|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośba o ocenę uszkodzonego Lancera 1.5 109km |
Autor |
Wiadomość |
ruudben
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2019, 20:31 Prośba o ocenę uszkodzonego Lancera 1.5 109km
|
|
|
Cześć,
mógłbym was prosić o wasze opinie na temat lekko uszkodzonego Lancera?
https://www.otomoto.pl/of...-ID6BA1I2.html?
Myślicie, że warto się w ten konkretny pakować?
Jak wygląda sytuacja ze spalaniem tego silnika? Czy rzeczywiście jest tak duże jak gdzieniegdzie straszą? Czy nadaje się on do gazu?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi! |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-01-2019, 21:45
|
|
|
On może być bardziej uszkodzony niż to jest pokazane.
W tym artykule opisują nową trend wśród handlarzy:
https://www.auto-swiat.pl...tluczka/96sqk50
Osobiście uważam, że taki egzemplarz można kupić jak jest się w stanie samemu go ogarnąć. Jak masz zamiar kupić go i oddawać po warsztatach to gra nie jest warta zachodu. Nie jest to unikat, lepiej poszukać czegoś lepszego. |
|
|
|
 |
ruudben
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2019, 11:33
|
|
|
Z jednej strony masz rację a z drugiej też nigdy nie wiadomo co przechodziły te wszystkie wypicowane "igiełki" od handlarzy.
Myślałem o samodzielnym zrobieniu auta, części jakoś bardzo kosmicznie drogie nie są (może poza reflektorem).
Trapi mnie jedynie to, że do Chełmu mam kawał drogi a faktycznie może okazać się tak jak mówisz, że jest gorzej niż wygląda. Prawdopodobnie tak jest bo cena dość atrakcyjna (jak na te uszkodzenia) a auto od jakiegoś czasu już jest wystawione i nikt się jeszcze nie skusił.
Dzięki za odpowiedź! |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 11-01-2019, 10:45
|
|
|
ruudben napisał/a: |
Myślałem o samodzielnym zrobieniu auta, części jakoś bardzo kosmicznie drogie nie są (może poza reflektorem). |
Są drogie, są... i jest ich mnóstwo.
Kupisz element za 200zł i jesteś chwilę szczęśliwy, a potem wykładasz się na braku durnego plastiku za który w ASO zapłacisz kolejne 200zł lub na alle to samo tylko za część używaną
Pytanie też o poduszki i inne "systemy bezpieczeństwa".
Nie przypuszczam też, abyś dobrze spasował ten przód bez ingerencji blacharza
Popatrz też na stan części, które możesz kupić - mało która nie wymaga "poprawek" - a to zaczepy urwane, a to obudowa pęknięta, a to śruby wyrwane... a te w 100% sprawne "do założenia" to już inna liga cenowa
Ogólnie jakoś super tanio Ci ten Lancer nie wyjdzie |
|
|
|
 |
ruudben
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2019, 12:17
|
|
|
Wydaje mi się, że jak na dość mało popularne auto (no Passat to, to nie jest) to ceny nie są złe. Też wiadomo, że nie wszystko trzeba zrobić od razu. Biorąc pod uwagę, że ceny tych Lancerów z tego rocznika zaczynają się od 20 tysięcy i to, że pewnie cena byłaby do negocjacji to chyba wcale tak źle to nie wygląda.
Bardziej nurtuje mnie pytanie czy tam pod maską w okolicach tego reflektora nie zostały uszkodzone jakieś inne części. Nigdy Lancera nie miałem i ciężko się odnieść do tego a wiadomo, że handlarz powie, że "lata jak po szynach nic nie stuka nic tylko brać". No ale tego bez dokładnych oględzin (bo na zdjęciach wszystko fajnie wygląda, a te konkretne w ogłoszeniu pod maską za dużo nie pokazują) to jest wróżenie z fusów.
Czy orientujecie się może czy ten silnik nadaje się do zagazowania? Bo większość opinii jakie czytam to oczywiście, że "ledwo odpycha się od ziemi na benzynie a co dopiero gaz". Na logikę, gdyby silnik był za słaby do tego auta to raczej by ich nie produkowano. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-01-2019, 12:33
|
|
|
ruudben napisał/a: | Na logikę, gdyby silnik był za słaby do tego auta to raczej by ich nie produkowano | Tu logika nie ma zastosowania, tylko uwarunkowania rynkowe. Swojego czasu Lancer CSO miał silnik 1,3 na niektórych rynkach, gdzie nawet z 2,0 nie był jakims wyścigowcem. Nie zastanawia Ciebie dlaczego tego samochodu nie kupiła jakaś osoba z branży, skoro jego cena ponoć tak atrakcyjna? Lubisz wsadzać palce między drzwi to kupuj. Ja jak się na czymś nie znam to trzymam sie od tego z daleka. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-01-2019, 19:56
|
|
|
ruudben napisał/a: | Bardziej nurtuje mnie pytanie czy tam pod maską w okolicach tego reflektora nie zostały uszkodzone jakieś inne części. Nigdy Lancera nie miałem i ciężko się odnieść do tego a wiadomo, że handlarz powie, że "lata jak po szynach nic nie stuka nic tylko brać". No ale tego bez dokładnych oględzin (bo na zdjęciach wszystko fajnie wygląda, a te konkretne w ogłoszeniu pod maską za dużo nie pokazują) to jest wróżenie z fusów.
| Tam jest masa drobnych elementów montażowych a to slizg zderzaka, a to poduszka zderzaka, listwa podreflektorowa, itd, itp., jezeli uda Ci sie dobrze trafic i u jednego handlarza kupisz caly komplet to jeszcze jakos na tym wyjdziesz, ale kwestia jak to wyglada wyjdzie w praniu, wg mnie to auto podpicowane by wygladalo na niegrozne uszkodzenie, zdjecia z bliska tak porobione ze w zasadzie ciezko wyłapac szczegól, bo jakby te zdjecia spod maski byly zrobione w wiekszym kadrze to może już tak Ciekawie nie wyglądac.
Znajomy miał takiego lancera i delikatnie dosłownie dotknał sarny, predkosc może byla nie większa jak 10km/h, do wymiany po takim spotkaniu miał komplet odbojów pod zderzakiem, listwy montażowe pod reflektorem, listwe do zderzaka, błotnik do naprawy blacharskiej, zderzak do wymiany, reflektor, mase innych drobnych rzeczy, naprawa w ASO kosztowała z AC ponad 15tyś zł a auto wyglądało 100razy lepiej niż prezentowany egzemplarz z ogloszenia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 11-01-2019, 20:39
|
|
|
Dręczył mnie ten temat, chodziło to za mną, wreszcie postanowiłem sięgnąć po archiwalny numer Auto Świat Poradnik 03/2018 i artykuł "Powierzchownie stuknięty" Radzę przeczytać i odpuścić ten samochód, niczym się nie wyróżnia po co się pchać na potencjalną minę:
https://www.e-kiosk.pl/se...poradnik#page-3 |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
|
|