|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nie odpala po zabraknięciu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
rafal.k
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2018, 21:38 nie odpala po zabraknięciu paliwa
|
|
|
Witam,
samochód nie chcę odpalić po wyczerpaniu paliwa. Czytając forum prawdopodobnie pompa. Jak ją sprawdzić albo co powinienem dalej zrobić? Wymieniłem filtr, odpowietrzyłem, a po poluzowaniu przewodu przy wtrysku praktycznie nie leci paliwo. Komputery też nie chcą się połączyć z autem.
Zobacz czy zasysa paliwo podstawa filtra paliwa. Odkęc filtr paliwa i naciskaj pompke zobacz czy leci paliwo.
[ Dodano: 19-10-2018, 11:48 ]
Paliwo leci. Na początku, gdy napompowałem paliwa ręczna pompką (grzybek twardy), samochód odpalał, pracował ok. 5 sekund i gasł. Grzybek robił się miękki (paliwo się kończyło). Teraz załapuje, lecz nie odpala. |
Ostatnio zmieniony przez rafal.k 20-10-2018, 10:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zakatek
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 2003
|
Wysłany: 20-10-2018, 23:29
|
|
|
Załóż dodatkowy zawór zwrotny przed filtrem, ew. Żeby wykluczyć uszkodzoną podstawę filtra pomiń go, daj zamiast niego jakiś przeplywowy na chwilę. U mnie był a uszkodzona ta pompa i był problem z odpowietrzeniem. |
|
|
|
 |
rafal.k
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DI-D
|
Wysłany: 21-10-2018, 20:38
|
|
|
Pompa ręczna jest sprawna, układ jest odpowietrzony. Paliwo nie cofa się do zbiornika, lecz pompa wtryskowa tak jakby nie jest w stanie zassać paliwa. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 21-10-2018, 21:56 Re: nie odpala po zabraknięciu paliwa
|
|
|
rafal.k napisał/a: | Witam,
samochód nie chcę odpalić po wyczerpaniu paliwa. Czytając forum prawdopodobnie pompa. Jak ją sprawdzić albo co powinienem dalej zrobić? Wymieniłem filtr, odpowietrzyłem, a po poluzowaniu przewodu przy wtrysku praktycznie nie leci paliwo. Komputery też nie chcą się połączyć z autem.
Zobacz czy zasysa paliwo podstawa filtra paliwa. Odkęc filtr paliwa i naciskaj pompke zobacz czy leci paliwo.
[ Dodano: 19-10-2018, 11:48 ]
Paliwo leci. Na początku, gdy napompowałem paliwa ręczna pompką (grzybek twardy), samochód odpalał, pracował ok. 5 sekund i gasł. Grzybek robił się miękki (paliwo się kończyło). Teraz załapuje, lecz nie odpala. |
Podłącz bankę 5 l z ropa bezpośrednio do pompy i wtedy spróbuj. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|