|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zestaw głośnomowiący do OIII? - nie mam - radio jednogałkowe |
Autor |
Wiadomość |
nemo gs
Forumowicz
Auto: outlander III 2.0MT 2018
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-01-2019, 15:19 zestaw głośnomowiący do OIII? - nie mam - radio jednogałkowe
|
|
|
Mam outlandera nowego MY19, ale w ubogiej wersji - w standardzie było to najprostsze radio 2gałkowe - dali mi w salonie jednogałkowe.
Zależało mi na zestawie głośnomówiącym, natomiast nie mieli chyba modułu bluetooth więc nie mam zestawu głośnomówiącego...
Na kierownicy nie mam przycisków do odbierania rozmów też...
I teraz moje pytanie - jakie macie pomysły, żeby móc rozmawiać bez trzymania telefonu przy uchu i bez słuchawki dodatkowej?
1. Dokupić moduł bluetooth do radia jednogałkowego - czy trzeba jakoś specjalnie to konfigurować, czy musi być odpowiednia seria modułu pasująca do konkretnej serii radia..?
- takie rozwiązanie pasowało by mi najbardziej - mógłbym odbierać rozmowy z ekranu radia - wystarczyłoby mi to na ten moment...
2. Dokupić jakiś dobry zestaw głośnomówiący ale taki, który nie będzie wymagał rozebrania deski do montażu, ale z zasilaniem na stałe - miałem kiedyś dawno z motoroli na akumulator, ale jakość rozmów była słaba i rozładowywał się w najmniej spodziewanym momencie...
- może poszło to do przodu teraz - może coś polecicie..?
3. Dokupić zestaw z montażem (jakiś parrot np. ) - miałem kiedyś w jednym aucie - był OK, ale to wymaga już montażu przez kogoś - pytanie jak z gwarancją na auto wtedy...?
4. Zmienić radio u kolegi Tokyo - najdroższa opcja, ale pewnie najlepsza - biorę to pod uwagę, ale nie mam trochę czasu na to na razie... |
|
|
|
 |
tomo63
Forumowicz
Auto: Outlander III '16 2.0 MT FWD
|
Wysłany: 03-01-2019, 15:32
|
|
|
Ja mam radio dwu gałkowe (to najprostsze) i dokupiłem sobie zezstaw głośnomówiący montowany na daszek przeciwsłoneczny. Jako, że to chińczyk to raczej kiepskie ma parametry. Okzaji testowania w dłuższej romowie jeszcze nie miałem.
Ja nie gadam dużo przez telefon w samochodzie więc powinno wystarczyć. |
|
|
|
 |
nemo gs
Forumowicz
Auto: outlander III 2.0MT 2018
|
Wysłany: 03-01-2019, 15:38
|
|
|
tomo63 napisał/a: | Ja mam radio dwu gałkowe (to najprostsze) i dokupiłem sobie zezstaw głośnomówiący montowany na daszek przeciwsłoneczny. Jako, że to chińczyk to raczej kiepskie ma parametry. Okzaji testowania w dłuższej romowie jeszcze nie miałem.
Ja nie gadam dużo przez telefon w samochodzie więc powinno wystarczyć. |
Ja rozmawiam dużo niestety w aucie - maiłem zestaw na daszek z motoroli kiedyś, ale szału nie było z jakością rozmów.
Może teraz jakieś lepsze robią te zestawy - warto byłoby spytać kogoś kto ma... |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-01-2019, 23:00
|
|
|
Panowie ja mam Jabre na daszek (jabra hands free).
Testowana przez dwa lata w drugim aucie.
Akumulator fajnie trzyma. Jakość rozmów wiadomo, glosniczek jest mały ale skoro nie wyrzuciłem tego przez okno - jest w porządku.
Chyba nic lepszego poza słuchawką z plantronics nie miałem.
Chętnie udostępnię na testy bo już tego nie potrzebuje. |
|
 |
|
|