Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
szyby niechca sie otwierac
Autor Wiadomość
puntspusy 
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-05-2007, 14:08   szyby niechca sie otwierac

nie wiem co jest grane ale dwie ( elektryczne ) szyby w lancerze w jednym czasie sie zchrzanily, prawy przod i lewy tyl.. jedna jakby sie naprawila ( zdolalem ja zamknac, teraz otwiera sie ale jakby ciezej ) zas druga otwiera sie na szerokosc 3 palcow i ni chu..chu.. wiecej.
Niemialem jeszcze czasu zeby sciagac tapicerke,..
powiedzcie tak na oko co sie stalo sie ?
i jak to jest ze w mitsu cos sie psuje tak samo od siebie
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 15-05-2007, 14:53   

... zrobiło się ciepło i uszczelki ja trzymają najprawdopodobniej, u mnie tak było.
Rada: Posmarować uszczelki wazeliną techniczną, ewentualnie są specjalne specyfiki do uszczelek typu silikon w spray'u. U mnie pomogło na chwilę po WD-40, na dłużej po silikonie, a od jesieni z.r. po wazelinie spokój. :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-05-2007, 10:18   

puntspusy napisał/a:
jak to jest ze w mitsu cos sie psuje tak samo od siebie
I samo się naprawia, nie? Mam już drugiego Colta i to samo wrażenie co Ty.

puntspusy 
Forumowicz

Wysłany: 16-05-2007, 11:58   

nie wiem HUGO zamotales mnie swa przewrotna odpowiedzia

co autor mial na mysli ? !

a propos to tez moje drugie mitsu

z tym psuciem to chodzi mi o to ze jednego dnia szyba chodzila wysmienicie, drugiego przestala, bez przyczyny a w zasadzie dwie ( magia czy czary ? ). Zrozumialbym gdyby jedna miala zawias ale dwie tego samego dnia ? łuuu jakie czary jakie czary

sprobuje z uszczelkami jak sugeruje adaho_krak
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

luzatzky 
Nowy Forumowicz
Luzatzky

Auto: Lancer 1.6 GLXi
Wysłany: 16-05-2007, 15:35   

A może po prosy spadła linka lub co gorsze się zerwała?
Zdejmij boczki i zobacz (chwila moment).

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 17-05-2007, 00:13   

puntspusy napisał/a:
nie wiem HUGO zamotales mnie swa przewrotna odpowiedzia
Nieważne. Miałem na myśli to co Ty. Raz coś działa, nagle przestaje, aby na następny dzień znów zadziałać. U mnie dotyczy to nie szyby, ale czegoś innego. Nie róbmy OT.

luzatzky 
Nowy Forumowicz
Luzatzky

Auto: Lancer 1.6 GLXi
Wysłany: 17-05-2007, 13:37   

No to proponuje jeszcze sprawdzić i ewentualnie przeczyścic przełącznik od szyby.

puntspusy 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2007, 07:14   

tz jedna po jednym dniu niedzialania naprawila sie - cud
druga dzis bede sprawdzal, przyszly do mnie zegary z MoMana i niewiem za co sie zabrac ;)

Odpowiedz do tematu