|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Budowa domu. Krok po kroku :-) |
Autor |
Wiadomość |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2018, 21:58
|
|
|
pamar napisał/a: | Pianka nie jest wodoszczelna
Ja bym to zrobił wodoszczelnym elastycznym Ceresitem CE40, możesz dobrać kolor i uzupełnić szczeliny nawet do 1,5cm (dane techniczne mówią, że do 0,8cm) wiem, bo mam to na zewnętrznych schodach i nie raz stosowałem z powodzeniem u klientów. Jeśli nie koniecznie jest dobieranie kolorów, to bezbarwny polimer zewnętrzny DenBraven.
A swoją drogą, masz za mało wypuszczone parapety! Minimum to 4cm, inaczej będzie woda zaciekać i brudzić ścianę. |
Mi przyszło do głowy wyciąć ze ściany około 0.5-1 cm styropianu co jest nierówny przy oknie, zapiankować, przyciąć piankę na równo, zagruntować stary tynk, poźniej zaciągnąć cała szpaletę od nowa klejem/masą, położyć nowy baranek i pomalować pod kolor
kwestia czy to fachowo będzie ?
jest tyko jeden parapet wystający około 0.5-1 cm od kamienia - ale on jest od strony wschodniej wiec u mnie praktycznie stamtąd nigdy nie zacina deszczem, u góry jest okap od dachu więc praktycznie cały czas sucho |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Golotheman
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 143KM Sportback+LPG
|
Wysłany: 08-08-2018, 08:05
|
|
|
Każdy, kto racjonalnie chce wykonać dom ( a co tanie, to drogie ), to będzie chciał wykonać pewne sprawy z lepszych materiałów niż najtańsze. I wtedy zaczynają się schody. Wiem jak robiłem wykończenie swojego - niby 97m2 użytkowej, ale wyszło 220tys łącznie z kuchnią itp. A zakładałem 70... Dlatego rej, warto mieć plan B, jeśli dojdą wydatki, których naprawdę nie możesz uniknąć. |
_________________ Obecnie pomykam:
2012 - do dziś / Seat Ibiza 6J Reference COPA '2012 1.4 86KM + BRC Sequent 24.11
2015- do dziś / Lancer Sportback INTENSE '2009 1.8 143KM 4B10 + Stag 4Qbox Plus
 |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 08-08-2018, 08:39
|
|
|
Wygląda na to, że powinienem sporo podnieść ceny i to zarówno za towar jak i za usługi |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-11-2018, 01:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-10-2018, 10:32
|
|
|
A to była ściana szczytowa? - bo to one są najbardziej narażone na zawalenie od wiatru.
Wg mnie do sprawdzenia jest sam projekt bo może ktoś źle coś policzył... |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 22-10-2018, 13:46
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | A to była ściana szczytowa? - bo to one są najbardziej narażone na zawalenie od wiatru.
Wg mnie do sprawdzenia jest sam projekt bo może ktoś źle coś policzył... |
Obstawiał bym też wykonawstwo po taniości, czyli projekt mówi o ścianie grubej na 350 a postawili z pianiaka na 100 |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
|
|