Nadkola tylne do Mitsu SS 1.2?? |
Autor |
Wiadomość |
maja21
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2018, 09:46 Nadkola tylne do Mitsu SS 1.2??
|
|
|
Witam wszystkich,
dopiero od niedawna jestem posiadaczką Miśka SS 1.2 z tego roku.
Mam pytanie, czy w tym modelu istnieje możliwość 'dorobienia' plastikowych osłon nadkoli z tyłu, które zakrywały by większą część, niż te oryginalne?
Czy ktoś już spotkał się z takim tematem? Może pasują osłony z Colta, albo innych samochodów?
Bardzo prosiłabym bym o pomoc, bo na razie w ASO kontaktując się mailowo odpisali mi na odczepnego, że te oryginalne są dobre, i mają być tylko takie ...
Ale jak sami wiecie, plastikowa osłona zasłaniająca całe nadkole lepiej zabezpieczyłaby przed hałasem, solą drogową itp.
Jeśli napisałam w złym temacie to z góry przepraszam. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 23-09-2018, 10:22
|
|
|
maja21 napisał/a: | Mam pytanie, czy w tym modelu istnieje możliwość 'dorobienia' plastikowych osłon nadkoli z tyłu, które zakrywały by większą część, niż te oryginalne?
|
Pewnie można, tylko ciężko będzie znaleźć fachowca, któremu będzie się chciało rzeźbić .
Nie wiem jak z dostępem, ale może lepiej wygłuszyć od strony kabiny matami.
Od zewnątrz można dodatkowo dać jakieś zabezpieczenie w postaci natryskowej. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
|
Wysłany: 24-09-2018, 20:18
|
|
|
Z nowszych roczników jeszcze nadkoli nie widac, ale czy aby nie będzie pasować z rocznika 13-16?bo takie się pokazują. |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 24-09-2018, 20:25
|
|
|
wawik napisał/a: | ale czy aby nie będzie pasować z rocznika 13-16?bo takie się pokazują. |
Ale tu chodzi o nadkola do tyłu nie do przodu . |
 |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 24-09-2018, 21:41
|
|
|
Tylko to są oryginały a koleżance chodziło o takie, które zasłonią całą wnękę w nadkolu .
Tutaj przykład z opla.
 |
 |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-09-2018, 05:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
|
|
|
 |
maja21
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2018, 22:37
|
|
|
Dziękuje Wam za odpowiedzi
Myślę, że skoro auto jest produkowane od 2014r komuś w PL na pewno skutecznie udało się zabezpieczyć tylne nadkola. Z moich informacji wynika, że wszystkie mniejsze samochodziki są produkowane w ten sposób (bez osłony tylnego nadkola). Szczerze mówiąc jest to dla mnie trochę rozczarowujące, biorąc pod uwagę, że mieszkamy w kraju, gdzie zimą sypie się sól tonami ;/
Do bardziej popularnych samochodów typu upy i szkody widzę na portalach aukcyjnych, że istnieją takie plastikowe wnęki i nie są oryginalne.
Stąd nadzieja, że może się pojawić też do SS'a
@wawik Dziękuje za link |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
Wysłany: 25-09-2018, 07:30
|
|
|
Maja, nie wiem jaki masz model auta i jakie masz wyposażenie, ale producentom samochodów zależy na częstą ich zmiane - nalepiej po upływie gwarancji.
Producentami takich części jak nadkola których szukasz są małe zakłady rzemieślicze, a tutaj jeszcze rzemielśnicy tej luki nie wypełnili. |
|
|
|
 |
maja21
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-09-2018, 12:04
|
|
|
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że producentom zależy na jak najczęstszych zmianach samochodów na nowe właściwie na wyposażenie mojego miśka nie mogę narzekać gdyż wybrałam wersje Intense poszerzona jeszcze o dodatkowe elementy typu stacja multimedialna itp. Użytkując go od początku tego miesiąca zauważyłam jednak kilka rzeczy, które mogłyby być lepiej zabezpieczone.
Liczę jednak, że Ci rzemieślnicy skonstruują w najbliższym czasie tą plastikowa osłoną do modelu SS
Narazie po wysłaniu kilku e maili do serwisów Mitsubishi uzyskałam znikomy efekt. W jednej odpowiedzi otrzymałam informację, że mogą mi nowe auto dodatkowo zakonserwować jakimś bitumem Szczerze to się chyba mija z celem skoro Mitsu udziela 12 letniej gwarancji na perforację (?tak się piszę?) podwozia ;-D |
|
|
|
 |
Poli77
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
|
Wysłany: 25-09-2018, 12:48
|
|
|
Nad tą dodatkową konserwacją tylnych nadkoli można się zastanowić, bo przy stosunkowo małej popularności tego Miśka u nas, szansa, że ktoś zacznie produkować takie plastiki jest raczej niewielka. Może warto odpytać w DE, tam ich jednak dużo więcej, a drogi też solą |
_________________ Poli
Mitsubishi Lancer Wagon CS9 2.0 |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
Wysłany: 25-09-2018, 13:06
|
|
|
Maju, nasze miśki są w podobnej wersji i znalazłem nawet stronę z częściami chociaż nie wszystkimi. https://sklep.intercars.com.pl/szukaj/nadkola-12035/
Kontakt też mają nawet nawet. Ja zaczepiłem ich na fb i odpisali za kilka minut. |
|
|
|
 |
maja21
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2018, 14:01
|
|
|
Dziękuje za odpowiedzi. Na obecny moment niestety nie ma możliwości w naszym kraju zakupu odpowiednich osłon wnęk nadkoli do tego modelu
Następne moje pytanie miało być związane z osłoną silnika, ale to już sobie daruje, bo dowiedziałam się, że osłony pod silnik są dostępne pełne, ale tylko do wersji samochodów na ropę
Jeśli jednak komuś udałoby się znaleźć osłonę nadkoli np. z innych modeli samochodów, która mogłaby pasować w Miśku SS, proszę o odpowiedź/kontakt |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
Wysłany: 01-10-2018, 19:51
|
|
|
Maju, w B.B. na Dębowcu mają z zródło zaopatrzenia w części do Mss i możesz sprawdzić co tam mają? Dokładniejsze namiary ewentualnie na pw. |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 02-10-2018, 16:00
|
|
|
maja21 napisał/a: | dowiedziałam się, że osłony pod silnik są dostępne pełne, ale tylko do wersji samochodów na ropę |
Po pierwsze, nie spotkałem jak dotąd nowego space stara na ropę .
Po drugie występuje tylko osłona pod zderzak i na boki jak na diagramie.
 |
 |
|
|
|
 |
|