[II 2.0 DID] Zakup nowego Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
slimaqq
Nowy Forumowicz
Auto: Laguna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-01-2019, 19:16 [II 2.0 DID] Zakup nowego Outlandera
|
|
|
Witam
rozważam zakup nowego Outlandera 2.0 ze skrzynią CVT. Czy moglibyście wskazać minusy tego modelu? Jak wygląda trwałość tego silnika i skrzyni? Orientujecie się czy można zainstalować w nim instalację LPG? Jakie są wasze wyniki spalania?
Rozważam jeszcze zakup auta segmentu D. Dla kogo waszym zdaniem przeznaczony jest outlander?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
loui
Nowy Forumowicz
Auto: MOIII
|
Wysłany: 19-01-2019, 22:22
|
|
|
Witaj.
Kupiłem nowego outka rok temu. Dokładnie taki silnik jak ty szukasz i skrzynia też. O ich wytrzymałości się nie wypowiem bo poprostu używam za krótko. W rok zrobiłem 18 tyś. Bez żadnych niespodzianek. Jestem po pierwszym serwisie. O gazie nawet nie myślałem. Spalanie najniższe jakie mi się udało to 8. Oczywiście w lecie i w trasie. Często latam kilkaset km dziennie.
Teraz Ok 10. Ale jeżdżę z auto 4x4. Mieszkam w górach.
Ja kupiłem O III bo potrzebowałem samochodu większego. Wcześniej jeździłem vectrą combi tez w benzynie. Ale dzieci (3) coraz większe i narzekały. Teraz jest Ok. Czasem najmłodszy wskakuje w trzeci rząd. Tylko on się tam mieści (9 lat).
Teraz co mi się podoba:
Dużo miejsca w aucie
No i napęd. Wcześniej tez rzadko miałem problemy w zimie bo nigdy nie żałowałem na opony ale pare razy musiałem założyć łańcuchy. Teraz to inna jazda. Warto było.
Na minus. Nawigacja. Totalna porażka. Użyłem raz i dalej jeżdżę na telefonie. No i brak podgrzewanych siedzeń z tyłu. Przy skórze naprawdę by się sprzydały.
To tak na szybko. Jakby coś to pytaj. Jak coś ważnego mi się przypomni to będę pisał. |
|
|
|
 |
slimaqq
Nowy Forumowicz
Auto: Laguna
|
Wysłany: 20-01-2019, 06:20
|
|
|
Bardzo Ci dziękuje za odpowiedz. Czy to prawda ze serwis Aso jest niesamowicie drogi a paleta zamienników mała? Jaka wersje wyposażenia wybrałeś? |
|
|
|
 |
loui
Nowy Forumowicz
Auto: MOIII
|
Wysłany: 20-01-2019, 14:17
|
|
|
slimaqq, ja mam instyle navi ze wszystkim co może mieć plus dobierałem pakiet ochronnych nakładek na progi i bagażnik.
Miałem dopiero jeden serwis po roku. Pisałem tu o tym. Znajdziesz w moich postach. Płaciłem chyba 9 stów. Z tego co gadałem z panami w serwisie to najdroższy jest chyba trzeci albo czwarty. Ten na którym sprawdzane są luzy zaworowe. Trzeba się szykować na ponad 2 tysiące i auto dłużej musi zostać. Ale nie jest źle bo zastępcze dają gratis. |
|
|
|
 |
|