Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pokrowce na fotele
Autor Wiadomość
Seawolf 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2018, 07:12   Pokrowce na fotele

Cześć wszystkim.

Jestem świeżo po zakupie Mitsubishi outlander 3 z 2013 roku czyli przed liftem a ponieważ nie znalazłem na forum mam pytanie;

Czy ktoś z was zamawiał pokrowce do outlander szyte „na miarę”? Te uniwersalne jakoś nie do końca odpowiadają jakością a przy trójce dzieci ( tak zwana w Polsce patologia :twisted: ) i welurowych fotelach, ciężko będzie utrzymać auto w należytym porządku. Czy macie doświadczenia własne z tym tematem? Może mi możecie polecić jakaś firmę która wykona coś takiego w dobrym standardzie?

[ Dodano: 19-07-2018, 10:45 ]
Nikogo temat nie zaciekawił więc sam poszukałem rozwiązania. Firma Pok-Ter szyje właśnie siedzenia na miarę i pasują dokładnie do mojego modelu. Co prawda 2 razy je wysyłali bo mieli błąd na stronie z rocznikami i przysłali do OII ale po mojej interwencji poprawili się i wszystko ładnie wygląda.

Jakościowo jest ok a koszt 300 zł nie był zbyt wygórowany na jakość którą się dostaje. Innych firm nie sprawdzałem ale te z Pok Ter mogę polecić.

polsky 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2012 2.0 Pb CVT
Wysłany: 20-07-2020, 15:36   Re: Pokrowce na fotele

Seawolf napisał/a:
Cześć wszystkim.

Jestem świeżo po zakupie Mitsubishi outlander 3 z 2013 roku czyli przed liftem a ponieważ nie znalazłem na forum mam pytanie;

Czy ktoś z was zamawiał pokrowce do outlander szyte „na miarę”? Te uniwersalne jakoś nie do końca odpowiadają jakością a przy trójce dzieci ( tak zwana w Polsce patologia :twisted: ) i welurowych fotelach, ciężko będzie utrzymać auto w należytym porządku. Czy macie doświadczenia własne z tym tematem? Może mi możecie polecić jakaś firmę która wykona coś takiego w dobrym standardzie?

[ Dodano: 19-07-2018, 10:45 ]
Nikogo temat nie zaciekawił więc sam poszukałem rozwiązania. Firma Pok-Ter szyje właśnie siedzenia na miarę i pasują dokładnie do mojego modelu. Co prawda 2 razy je wysyłali bo mieli błąd na stronie z rocznikami i przysłali do OII ale po mojej interwencji poprawili się i wszystko ładnie wygląda.

Jakościowo jest ok a koszt 300 zł nie był zbyt wygórowany na jakość którą się dostaje. Innych firm nie sprawdzałem ale te z Pok Ter mogę polecić.

I jak sie spisują w porównaniu do tych z allegro za 120-150?
Też taki samochód kupiłem i myślę o pokrowcach - ochrona przed dziećmi.

VICpb 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 '17
Wysłany: 22-09-2020, 11:37   

Witam,

Rowniez podbije temat. Pokrowce Pok-Ter na zdjeciach wygladaja ok ale wlasnie jak to sie ma do rowniez szytych na miare z alledrogo gdzie cena jest przez pol?
Ostatnio mialem awarie z dzieciakiem jadac po autostradzie (brak mozliwosci natychmiastowego zatrzymania) i sie zastanawiam czy na przyszlosc w ten sposob sie nie zabezpieczyc.

polsky 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2012 2.0 Pb CVT
Wysłany: 22-09-2020, 11:55   

VICpb napisał/a:
Witam,

Rowniez podbije temat. Pokrowce Pok-Ter na zdjeciach wygladaja ok ale wlasnie jak to sie ma do rowniez szytych na miare z alledrogo gdzie cena jest przez pol?
Ostatnio mialem awarie z dzieciakiem jadac po autostradzie (brak mozliwosci natychmiastowego zatrzymania) i sie zastanawiam czy na przyszlosc w ten sposob sie nie zabezpieczyc.

Kupiłem takie:
https://pok-ter.pl/12819-5902453352116-draft-line_materialowe_pokrowce-samochodowe_mitsubishi_outlander-iii-5m

Mam samochód 7 osobowy, ale stwierdziłem że dodatkowe miejsca będą sporadycznie używane więc nie potrzebuję pokrowców.
Co do wykonania, jest ok, nie porównywałem do tych tańszych, prosty montaż, zobaczymy jak z trwałością.

VICpb 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 '17
Wysłany: 30-09-2020, 16:12   

na tylnej kanapie bylo wyciecie na rozkladany "stoliczek na napoje/podlokietnik"?. na forkach wyglada jakby nie bylo.

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 01-10-2020, 12:31   

wygląda na to, że jest :)

[ Dodano: 12-10-2020, 07:43 ]
Pytanie do osób które posiadają te pokrowce pok-ter. Jak się to sprawuje?
Nie zsuwa się pod czterema literami? nie marszczy itp?

20 lat temu miałem pokrowce we fiacie punto :) - kegel&błażusiak i źle to wspominam :)

a czuję ze potomstwo załatwi tapicerkę z tyłu tak, że kiedyś nie dopiorę :)

quetra 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander III
Wysłany: 06-01-2021, 20:43   

ja mam takie:
https://pok-ter.pl/7628-5901563561456-trend-line_materialowe_pokrowce-samochodowe_mitsubishi_outlander-iii-7m

rzeczywiscie dopasowane sa bardzo dobrze (nawet ksztalty zaglowkow!). Mocowane sa na gumki i miliard haczyków jest z tym trochę zabawy. Nie są tak ładne jak oryginalne, ale po dokładnym naciągnięciu prawie nie widać różnicy.

Po ponad roku zuzycie jest minimalne (dwa razy prane i suszone w suszarce).
Uwaga! Nie są całkowicie wodoszczelne!!!
Rozlany płyn przecieknie na fotele i to jest ich wg mnie jedyna wada.

Volo 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 22-05-2021, 10:55   

A ja mam pytanie, czy ktoś z was wie jak zamocować podwijającą się skórę na fotelu, na połowie fotela od wsiadania wysunęła się tapicerka i nie umiem jej zamocować, brak zaczepów tylko taka plastikowa listwa jest na krawędzi obicia. Ew gdzie szukać pomocy?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 22-05-2021, 12:48   

Volo, podjedź do tapicera samochodowego.

acent 
Forumowicz

Auto: O3 lpg
Wysłany: 23-05-2021, 10:00   

Najprościej i najtaniej to biurowe zaciski do papieru, takie blaszki czarne sprężynujące.

Odpowiedz do tematu