Zamek centralny nie działa z pilota |
Autor |
Wiadomość |
SRLSR
Nowy Forumowicz SRLSR
Auto: CYO (LANCER FLH 1.8)
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 05-03-2018, 17:43 Zamek centralny nie działa z pilota
|
|
|
Hej,
Nie działa mi centralny z pilota. Byłem na zmianie oleju. Wracam - próbuję otworzyć - nic. Widzę, że dioda alarmu reaguje, ale drzwi nie. Wsiadłem przekręcając klucz, pobawiłem się przyciskiem LOCK - wszystko działa, tylko pilot nie wywołuje zamknięcia.
Po chwili zaskoczyło, więc odjechałem. Wróciłem do domu i znowu. Żeby było ciekawiej, drugi też nie działa...
Miał ktoś coś takiego?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 12-03-2018, 20:51
|
|
|
sprawdz i przeczysc bezpiecznik transportowy w skrzynce bezpiecznikow w komorze silnika w zoltym zatrzasku - wyciagnij i wloz tak kilka razy - moze styki zasniedzialy lub problem z elektroniką |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Piotrek18
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII
|
Wysłany: 05-11-2018, 19:01 [CY8A 2.0DID] Zamek Centralny nie działa
|
|
|
Witam,
Panowie mam problem z zamkiem centralnym. Nie działa z pilota oraz z przycisku. Po kliknięciu zamykania z tablicy z bezpiecznikami pod kierownicą dobiega dźwięk w stylu bzyczenia. Nie ma przekaźnika zamka na tej tablicy W tym miejscu gdzie powinni być wg oznaczeń(jest wolne miejsce jakby go tam nigdy nie było) przełożyłem w to miejsce inny przekaźnik lecz wciąż to samo. Jakieś pomysły? Ktoś się już z tym spotkał? Stało się tak po tym jak padł mi akumulator |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 08-11-2018, 00:28
|
|
|
sprawdz bezpiecznik w komorze silnika w skrzynce bezpiecznikowej (w zoltym plastiku) |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Piotrek18
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII
|
Wysłany: 08-11-2018, 19:13
|
|
|
Bezpiecznik o którym mówisz jest cały , ale nie tylko to nie działa , zauważyłem że nie działa nawiew i nie ma napięcia w zapalniczce
[ Dodano: 09-11-2018, 17:46 ]
Przyczyna znaleziona , utlenil się bezpiecznik na klemie plusowej (80A). Klema została stara bo wstawiłem osobno taki sam bezpiecznik 80A |
|
|
|
 |
|