Mam problem z moim Lancerem |
Autor |
Wiadomość |
Kronikarius [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2007, 13:21 Mam problem z moim Lancerem
|
|
|
Włożyłem silnik razem z skrzynią i nie mogę odpalić mojego Lancera(skrzynia A/T zapomniałem podpiąć jednej kostki do skrzyni po włożeniu kompletu mogło to mieć jakiś wpływ na skrzynię?). Coś blokuje i silnik robi tylko pół obrotu w jedną stronę i pół z powrotem. Wyjąłem skrzynię i normalnie się kręci nic nie blokuje skrzynia osobno też chodzi. Nie wiem co robić POMOCY!!!
Jak by ktoś mógł podjechać do mnie(Łódź adres na PW) kto się zna dobrze na Mitsu to byłbym wdzięczny
Jeżeli nie uda mi się tego zrobić to mój Lancer pójdzie na żyletki.
tel:0-608-791-586 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-05-2007, 16:36
|
|
|
Źle złożony rozrząd. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 14-05-2007, 16:51
|
|
|
Hugo, ma chyba racje moga ci zawory przeszkadzac -- ustaw ponownie rozrzad tzn pasek na punkty
ustaw aparat zaplonowy przed rozruchem przekrec walem -- najlepiej jeszcze sciagnij pokrywe zaworow
i zobacz czy zawory pracuja profilaktycznie zmierz ich luz jezeli powyzej 0,5mm znaczy mogly sie zaworki przygiac- pokrzywic |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
Kronikarius [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2007, 17:07
|
|
|
To nie rozrząd bo głowicę zdjąłem i było to samo na początku też tak myślałem
doszedłem już co blokowało i okazało się że sprzęgło hydrokinetyczne wchodzi za głęboko w skrzynię i zawadza o obudowę. Tak się zastanawiałem i doszedłem do wniosku że podczas składania skrzyni z silnikiem sprzęgło nie trafiło dobrze na frez na wałku sprzęgłowym i przez to wałek wsunął się o jakieś 5-7 mm i przez to sprzęgło za głęboko wchodzi co powoduje blokowanie.
Dzięki za zainteresowanie tematem :):)
Mam teraz drugi problem
Nie mogę wyciągnąć wałka sprzęgłowego jakby ktoś orientował się ile musi wystawać ten wałek to byłbym wdzięczny za info |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 15-05-2007, 14:56
|
|
|
Kronikarius, a zmierz to sobie patykiem /brzmi okrotnie ale to sa tzw miary naturalne / i zobaczysz czy ci dobrze siadzie na wielokliniw.
Wracajac do pomiaru patykiem zwroc uwage na oslone i wszystko wymierzysz.
a jezeli juz zmierzysz to opublikuj opis rozwiazania problemu - powodzenia |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
|