|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1.6 SB - prośba o ocenę |
Autor |
Wiadomość |
Marcin_M
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Bravo II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2019, 08:45 Lancer 1.6 SB - prośba o ocenę
|
|
|
Witam,
Forum przeglądam od dłuższego czasu, niemniej jednak z uwagi na okoliczność, że przymierzam się "dużymi krokami" do zakupu Lancera, pozwoliłem sobie zarejestrować się na forum i napisać pierwszego posta Na początku chciałem powitać społeczność forum, które jest bardzo cenną bazą wiedzy.
Przechodząc do meritum:
Mam na oku ten oto samochodzik:
https://www.otomoto.pl/of...html#75fc436f8b
Poniżej charakterstyka pojazdu na podstawie informacji w ogłoszeniu:
MITSUBISHI LANCER SB
poj. 1.6. 117 KM
samochód krajowy, pierwszy właściciel
rok prod. 2012 r. / pierwsza rejestracja wrzesień 2013 r.
przebieg 91000 km ,
bezwypadkowy
Fotki nie zamieszczam, żeby nie narażać społeczności forum na zarzut naruszenia praw autorskich.
Jeśli chodzi o historię pojazdu w bazach typu CEPiK / VIN - Info to samochód jest czysty.
Wprawdzie fotek w ogłoszeniu jest niewiele i nie wszystkie są czytelne, ale czy moglibyście w wolnej chwili wprawnym i doświadczonym okiem zerknąć na ogłoszenie i przedstawić Wasze opinie na temat tego samochodu ?
Nie mam daleko do sprzedającego więc pojechanie w celu oględzin pojazdu nie jest problemem. Niemniej jednak zanim się wybiorę chciałbym wiedzieć na co powinienem w szczególności zwrócić uwagę. Oczywiście nie chodzi mi o ogólne porady w stylu sprawdzenie czy wszystkie szyby są sygnowane logo Mitsubishi, czy też przykładowo sprawdzenie stanu zużycia kierownicy lub lewarka zmiany biegów, bo takie rzeczy to są oczywiste przy zakupie pojazdu każdej innej marki.
Mam na myśli raczej sugestie, dotyczące tego konkretnego modelu. Z tego co zauważyłem, w tym samochodzie, a czego dowiedziałem się z tego forum, srebrna ramka na przodzie jest oryginalna ponieważ ma widoczne łączenia w obu dolnych narożnikach.
Z góry dziękuję za wszelkie porady i sugestie.
pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 12-02-2019, 11:27
|
|
|
Cytat: | auto fabrycznie przystosowane do montażu instalacji gazowej, wzmocnione zawory gniazda zaworów, | Zastanawia mnie to stwierdzenie sprzedającego.
Po sprawdzeniu nie widzę informacji o przystosowaniu do gazu. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Marcin_M
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2019, 12:33
|
|
|
Też zwróciłem na to uwagę, z tym, że ja odczytuję tę informację jako dodatkową zachętę dla osób, które poszukują pojazdu, w którym można zamontować instalację LPG.
Przeglądając w internecie opinie i informacje na temat Lancera, w wielu artykułach prasowych na portalach motoryzacyjnych można się spotkać z takim m.in. stwierdzeniem cyt. "Producent zapewnia, że silniki zostały przystosowane do pracy na alternatywnym paliwie poprzez wzmocnienie zaworów dolotowych i wylotowych oraz utwardzenie gniazd zaworowych".
Odnoszę wrażenie, że sprzedający w treści ogłoszenia wykorzystał taką właśnie informację jako dodatkowy atut oferowanego samochodu. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 12-02-2019, 12:40
|
|
|
Marcin_M, jest też opcja, że napisał to co mu mówili przy sprzedaży samochodu, być może oferując sprzedaż instalacji gazowej |
|
|
|
 |
Marcin_M
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2019, 15:46
|
|
|
Witam ponownie,
Udało mi się skontaktować ze sprzedającym i się okazało, że ogłoszenie już jest nieaktualne ponieważ samochód został sprzedany. Tak więc szukam dalej, a na razie dziękuję za odzew. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
|
|