Wskaźniki pomiarowe - kompas, olej, ładowanie |
Autor |
Wiadomość |
Kordek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport r.99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2018, 08:02 Wskaźniki pomiarowe - kompas, olej, ładowanie
|
|
|
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie myśl o wymianie kompasu z którego praktycznie nie mam żadnego pożytku. Chciałbym zamiast niego mieć przechyłomierz bo w terenie bardziej mi się przyda. Z tego co się orientuję wskaźniki pomiarowe pasują z modelu L200 w którym taki przechyłomierz jest już zamontowany natomiast brakuje tutaj wskaźnika ciśnienia oleju. Próbował ktoś może cokolwiek modyfikować w zakresie tych wskaźników? Czy jest możliwość aby np. wymontować kompas i wstawić przechyłomierz z Pajero II? Poniżej w linku widać że kompas w Pajero II jest identyczny jak w Sporcie i że przechyłomierz ma taką samą średnicę jak kompas więc może jest możliwość podmiany tych elementów na zasadzie plug&play?
https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/58/4b/42/zestaw-wskaznikow-mitsubishi-pajero-ii-kompas-dzwola-sprzedam-482670427.jpg |
|
|
|
 |
tomekr
Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 automat
|
Wysłany: 19-05-2018, 06:39
|
|
|
Trochę już lat upłynęło od czasu kiedy rozbierałem taki zestaw wskaźników w moim PII ale z tego co jeszcze pamiętam to, o ile kompas wyciąga się bezproblemowo jako osobny moduł, to cykorkulka jest zabudowana razem z barometrem, być może nawet wklejona do obudowy. Przekłada będzie wymagała trochę rzeźbienia i klejenia. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 19-05-2018, 10:26
|
|
|
Kordek napisał/a: | Chciałbym zamiast niego mieć przechyłomierz bo w terenie bardziej mi się przyda | Na fabrycznym raczej tak,po montażu np bagażnika dachowego i/lub większych opon raczej nie->>> środek ciężkości się zmieni. Ja na ten przykład w miejsce przechyłomierzu wkleiłem mocowanie telefonu Przechyłomierz mam w głowie |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Kordek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport r.99
|
Wysłany: 19-05-2018, 13:29
|
|
|
jawaldek napisał/a: | Kordek napisał/a: | Chciałbym zamiast niego mieć przechyłomierz bo w terenie bardziej mi się przyda | Na fabrycznym raczej tak,po montażu np bagażnika dachowego i/lub większych opon raczej nie->>> środek ciężkości się zmieni. Ja na ten przykład w miejsce przechyłomierzu wkleiłem mocowanie telefonu Przechyłomierz mam w głowie |
Powiem Ci że na coś takiego to bym w życiu chyba nie wpadł Mam mocowanie telefonu na przyssawkę dzisiaj sprawdzę czy będzie pasował. Wkleiłeś go na stałe? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 20-05-2018, 00:32
|
|
|
Kordek napisał/a: | Mam mocowanie telefonu na przyssawkę dzisiaj sprawdzę czy będzie pasował. Wkleiłeś go na stałe? | Mała delikatna modyfikacja przyssawki i wkleiłem na stałe. Nie zasłaniałem tylko termometru. Na drugim "okienku" na stałe mocowanie do nawigacji. Nawigacja ma dłuższy wysięgnik a i pod kątem ułożone nie kolidują ze sobą. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|