Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander III, 2.0 2WD 5MT
Autor Wiadomość
mdts 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2018, 21:06   Outlander III, 2.0 2WD 5MT

Witam po raz pierwszy,

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem bardziej interesującego działu, przepraszam, jeśli źle trafiłem.
Noszę się z zamiarem kupna Outlandera III, 2.0 benzyna, 2WD, skrzynia 5 biegowa manualna, nowy z salonu, rocznik 2017, wersja Invite Plus.
Na 4WD CVT brak środków.
Przeczytałem o różnych faktach, trochę jestem świadom niedostatków tej wersji, ale jestem ciekaw opinii z życia. Może jest coś, co mnie od tego zamiaru odwiedzie. Czy da się tym jeździć bez stanów podwyższonej irytacji?

SZCZAW 
Forumowicz

Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Wysłany: 15-01-2018, 19:52   

mocno się zastanów nad napędem, w takim aucie jednak 4x4 powinien być, co do silnika 2.0, nie powala , jeździłem krajowym- masa swoje robi , w swojej stajence posiadam obecnie 2,4 i 3.0 v6 , każdy z nich jest inny i dynamika w każdym także się różni i to mocno wyczuwalna. 2,4 oraz 3.0 są z USA , dosyć dobrze wyposażone ale zawsze coś się znajdzie "bo mogli zrobić inaczej", ogólnie nie narzekam, pytaj co będe wiedział napiszę. tylko napęd z tym mocno się zastanów

mdts 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel
Wysłany: 15-01-2018, 21:23   

Dzięki, miałem jazdę próbną. Niestety (albo stety) zrezygnowałem z zakupu. Dynamika okazała się faktycznie niezadowalająca. Na autostradzie przed Kołbaskowem (lekka górka, ale to przecież nie góry) przy pełnym gazie nie dał rady utrzymać prędkości (ok. 130 km/h). Poza tym wyczuwalne myszkowanie. Na początku wyglądało interesująco, ale po jakimś czasie zaczęło mnie irytować. Spalanie może by przeszło, gdyby był zapas mocy, a tak uważam, że było nieadekwatne do osiągów (średnio powyżej 10l, przy przejechanych ok. 30). Wyższy model z 4x4, ale ciągle tym samym silnikiem, niestety poza budżetem.

arokub 
Forumowicz

Auto: OIII
Wysłany: 16-01-2018, 21:22   

Jeśli 2WD był za słaby pod górkę, to 4WD nie byłby lepszy, moc ta sama, masa większa. Choć niemożność utrzymania 130km/h pod lekką górkę jest zastanawiająca. Może tryb eco był włączony (ja go użyłem raz na kilka minut i unikam jak ognia)?

desti 
Forumowicz

Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Wysłany: 23-01-2018, 07:21   

Żaden szanujący się producent nie ma w 2.0 benzynie 5 biegowej skrzyni w roku 2017!

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 24-01-2018, 15:23   

Dla O2/O3 minimum to 232 Nm i 170 KM w benzynie (czyli oferowany na niektórych rynkach silnik 2.4)

Wojtek0904 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 mivec 150KM
Wysłany: 10-01-2019, 08:51   

Mam od roku takie auto. Rok produkcji 2016, z polskiego salonu, 5lat gwarancji, odkupiłem przy przebiegu 35tys., obecnie mam 46tys.. jeśli chodzi o moc-dla mnie OK. Przesiadłem się z avensisa 2.0 d4d r.prod. 2010. Jeśli chodzi o Out. to faktycznie - przy jeździe powyżej 120km/h brakuje 6stki - może być wtedy dramtycznie - ale nie ma wyjścia, są inne zalety. Przede wszystkim bezawaryjność - prosty silnik, rozrząd na łańcuchu, brak dpfa, dwumasy, turbiny - dla mnie to zaleta. Na wakacjach zaliczyłem Toskanię. Cztery osoby plus bagaże i auto dało radę bez problemów - nie narzekałem na brak mocy - tylko na spalnie i hałas. Przy 140-160km. spalanie 14-15litrów. Dla mnie szok - avensis brał 5-6 litrów. Zasatanawiam się nad gazem - bo można. Spalanie latem w trybie eco, przy sokojnej jeździe w mieście 8-9litrów, w trasie potrafię zrobić 6,8l/100km.
Gdyby były jakieś pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu