Pokrowce na fotele |
Autor |
Wiadomość |
Seawolf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2018, 07:12 Pokrowce na fotele
|
|
|
Cześć wszystkim.
Jestem świeżo po zakupie Mitsubishi outlander 3 z 2013 roku czyli przed liftem a ponieważ nie znalazłem na forum mam pytanie;
Czy ktoś z was zamawiał pokrowce do outlander szyte „na miarę”? Te uniwersalne jakoś nie do końca odpowiadają jakością a przy trójce dzieci ( tak zwana w Polsce patologia ) i welurowych fotelach, ciężko będzie utrzymać auto w należytym porządku. Czy macie doświadczenia własne z tym tematem? Może mi możecie polecić jakaś firmę która wykona coś takiego w dobrym standardzie?
[ Dodano: 19-07-2018, 10:45 ]
Nikogo temat nie zaciekawił więc sam poszukałem rozwiązania. Firma Pok-Ter szyje właśnie siedzenia na miarę i pasują dokładnie do mojego modelu. Co prawda 2 razy je wysyłali bo mieli błąd na stronie z rocznikami i przysłali do OII ale po mojej interwencji poprawili się i wszystko ładnie wygląda.
Jakościowo jest ok a koszt 300 zł nie był zbyt wygórowany na jakość którą się dostaje. Innych firm nie sprawdzałem ale te z Pok Ter mogę polecić. |
_________________ Sapere aude |
|
|
|
 |
polsky
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2012 2.0 Pb CVT
|
Wysłany: 20-07-2020, 15:36 Re: Pokrowce na fotele
|
|
|
Seawolf napisał/a: | Cześć wszystkim.
Jestem świeżo po zakupie Mitsubishi outlander 3 z 2013 roku czyli przed liftem a ponieważ nie znalazłem na forum mam pytanie;
Czy ktoś z was zamawiał pokrowce do outlander szyte „na miarę”? Te uniwersalne jakoś nie do końca odpowiadają jakością a przy trójce dzieci ( tak zwana w Polsce patologia ) i welurowych fotelach, ciężko będzie utrzymać auto w należytym porządku. Czy macie doświadczenia własne z tym tematem? Może mi możecie polecić jakaś firmę która wykona coś takiego w dobrym standardzie?
[ Dodano: 19-07-2018, 10:45 ]
Nikogo temat nie zaciekawił więc sam poszukałem rozwiązania. Firma Pok-Ter szyje właśnie siedzenia na miarę i pasują dokładnie do mojego modelu. Co prawda 2 razy je wysyłali bo mieli błąd na stronie z rocznikami i przysłali do OII ale po mojej interwencji poprawili się i wszystko ładnie wygląda.
Jakościowo jest ok a koszt 300 zł nie był zbyt wygórowany na jakość którą się dostaje. Innych firm nie sprawdzałem ale te z Pok Ter mogę polecić. |
I jak sie spisują w porównaniu do tych z allegro za 120-150?
Też taki samochód kupiłem i myślę o pokrowcach - ochrona przed dziećmi. |
_________________ ___________ |
|
|
|
 |
VICpb
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 '17
|
Wysłany: 22-09-2020, 11:37
|
|
|
Witam,
Rowniez podbije temat. Pokrowce Pok-Ter na zdjeciach wygladaja ok ale wlasnie jak to sie ma do rowniez szytych na miare z alledrogo gdzie cena jest przez pol?
Ostatnio mialem awarie z dzieciakiem jadac po autostradzie (brak mozliwosci natychmiastowego zatrzymania) i sie zastanawiam czy na przyszlosc w ten sposob sie nie zabezpieczyc. |
|
|
|
 |
polsky
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2012 2.0 Pb CVT
|
Wysłany: 22-09-2020, 11:55
|
|
|
VICpb napisał/a: | Witam,
Rowniez podbije temat. Pokrowce Pok-Ter na zdjeciach wygladaja ok ale wlasnie jak to sie ma do rowniez szytych na miare z alledrogo gdzie cena jest przez pol?
Ostatnio mialem awarie z dzieciakiem jadac po autostradzie (brak mozliwosci natychmiastowego zatrzymania) i sie zastanawiam czy na przyszlosc w ten sposob sie nie zabezpieczyc. |
Kupiłem takie:
https://pok-ter.pl/12819-5902453352116-draft-line_materialowe_pokrowce-samochodowe_mitsubishi_outlander-iii-5m
Mam samochód 7 osobowy, ale stwierdziłem że dodatkowe miejsca będą sporadycznie używane więc nie potrzebuję pokrowców.
Co do wykonania, jest ok, nie porównywałem do tych tańszych, prosty montaż, zobaczymy jak z trwałością. |
_________________ ___________ |
|
|
|
 |
VICpb
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 '17
|
Wysłany: 30-09-2020, 16:12
|
|
|
na tylnej kanapie bylo wyciecie na rozkladany "stoliczek na napoje/podlokietnik"?. na forkach wyglada jakby nie bylo. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-10-2020, 12:31
|
|
|
wygląda na to, że jest
[ Dodano: 12-10-2020, 07:43 ]
Pytanie do osób które posiadają te pokrowce pok-ter. Jak się to sprawuje?
Nie zsuwa się pod czterema literami? nie marszczy itp?
20 lat temu miałem pokrowce we fiacie punto - kegel&błażusiak i źle to wspominam
a czuję ze potomstwo załatwi tapicerkę z tyłu tak, że kiedyś nie dopiorę |
|
 |
quetra
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 06-01-2021, 20:43
|
|
|
ja mam takie:
https://pok-ter.pl/7628-5901563561456-trend-line_materialowe_pokrowce-samochodowe_mitsubishi_outlander-iii-7m
rzeczywiscie dopasowane sa bardzo dobrze (nawet ksztalty zaglowkow!). Mocowane sa na gumki i miliard haczyków jest z tym trochę zabawy. Nie są tak ładne jak oryginalne, ale po dokładnym naciągnięciu prawie nie widać różnicy.
Po ponad roku zuzycie jest minimalne (dwa razy prane i suszone w suszarce).
Uwaga! Nie są całkowicie wodoszczelne!!!
Rozlany płyn przecieknie na fotele i to jest ich wg mnie jedyna wada. |
|
|
|
 |
Volo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 22-05-2021, 10:55
|
|
|
A ja mam pytanie, czy ktoś z was wie jak zamocować podwijającą się skórę na fotelu, na połowie fotela od wsiadania wysunęła się tapicerka i nie umiem jej zamocować, brak zaczepów tylko taka plastikowa listwa jest na krawędzi obicia. Ew gdzie szukać pomocy? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 22-05-2021, 12:48
|
|
|
Volo, podjedź do tapicera samochodowego. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
acent
Forumowicz
Auto: O3 lpg
|
Wysłany: 23-05-2021, 10:00
|
|
|
Najprościej i najtaniej to biurowe zaciski do papieru, takie blaszki czarne sprężynujące. |
_________________ Pozdr Acent |
|
|
|
 |
|