|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Gaśnie przy ruszaniu |
Autor |
Wiadomość |
kamilp94
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-11-2018, 07:42 [3.2 DID] Gaśnie przy ruszaniu
|
|
|
Witam. Mam problem z pajero 3 3.2did 2002r a mianowicie jak wrzucę bieg D i wcisnę raptownie gaz to auto gaśnie , nie dzieje się tak gdy auto zdąż "załączyć " bieg że tak powiem. Zdarzyło się też że auto mi zgasło przy hamowaniu na neutralu nie gaśnie, po za tym auto normalnie jeździ przyśpiesza pali , nie kopci itp. Auto miał mój znajomy z 3 lata i nic się nie działo . Stał u niego z 4 miesiące . był u mechanika sprawdził pod komputerem był błąd odnośnie egr , zaślepił go egr jest elektryczny i był błąd czujnika obrotów pompy. skasował i nie powróciło. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-11-2018, 10:56 Re: Gaśnie przy ruszaniu
|
|
|
kamilp94 napisał/a: | Witam. Mam problem z pajero 3 3.2did 2002r a mianowicie jak wrzucę bieg D i wcisnę raptownie gaz to auto gaśnie , nie dzieje się tak gdy auto zdąż "załączyć " bieg że tak powiem. Zdarzyło się też że auto mi zgasło przy hamowaniu na neutralu nie gaśnie, po za tym auto normalnie jeździ przyśpiesza pali , nie kopci itp. Auto miał mój znajomy z 3 lata i nic się nie działo . Stał u niego z 4 miesiące . był u mechanika sprawdził pod komputerem był błąd odnośnie egr , zaślepił go egr jest elektryczny i był błąd czujnika obrotów pompy. skasował i nie powróciło. |
Brudny nastawnik dawki paliwa jest co najmniej do wyczyszczenia powrót z demontażu okaże się co jeszcze |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
kamilp94
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2018, 06:38
|
|
|
Nastawnik wyczyszczony miał opiłki. Czujnik jeden zmieniony obrotów. Czujnik elektrozawór wyczyszczony . Gasnie....
[ Dodano: 12-11-2018, 17:47 ]
Co robić ? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-11-2018, 13:35
|
|
|
kamilp94 napisał/a: | Nastawnik wyczyszczony miał opiłki. Czujnik jeden zmieniony obrotów. Czujnik elektrozawór wyczyszczony . Gasnie....
[ Dodano: 12-11-2018, 17:47 ]
Co robić ? |
Żle wyczyszczony albo juz do wymiany |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
kamilp94
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-11-2018, 05:36
|
|
|
Witam. Auto oddałem do naprawy , zrobili pompę. Nie gaśnie tylko jak jest zimny to powoli "mulasto" rusza to jest aby chwila potem wszystko ok. |
|
|
|
 |
|
|