Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] Praca klimatyzacji - pytanie
Autor Wiadomość
tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2018, 21:50   [MSS 1.3] Praca klimatyzacji - pytanie

Witam,

zaczęła mnie zastanawiać praca mojej klimatyzacji. Jako, że martwię się na zapas, i samochód posiadam od niedawna, to pomyślałem - zapytam się mądrzejszych od siebie.

Problem jest taki. Jakieś 3 miesiące temu wymieniałem chłodnicę klimy i parę innych rzeczy plus napełnianie. Po włączeniu obroty podskakiwały i wszystko ładnie pracowało, czyli tak jak być powinno. Teraz włączam klimę i pracuje ona tak - zauważyłem to stojąc na światłach - obroty skaczą, słychać jak załącza się kompresor, wentylatory, popracuje tak parę minut i się rozłącza. Po minucie wentylatory, kompresor znów ruszają, popracują trochę i stop i tak w kółko. Klima chłodzi, nie narzekam. Zastanawia mnie tylko taka przerywana praca. Norma, czy zacząć się martwić i jechać do mechanika?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 20-09-2018, 22:08   

tommo1982 napisał/a:
Norma, czy zacząć się martwić i jechać do mechanika?

Moim zdaniem to norma, ale zawsze możesz podjechać do speców od klimy i dopytać :wink: .

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 26-09-2018, 22:12   

tommo1982, wszystko z klimą jest w jak najlepszym porządku. Tak ma być, szczególnie w obecnych temperaturach na zewnątrz.

tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Wysłany: 26-09-2018, 22:47   

Hugo napisał/a:
tommo1982, wszystko z klimą jest w jak najlepszym porządku. Tak ma być, szczególnie w obecnych temperaturach na zewnątrz.

Dzięki, uspokoiłeś moją głowę :)

Odpowiedz do tematu