|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szyby niechca sie otwierac |
Autor |
Wiadomość |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2007, 14:08 szyby niechca sie otwierac
|
|
|
nie wiem co jest grane ale dwie ( elektryczne ) szyby w lancerze w jednym czasie sie zchrzanily, prawy przod i lewy tyl.. jedna jakby sie naprawila ( zdolalem ja zamknac, teraz otwiera sie ale jakby ciezej ) zas druga otwiera sie na szerokosc 3 palcow i ni chu..chu.. wiecej.
Niemialem jeszcze czasu zeby sciagac tapicerke,..
powiedzcie tak na oko co sie stalo sie ?
i jak to jest ze w mitsu cos sie psuje tak samo od siebie |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-05-2007, 14:53
|
|
|
... zrobiło się ciepło i uszczelki ja trzymają najprawdopodobniej, u mnie tak było.
Rada: Posmarować uszczelki wazeliną techniczną, ewentualnie są specjalne specyfiki do uszczelek typu silikon w spray'u. U mnie pomogło na chwilę po WD-40, na dłużej po silikonie, a od jesieni z.r. po wazelinie spokój. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-05-2007, 10:18
|
|
|
puntspusy napisał/a: | jak to jest ze w mitsu cos sie psuje tak samo od siebie | I samo się naprawia, nie? Mam już drugiego Colta i to samo wrażenie co Ty. |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

|
Wysłany: 16-05-2007, 11:58
|
|
|
nie wiem HUGO zamotales mnie swa przewrotna odpowiedzia
co autor mial na mysli ? !
a propos to tez moje drugie mitsu
z tym psuciem to chodzi mi o to ze jednego dnia szyba chodzila wysmienicie, drugiego przestala, bez przyczyny a w zasadzie dwie ( magia czy czary ? ). Zrozumialbym gdyby jedna miala zawias ale dwie tego samego dnia ? łuuu jakie czary jakie czary
sprobuje z uszczelkami jak sugeruje adaho_krak |
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
luzatzky
Nowy Forumowicz Luzatzky
Auto: Lancer 1.6 GLXi
|
Wysłany: 16-05-2007, 15:35
|
|
|
A może po prosy spadła linka lub co gorsze się zerwała?
Zdejmij boczki i zobacz (chwila moment). |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-05-2007, 00:13
|
|
|
puntspusy napisał/a: | nie wiem HUGO zamotales mnie swa przewrotna odpowiedzia | Nieważne. Miałem na myśli to co Ty. Raz coś działa, nagle przestaje, aby na następny dzień znów zadziałać. U mnie dotyczy to nie szyby, ale czegoś innego. Nie róbmy OT. |
|
|
|
 |
luzatzky
Nowy Forumowicz Luzatzky
Auto: Lancer 1.6 GLXi
|
Wysłany: 17-05-2007, 13:37
|
|
|
No to proponuje jeszcze sprawdzić i ewentualnie przeczyścic przełącznik od szyby. |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

|
Wysłany: 18-05-2007, 07:14
|
|
|
tz jedna po jednym dniu niedzialania naprawila sie - cud
druga dzis bede sprawdzal, przyszly do mnie zegary z MoMana i niewiem za co sie zabrac |
|
|
|
 |
|
|