Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lewarek zmiany biegów
Autor Wiadomość
RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-09-2018, 09:19   Lewarek zmiany biegów

Mam pytanie do kolegów, czy ma ktoś taki przypadek że przy zmianie biegu z jedynki na dwujkę lewarek jakby sprężyście z czegoś zeskoczył i występuje to nie zawsze co któryś raz zwłaszcza jak energicznie się rozpędzam i tylko z jedynki na dwujkę. Słychać metaliczny zeskok i jest to na pewno nienormalne, skrzynia chodzi dobrze może tylko jedynka trochę ciężej, samochód ma 18000km.więc jest nowy.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 13-09-2018, 15:29   

Sprawdź czy wybierak nie chaczy o podstawę akumulatora

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

RomanK61 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-09-2018, 16:10   

Kolego tokyo, czy można to sprawdzić podnosząc klapę silnika czy też na kanale. Dzwoniłem do AutoKrak bo pod koniec października mam trzeci przegląd gwarancyjny ale telefonicznie nie umieli powiedzieć czy jest to jakaś wada.

caro 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Wysłany: 08-10-2018, 16:44   

Cześć.
Kolego pocieszę cię mam podobnie moje aktualne problemy tak się właśnie rozpoczynały a teraz stuknie na biegu 2 i 4 żadko 3 mimo wciśnietego sprzęgla do samej ziemi . Na kostce i nierównościach z małą prędkościa też coś postukuje podczas hamowania tez czasami brzdęknie metalicznie nijako raz mocniej raz słabiej zależy też to od wilgotności powietrza :P /pogoda ASO rozkłada ręce mimo że to słyszeli nie wiedza, można powiedzieć że wala głupa xD (Ja śmiem przypuszczać i tak czuję że oni właśnie coś wiedzą i jest to celowe zagranie) odp- ASO: jest to za ciche i nie zagraża bezpieczeństwu można jeździc (hehe cool ale jak kierowca sie wkur... to raczej według mnie właśnie to zagraża wtedy bezpieczeństwu :) ) pierwsze mówili że to mogą być tylne zaciski - ok na kampani wymienili ale to nie to naładowali pełno jakiegoś smaru w przednie zaciski hamulcowe i mialo to niby coś poprawić ale nic ja podejrzewam że coś nie tak jest z tymi przednimi hamulcami skoro tylne były wadliwe, może cos w skrzyni biegów? może przeguby? - ASO twierdzi że jest to niemożliwe mimo 70% zapewnienienia diagnosty (powinni przynajmniej zbadać ten trop ale po co ?( najlepiej powiedzieć ze nie było zgłaszanych takich przypadków wiec napewno jest ok) - na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej wyszarpałem cale zawieszenie dokładnie posprawdzali, zawiecha cud malina w zawieszeniu na 100% nic nie stuknie diagnoza: 70 % wadliwy układ napędowy z hamulcami też coś nie do końca ok ale hamują dobrze poduszki ok magłownica raczej dobrze dokręcona, jest szansa że coś w kolumnie się niesie. Nie wiem może jakieś sugestie :P ? Narazie zbieram dokumentacje jak coś pier... i teraz tak to olewaja i później bedą robić jakieś problemy to chcać nie chcąc zgodzę się na prośbę kolegi aplikanta na założenie sprawy według niego z takimi wiekszymi korporacjami ma szanse się wykazać i podnieść swój prestiż zawodowy jako młody Mecenas to ogarnie temat :P a nie odpuszcza jak trzeba to goni wszędzie tak aż buty mu sie palą. Muszę go zabrać na kolejną wizytę do ASO niech z nimi pogada bo ja już nie mam siły i nie potrafię być aż tak wygadany może to coś pomoże :D Pozdro.
Ostatnio zmieniony przez caro 08-10-2018, 17:58, w całości zmieniany 4 razy  

RomanK61 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-10-2018, 17:20   

U mnie nic nie stuka, jedynie jak co któryś raz przełączam z jedynki na dwujkę to tak jakby lewarek z czekoś zeskoczył np. jakby pod lewarkiem była kulka na sprężynie i ta kulka energicznie wyskoczyła z np. otworu. To takie mniej więcej odczucie. Co jest trudne do pokazania komuś, że dzieje się tak nie zawsze. Niekiedy cały dzień jazdy i nic a niekiedy robi się tak kilka razy dziennie. Dzwoniłem do AutoKrak i powiedzieli że przejdziemy się i zobaczymy. Ale znając życie to wtedy wszystko będzie dobrze. Gdybym wiedział że nie prowadzi to kiedyś jakiejś usterki to nie byłoby tematu, nie jestem aż tak wyczulony.

norzep 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 16-10-2018, 22:08   

Panowie! Ratuuunku! Piszcie po polsku. Błagam!

RomanK61 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-10-2018, 06:39   

?

Rok z Bagien 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6 Pb Invite
Wysłany: 17-10-2018, 12:24   

Myślę, że chodzi o "dwujkę" i "żadko".... :roll:

RomanK61 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-10-2018, 13:44   

Masz rację, kiedyś w dawnych czasach byłem niezgorszy w gramatyce, dzisiaj w erze słowa elektronicznego dochodzi do takich wpadek, a poza tematem to może jakiś korektor tekstu by się przydał. Co nie zmienia sedna sprawy, coś przy przełączaniu z jedynki na dwójkę jakby zeskoczyło z czegoś. /jeżeli dobrze się wyrażam /

Odpowiedz do tematu