|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] ZAWIESZENIE wibracje i drgania kolumny kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
Tolkalen
Forumowicz
Auto: Space Star Sport DID 2003 lift
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2018, 18:26 [MSS DID] ZAWIESZENIE wibracje i drgania kolumny kierownicy
|
|
|
Witajcie Przyjaciele!
Wczoraj wybrałem się w odwiedziny do dalszej rodziny i przy wjeździe na drogę szutrową z tzw tarką zauważyłem drgania kolumny kierownicy. Na asfaltowej drodze to nie występuje. Muszą być kocie łby lub tzw tarka albo przejazd kolejowy, wtedy te drgania kierownicy są wyraźnie odczuwalne. Byłem na stacji, diagnosta nic nie znalazł. Mieliście coś podobnego? Jak dam ostro w palnik to przy prędkości powyżej 130 i zmianie z 3 na 4 bieg wibruje dosyć wyraźnie kierownica :/
Z góry dziękuję za każdą pomoc, bądźcie zdrowi!
Tolkalen |
_________________ "Space Man! I always wanted you to go... into SPACE MAAAAN (intergalactic Christ) !!!! |
|
|
|
 |
AidsD
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 18 Mar 2015 Posty: 1866 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: 04-06-2018, 08:35
|
|
|
Tolkalen, wibrowanie kierownicy przy wyższych prędkościach może być spowodowane złym wyważeniem koła. Przeważnie tak jest. Mogą to również być opony (krzywo zdarte, wybrzuszone itp). Jednak to co napisałem powyżej nie powodowało by drżenia kierownicy przy niskich prędkościach.
Co do diagnosty - szarpaki i wszystko sztywne? Z tego co piszesz wyłania mi się wizja poduszek pod silnikiem - choć nie zaprzeczam, że zgaduję. |
|
|
|
 |
|
|