Gdzie naprawiamy nasze Miśki |
Autor |
Wiadomość |
misibiczi
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2017, 14:36
|
|
|
Ale naprawiałeś u nich ? |
|
|
|
 |
rzymski
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5l V6 automat '01
|
Wysłany: 17-08-2017, 23:15
|
|
|
Ja robiłem magiel u siebie w galu rok temu na ul. wodnej... Chyba "Motopol" znajomy mechanik mi ich polecił.
cena 700zł bez zbieżności - ale to zależy od auta;).
Ogólnie przez rok czasu nic złego z maglem się nie dzieje a już raz kiedyś był regenerowany. |
|
|
|
 |
Miciomix
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis
|
Wysłany: 18-08-2017, 08:09
|
|
|
misibiczi. Znam sporo osób, które tam robiły i ja sam byłem z moim poprzednim autem. |
|
|
|
 |
misibiczi
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD GLX
|
Wysłany: 19-08-2017, 15:58
|
|
|
Dzięki za informację. Warsztatów regenerujących przekładnie jest bardzo dużo, ale zależało mi na potwierdzeniu przez kogoś, że wykonana w konkretnym zakładzie naprawa okazała się solidna po dłuższym okresie użytkowania, bo z tego co się zorientowałem po opiniach w internecie te regeneracje są często całkowicie nieskuteczne. |
|
|
|
 |
Toluvel
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 02-10-2017, 15:41
|
|
|
Heja, gdzie w Łodzi polecacie zdiagnozować/naprawić wypadanie zapłonu w Carismie 1.8 GDI? Elektryk po podłączeniu do kompa nie był w stanie stwierdzić na którym cylindrze coś się dzieje, teraz wydaje mi się problem się pogorszył bo auto jest trochę przymulone i zaczyna trząść konkretniej. |
|
|
|
 |
Szadi
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 26-10-2017, 20:40
|
|
|
Witajcie gdzie w LDZ Sródmiescie Centrum ewentualnie Chojny naprawiacie swoje Autka ?it
Szukam kogos kto wymieni mi nieszczesny czujnik sensor tlenu lub EGR wymienic lub zaslepic bo Check engnine mi sie znow zaswiecil itp.. Skaner pokazuje ze o2 sensor albo EGR
jakies namiary adresy
[ Dodano: 31-10-2017, 07:59 ]
Chlopaki potrzebuje namiar na warsztat garazu gdzie znaja sie na outlanderach albo mitsu mam pare spraw do zrobienia na juz:/ tzn po calym swiatecznym zamieszaniu ktos cos? |
|
|
|
 |
Jurii
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 14-01-2018, 17:38
|
|
|
ja się podepne pod temat a raczej zapytanie kupiłem miśka lancera na blacie ma 118 tyś silnik 1.8 Ł 143 Km chciałem założyć gaz ale przed tym sprawdzić luzy zaworów i ewentualnie je ustawić szukałem warsztatów w łodzi polecany jest niby obzun na przeciwko atlas areny koło urzędu lecz po przeczytaniu opinii o nich na dobry mechanik zrezygnowałem i ogólnie wybieram się do Aso żeby to zrobili a gaz chyba założę w nagaz wiem że polecany gazownika to też filartech lecz po bliższym ich poznaniu też zrezygnowałem jak by ktoś coś wiedział gdzie można z czystym sumieniem polecićwarsztat do misiów to prosił bym o napisanie z góry dziękuję |
|
|
|
 |
myszakowaty
Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2.5 TD
|
Wysłany: 09-03-2018, 13:15
|
|
|
Serwisował się ktoś w wspominanym OBZUN na Krzemienieckiej?
Opinie w necie skrajnie sprzeczne (dobrymechanik 2,5 a na google 4,4) - zresztą trudno wierzyć takim rankingom. Ktoś coś tam robił? |
|
|
|
 |
MManiak
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102KM
|
Wysłany: 08-05-2018, 11:39
|
|
|
Długie czasy oczekiwania na naprawę, bo chłopaki mają mało rąk do pracy a samochodów dużo. Do tego trochę nieprofesjonalne warunki, bo ich warsztat nie wygląda jak ASO, ale za to robota wykonana prawidłowo praktycznie za każdym razem. Czy to wymiana wahaczy, czy klocków i tarcz. Robiłem takie proste rzeczy u nich. Ale mam zastrzeżenie co do kontroli podstawowych elementów bezpieczeństwa. Przy wymianie układu hamulcowego mechanik nie sprawdził stanu przewodów elastycznych co poskutkowało pęknięciem przewodu przy awaryjnym hamowaniu. Moim zdaniem samochód nie powinien wyjechać w tym stanie z warsztatu. Po prostu robią co się im każe. A człowiek nie musi się znać na wszystkim |
_________________ Mój poprzedni Misiek |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 08-05-2018, 19:09
|
|
|
MManiak napisał/a: | Po prostu robią co się im każe. A człowiek nie musi się znać na wszystkim |
Otóż to! I dla tego cenię warsztaty, które co prawda biorą więcej ale jak przejrzą auto "przy okazji" to człowiek ma pewność, że wszystko jest jak trzeba. Klapki na oczach to konie powinny mieć a nie mechanicy |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
myszakowaty
Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2.5 TD
|
Wysłany: 25-05-2018, 13:49
|
|
|
Auto Manufaktura (filia na Wileńskiej) - ma ktoś doświadczenie z nimi? |
|
|
|
 |
Szadi
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 07-07-2018, 20:39
|
|
|
Witam Kolegów z LDZ wstawiam tu bo ADMIN mi wykopal posta. do kosza z dzialu technicznych na ogólnym forum jako dubel.. mimo iz zmienilem lekko opis..
Witam Kolegow mam pytanie gdyz w moim Outlanderku szykowac sie bendzie akcja pod nazwa ''zregenerować układ wtryskowy'' Kolega z pracy powiedzial mi ze ten dzwiek co mnie zastanawial to wtryski .. niewiem ile w tym prawdy ale...
Wiec mam pytanie bo za 3tygodnie. jade autem do kraju na Urlopik i mam zamiar pare rzeczy naprawic bo solidnie to wykonaja i taniej a do tego wzbogacam swoich.
Moje auto ma juz ponad 300tys nalatane wiec pora na nie juz chyba..
Czy ktos Forumowiczów rejonowych moze polecic gdzie w naszym LDZ. moge zregenerować układ wtryskowy byle by to nie byl ''zaklad'' u Mirasa albo ''Janusza Nosacza'' typu No Name ktory wyciagnie mi je i nic nie zrobi i skasuje $$$$
Odpowiedzi z cyklu'' Wyszukaj w google mnie nie interesuja bo to juz zrobilem ...
Prosze was o pomoc w tej sprawie ktos cos ? w Rejonach Sródmiescia Albo Chojen ewentualnie inne dzielnice ? |
|
|
|
 |
santiego201
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.4GDI 1999r
|
Wysłany: 25-11-2018, 18:55
|
|
|
Witam wszystkich. Proszę wszystkich o pomoc w znalezieniu naprawdę dobrego mechanika który przelozy mi silnik. niestety w moim 2.4 gdi padl rozrząd i slyszalem ze tylko wymiana silnika i planuje wstawić 2.5 (jak znajde jakiś) Z góry dzięki wszystkim za pomoc |
_________________ Santiego201 |
|
|
|
 |
mirekg9
Forumowicz

Auto: ASX 1,8 DID 150KM 2013r
|
Wysłany: 13-06-2019, 10:42
|
|
|
Poszukiwania cd.......
Widzę mało odpowiedzi co do mechaników w Łodzi. Może faktycznie miśki się nie psują.
Mój ASX ma 6 latek i 90 tysi przejechane.
Poszukuję mechanika który zrobi regulację zaworów oraz sprawdzi świece żarowe (pokazuje jakiś błąd o braku komunikacji). |
|
|
|
 |
Seb1234
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 15-01-2020, 10:34
|
|
|
Witam. Poszukuję dobrego warsztatu w Łodzi mającego doświadczenie w naprawach Mitsubishi, możecie kogoś polecić?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|