|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS3A 1.6] Hak holowniczy |
Autor |
Wiadomość |
Jasisko
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1,6 CS sedan
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2019 Posty: 6 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 30-01-2019, 13:30 [CS3A 1.6] Hak holowniczy
|
|
|
Witam. Czy ktoś orientuje się, czy do lancera VII sedana 1.6 CS będzie pasowała belka hakowa z kombi (Wagon)? Rocznik produkcji obu typów: 2003 - 2008.
[ Dodano: 30-01-2019, 20:28 ]
Sprawdziłem, różnią się ( minimalnie). |
|
|
|
 |
nubi
Mitsumaniak 03556/KMM

Auto: czarny2
|
Wysłany: 05-02-2019, 11:35
|
|
|
Czy mógłbyś podpowiedzieć czym się różnią? Szykuje się do montażu nieoryginalnego haka w wagonie (2.0 sport) i znając realia mogą mi chcieć wsadzić od sedana - ktoś nie rozpozna różnicy (Lancer to Lancer i gitara) a potem: tu się nadetnie, tam podkręci i jakoś założymy, bo przecież nie zwrócimy rozbabranego producentowi i będziemy w plecy z kasą.. |
|
|
|
 |
Jasisko
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1,6 CS sedan
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2019 Posty: 6 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 05-02-2019, 20:24
|
|
|
kombi ma tzw. dłuższy zwis tylny dlatego od sedana może być za krótki do kombiaka. Na odwrót, czyli od kombiaka dla sedana to, jak mi mówił sprzedawca, można nawiercić dziury w podłużnicach trochę dalej i po sprawie. Ale nie sprawdzałem, sam poluje na hak do sedana i wolę nie ryzykować z podmianką. Różnica w długości obu typów to, według książki 5mm, czyli teoretycznie niewiele. Ja, jak napisałem, wolę nie ryzykować, chyba, że ktoś na tym forum ma doświadczenie w temacie i się wypowie bardziej precyzyjnie. pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|