 DID] Zakup Outlandera

Witam

Przymierzam sie do zakupu Outlandera a konkretnie upatrzyłem sobie 2 modele z ogloszeń i chciałbym poznac wasze opinie na tene temat. Moze ktoś ma w miarę blisko i mógłby je ocenić na zywo :) .

1.
https://www.otomoto.pl/of...html#cf0ecf411e
2.
https://www.otomoto.pl/of...html#f94c706a43

Chcialbym zaznaczyć ze nie mam za duzego doświadczenia z tego typu autami dlatego prosibym o kazde sugestie na co zwrócic szczegolną uwagę.
Za wszelkie sugestie i uwagi z gory dziekuje
pozdrawiam

m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Wysłany: 29-04-2018, 13:14   

Nie żebym był czepliwy do przebiegów. Mój był z Polski. 2.0 DiD , 2008 rok, i miał 290 tyś jak go kupowałem a właściciel mówił, że wcale dużo nie jeździł.
Generalnie na widok RADOM to nachodziły mnie myśli, że nie chce mi się stamtąd auta nawet obejrzeć, ale to moje marudzenie ;-)

Co sprawdzić? To co i w każdym innym aucie.
Obejrzeć dokładnie od spodu, hamulce, czy nie ma wycieków. Proponuję zabrać auto na stację diagnostyczną, i albo zrobić pełen przegląd, albo chociaż samą analizę spalin sprawdzić (ale to moje marudzenie). Jeżeli będziesz miał okazję jeździć, to pojechać na odcinek gdzie będziesz mógł się rozpędzić i zobaczyć, czy nie będzie nagłej utraty mocy przy deptaniu w pedał.

asalok 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-05-2018, 08:47   

No dobra a co myslicie o C-Croser z silnikiem 2.2 HDI?? Jakie sa wady zalety i czy ogolnie warto sobie glowe zaprzatać autem z tym silnikiem ??Czy 2.0 DiD mniej problemowy. Naczytałem sie na forach róznych info i zrobił sie mętlik w głowie hehe. Może ktos ze swojego doświadczenia na własnej skorze coś doradzi.
jakie roznice w serwisowaniu i kosztach ewentualnych napraw?

msokol 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 01-05-2018, 16:13   

m4rud3r napisał/a:
Nie żebym był czepliwy do przebiegów. Mój był z Polski. 2.0 DiD , 2008 rok, i miał 290 tyś jak go kupowałem a właściciel mówił, że wcale dużo nie jeździł...

Mój z 2007 w 2017r., kiedy go kupowałem miał 117 tysięcy. Wszystko udokumentowane, polski salon. Przebieg nie jest regułą. Z tym, że naprawdę musi być "potwierdzony".

LASIOR 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander
Wysłany: 01-05-2018, 17:39   

Witam.Ja kupiłem w czerwcu zeszłego roku outka z 2008 roku w kolorze czarnym bo inny kolor do tego auta to kicha.Motor 2.0 did i nalatane teraz 220 tyś. podniosłem mu moc i moment i śmiga wzorowo.

asalok 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2018, 00:28   

No i jest outek kupiony 2008r. Rej w2009 polski salon . Pełna książka serwisowa prowadzona do końca 200k km nalatane. Tylko dziwi mnie że dwumasa jeszcze nie robiona i pewnie może trafi to na mnie 😉 ale ogólnie sitkiem trasę zrobiłem ok. 600km i wszystko spoko😂😂

Odpowiedz do tematu