Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sportback z homologacją ciężarową
Autor Wiadomość
SLK 
Forumowicz

Auto: Avensis T27'13
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2011, 08:53   

olosoft napisał/a:
Co grozi jak się spotka nadgorliwego Pana Władzę z taką przeróbką albo pojedzie na badanie techniczne?

Wg przepisów musi być stała przegroda od sufitu do podłogi. Jeśli Władza będzie nadgorliwa to jak najbardziej może narobić kłopotu - może np. zabrać dowód rej., powiadomić urząd skarbowy. Mniej chyba problemów jest z badaniami, bo zawsze można pojechać do innej, bardziej przyjaznej stacji obsługi.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 30-05-2011, 14:35   

Wg. interpretacji, Policja nic nie może, zabierze DR i tyle, pojedzies zna pzreglad i podbijesz , ja obecnei dostosowuję Outka do szybkiego wyjmowania kratki.
Problem jest tylko z mocowaniem zaczepów pasów bezpieczeństwa na słupkach , ale toczenie śrób tak aby z dwóch stron miały gwint i będzie ok.
Decha i nogi już dawno wyleciały a wleciał 3 - ci rząd siedzeń (dzieciakom się przydaje) :lol: .

Odliczyłeś VAT z kratką jednorazowo 6tys., teraz mogą cię w pompkę cmoknąć.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 30-05-2011, 18:15   

Od tego roku nic nie mozna zrobić z autem homologowanym typu lancer. Paliwa się nie odliczy a koszty eksploatacji nie maja znaczenia czy jest to auto ciężarowe czy osobowe. Tak właściwie jakie ono jest teraz cięzarowe??? Ja od nowego roku wyrzuciłem kratę(podłokietnika nie pozwoliłem montować) :mrgreen: Kilka kontroli w tym roku już miałem i nigdy policjant nie czepiał się kraty, ba nawet więcej, nie zwracał uwagi na typ przeznaczenia auta. Jak juz kiedyś pisałem wystarczy pojechac do stacji kontroli pojazdów, zapłacić 230 zł za zmianę przeznaczenia na osobowe, urząd komunikacji(nie wiem ile kosztuje), nowy dowód na osobówkę i wsjo :mrgreen:
A skarbówka? To przecież oni zabrali nam mozliwości. Sprawdzcie tylko po jakim czasie można zdjąc kratę, bo chyba jakis czas musi od zakupu upłynąć :roll:

berladi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB;Colt 1.1
Wysłany: 31-05-2011, 09:08   

Witam.
olosoft, to wypełnienie to nic innego jak zwykła "dykta" obita wykładziną.Po złożeniu oparć siedzeń masz dostęp do wkrętów.Reszta to twoja inwencja twórcza.

piotrektalma 
Nowy Forumowicz
MOP

Auto: Lancer Sportback CY0 2010
Wysłany: 15-05-2018, 21:22   

Witam,

Nabyłem taka "ciężarówkę". I chce zmi3nic homologację na osobową. Mam problem z zaczepem 2/3 kanapy gdyż jest chyba zerwany I aktualnie większą część kanapy trzyma się na kratce. Jak ja wymontuje to kanapa mi opadnie. Wiecie gdzie można dostać tę sprężynę od większej części kanapy ? Może ktoś ma zbędny pas srodkowy I zagłówek? Osobiście podłokietnik mi nie przeszkadza więc to nie wymontuje. Chce tylko przerejestrowac na 5 osobowy A jak już mi kiedyś przyjdzie wozić 3 osoby z tylu to jedna będzie musiała przebolec ten podłokietnik:P

Grzegorz42 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan '09 - 1.8 Invite
Wysłany: 15-05-2018, 22:19   

piotrektalma, może to będzie pasowało:
http://allegro.pl/mitsubi...7333744227.html

piotrektalma 
Nowy Forumowicz
MOP

Auto: Lancer Sportback CY0 2010
Wysłany: 15-05-2018, 23:04   

z nieba mi spadles! akurat mieszkam 25 km od Lublina ;) jadę jutro po pas I zagłówek kanape mu zostawię, przy okazji zobaczę jak to montowane :) mam nadzieję że mają też linka I sprężynę od opuszczania fotela..

[ Dodano: 04-06-2018, 16:38 ]
No i elegancko, kanapa caluutka kompletna za 100zl zakupiona. Homologacja zmieniona. teraz się tylko cieszyć 5 osobową.

Odpowiedz do tematu