"mechanicy" |
Autor |
Wiadomość |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2005 Posty: 635 Skąd: Łódź/Gdańsk
|
Wysłany: 07-03-2006, 12:27
|
|
|
Mechanik też człowiek, pomylić się może. Ja mam teraz dobrego mechanika, a mimo to nie wszystko mu wyszło przy wymianie przegubów zewnętrznych. Mianowicie po zamontowaniu nowych (japońskich) auto podczas jazdy ciągnie na jedną stronę !!!! Oczywiście natychmiast zadzwoniłem do niego i poinformowałem go o tym fakcie, na co stwierdził, że wszystko ok i żebym podjechał, to przesunie coś w geometrii kół i będzie cacy !!!! Myślicie, że można ustawiać geometrię beż specjalistycznego sprzętu do ustawiania (bo on takiego nie posiada) ?
Czy od razu jechać do specjalistycznego zakładu ? |
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-03-2006, 13:56
|
|
|
Jedź do zakładu, który się tym zajmuje. Bez przyrządów można ustawić tylko mniej więcej a w przypadku geometrii zawieszenia to nie wystarczy. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
xpascal [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 14:03
|
|
|
Ok, piszę oficjalnie:
Jan Jankowski, Warszawa ul. Bystra numeru nie pamiętam. Unikać.
Teraz podobno już nie robi takich rzeczy, ale to co zrobił już wystarczy za złą markę. Najgorsze było to, że nie potrafił powiedzieć, że czegoś nie zrobi tylko rzeźbił |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 23:12
|
|
|
Tak ten post to temat rzeka...
Najgorsze w tym wszystkim jest jednak to iż wyczyny niektórych zakładów niejednokrotnie narażają klienta na znaczne koszty późniejszych napraw a czasmi nawet na utratę zdrowia. Mógł bym tu opisać kilka przykładów fachowych usłóg (zwłaszcza ASO) ale nie chcę Was straszyć.
Cóż prawda jest niestety taka - jesli naprawdę nie możesz czegoś zrobić sam, dokładnie patrz panom mechanikom na ręce. I jeśli coś Ci podpada bez oporów zwracaj im uwagę, zreszta jako klient masz do tego prawo...
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
WeinMaster
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
|
Wysłany: 10-05-2006, 14:34
|
|
|
Po przeczytaniu tych postów juz nie myśle o wymianie klocków hamulcowych w warsztacie
Jest to moj pierwszy samochodzik w zyciu ale narazie sam przy nim montam, posciągałem książki i będzie dobrze ( mowie tu o drobiazgach ... narazie )
Wie ktos moze gdzie we Wrocku jest dobry kolo od tłumików i spawania ruhr ?
Pozdrawiam
----------------------------------
Galant '92 1.8 TD |
|
|
|
 |
Robert_G2
Forumowicz

Auto: Galant V6 2.5 98r, był 2.0 91r
|
Wysłany: 13-05-2007, 01:29
|
|
|
Chętnie bym odświerzył temat i zadał pytanie czy znacie jakiś dobrych mechaników w okolicach Łodzi znających się na Miśkach? |
_________________ Pozdrawiam. Robert.
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 13-05-2007, 01:43
|
|
|
Robert_G2 napisał/a: | Chętnie bym odświerzył temat i zadał pytanie czy znacie jakiś dobrych mechaników w okolicach Łodzi znających się na Miśkach? |
a ja od siebie chcialbym dodac , ze kol Robert_G2 zasluguje na pochwale, poniewaz jak widac jest w miare nowy, do tego ma cale 2 posty napisane, a nie zrobil tak jak wiekszosc nowych czyli nie poszedl na latwizne i nie utworzyl nowego tematu a uzyl szukajki ( tak sie domyslam ) i odswiezyl temat .
Robert gratuluje, oby tak dalej
no i mam nadzieje, ze jakis lodzianin poleci mu godny warsztat w okolicach lodzi |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-05-2007, 18:21
|
|
|
http://www.mitsubishi-gra...p?p=75048#75048 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 14-05-2007, 17:15
|
|
|
Po tych zalach i placzach na elite motoryzacji -- powiem tak: frajera trzeba czesac - jak mówił pan Majster Brudas -- ale frajer ma przezyc --czyli fuszera na detalach Tygrysy --- jak ktory mi Leszcza zploszy lub
mu co odleci i ziaziu narobi to ja wam możdżki wyprasuje ....
Po tem pan Majster zaczynal o bhp......
Zacznijcie sie brudzic przy autach... moja rada ... raczki se umyjecie
w mechanice wszystko moze sie zdarzyc ale to nauka scisla |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
|